Mai in gluma, mai in serios… ;)

noiembrie 9, 2013

Aveti grija ce va doriti pentru ca, intr-o zi, s-ar putea implini si… atunci, poate nu va va mai parea o idee atat de buna!

Cu cativa ani in urma, discutam cu fratele meu despre rugaciune: cum e mai bine, sa cerem lucruri concrete sau sa ne rugam asa, la modul general? Era vorba despre rugaciunea pentru noi insine, in primul rand. Parerile au fost impartite si imi amintesc de faptul ca se cam incinsesera spiritele in acea discutie… doar din cauza ca amandoi consideram acel subiect foarte important pentru viata noastra… 🙂

E bine sa te rogi la modul concret, cerand rezolvarea anumitor probleme? Da, cu siguranta, deoarece Dumnezeu ne invata ca e bine pentru noi (si placut Lui) sa ii cerem ajutorul in rezolvarea problemelor, bazandu-ne mai mult pe ajutorul Sau decat pe fortele noastre, limitate.

E bine sa ne rugam „la modul general”, gen : „Faca-se voia Ta!”? Da, e bine, deoarece il lasam pe El sa decida ce e mai bine pentru viata noastra, de ce anume avem cu adevarat nevoie si care pot fi „capcanele” unei rugaciuni al carei adevarat efect mintea noastra nu il poate percepe…In plus, e o renuntare la egoism, prin trecerea dorintelor proprii in plan secund, fata de dorinta Lui (care, adesea, este diferita de a noastra 😉 ).

De aceea, ori de cate ori va rugati, nu uitati sa puneti „filtrul de rezerva/scutul protector”: „Daca e voia Ta!” Va apara de multe necazuri, o spun din proprie experienta! 😉 Caci – uneori – avem impresia ca am cere lucruri bune pentru noi dar, dupa implinirea cererii noastre… constatam adevarata fata a acelora…

 

2 comentarii »

  1. Bine spus!

    Comentariu de GoutteDeReve — noiembrie 9, 2013 @ 11:16 | Răspunde

  2. Aşa este… şi aş extrapola putin, la dorinţele puse când suflăm în lumânări în tort, la trecerea dintre ani. Nu degeaba de spune „au grijă ce-ţi doreşti, s-ar putea să se îndeplinească“.

    Comentariu de Iustina D — noiembrie 9, 2013 @ 11:19 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: