Mai in gluma, mai in serios… ;)

Noiembrie 7, 2013

Aerul conditionat din masina

Nu e de mirare ca mai multi oameni mor de cancer, decat se intampla inainte. Ne intrebam ce provoaca aceste nenorociri. Una din surse se refera la aerul conditionat din autoturisme. Este de ne conceput astazi sa nu recurgi la acest lucru necesar. Dar… protejandu-va! E atat de simplu!
Multi oameni stau in masinile lor, de dimineata pana seara, 7 zile pe saptamana.
Va rugam sa transmiteti cele de mai jos cat mai multor persoane, va e posibil. Sa nu fie prea tarziu pentru a face unele modificari in comportamentul nostru.

Deschideti ferestrele pentru un timp, apoi intrati in masina si, dupa cateva minute, porniti AC. Va rugam sa nu porniti AC de indata ce intrati in masina.

Iata de ce: Conform cercetarilor, tabloul de bord al masinii, scaune, AC, conducte, de fapt toate obiectele sunt din material plastic in vehiculul dumneavoastra si, expuse la caldura de la lumina soarelui, emit benzen, o toxina care cauzeaza cancer. O substanta cancerigena de mare impact. Nu dai importanta la mirosul de plastic incins din masina ta pentru ca te grabesti…

Benzenul cauzeaza cancer la oase, anemie si reduce celulele albe din sange. Expunerea prelungita poate provoca leucemie si creste riscul unor forme de cancer. Acesta poate provoca, de asemenea, avorturi spontane la femeile gravide.
Nivelul acceptat de benzene este de 50 mg pe sq.ft.

O masina parcata intr-un spatiu interior, cu ferestrele inchise, va contine 400-800 mg de benzen – de 8 ori nivelul acceptabil.
Daca masina este parcata in aer liber, in soare, la o temperatura de peste 60 de  grade F, nivelul de  benzen ajunge pana la 2000-4000 mg, de  40 de ori peste nivelul acceptabil.
Oamenii care intra in masina, pastrand ferestrele inchise, in cele din urma vor inhala cantitati excesive de toxine benzen.
Benzenul este o toxina care afecteaza rinichii si ficatul. Ce e mai rau, este extrem de dificil sa o elimini din corp.

Deci, prieteni, cand plecati cu masina, va rugam sa deschideti mai intai ferestrele si usile autoturismului, asteptati un timp pentru evacuarea benzenului din interior, inainte de a va aseza pe scaunul din habitaclu. Nu e greu, nu? E vorba de cel mult un minut!

Esate o  obligatie morala sa impartasiti si altor persoane aceste informatii.

 

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: