Mai in gluma, mai in serios… ;)

Aprilie 5, 2013

Mici secrete din bucataria italiana – 4

Filed under: utile — Sorina @ 21:28
Tags: , , , , , , ,

De nelipsit… la bucatarie
Pentru ca gatitul pastelor sa mearga repede, ca sa poti gati pastele perfect de fiecare data, iar modul de preparare sa fie cat mai igienic, nu uita de cateva accesorii necesare in orice bucatarie: cratita cu capac (eventual sita cu gauri mari) si furculita de plastic, cu dinti mari. La gatit, pastele nu se lipesc daca pui ulei in apa care fierbe. Dupa scurgere, acestea trebuie clatite un pic cu apa rece (dar sa nu se raceasca de tot), apoi amestecate bine, cu inca un pic de ulei.

Estetica gastronomica
Poti da o nota aparte bucatariei tale daca pastrezi pastele cu forme inedite „la vedere”: dar pentru asta alege borcane care se inchid ermetic.
De retinut: Cand alegi forma pastelor, gandeste-te la sos. La cele subtiri se potrivesc sosurile light, usoare, pentru cele tubulare merg sosuri crocante, iar pastele groase merg cu sosuri consistente.
De retinut: „Al dente” inseamna „de culoarea dintelui” (asadar exprima starea pastelor atunci cand devin albe de la fierbere) si nu, asa cum cred multi, ca pastele sa fie „tari ca dintele” (cine ar putea manca ceva la fel de dur ca smaltul?).

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: