Vinuri alese… la paste
Este destul de cunoscut faptul ca la paste se potrivesc in special vinurile albe, dar putini stiu ca anumite sosuri si gusturi permit chiar vinuri rose si rosii. Pe de alta parte, tot sosul determina alegerea vinului. Iata cateva indicatii:
Sosuri albe, cu carne de pui: Riesling, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay
Sosuri rosii, cu carne de vita, porc sau ciuperci: Merlot, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Sosuri cu branza, smantana: Busuioaca, Pinot Gris, Tamaioasa
Sosuri cu peste, fructe de mare: Feteasca regala, Feteasca alba, Pinot Gris, Sauvignon Blanc
Sosuri cu legume, ciuperci: Merlot Rose
De retinut: Vinurile se servesc la 10 – 14o cele albe si 14 – 18o cele rosii.
Martie 27, 2013
Mici secrete din bucataria italiana – 3
Anunțuri
Lasă un comentariu »
Niciun comentariu până acum.
Lasă un răspuns