Mai in gluma, mai in serios… ;)

Martie 27, 2013

Mici secrete din bucataria italiana – 3

Filed under: d'ale vietii,utile — Sorina @ 12:15
Tags: , , , , , ,

wines     Vinuri alese… la paste
Este destul de cunoscut faptul ca la paste se potrivesc in special vinurile albe, dar putini stiu ca anumite sosuri si gusturi permit chiar vinuri rose si rosii. Pe de alta parte, tot sosul determina alegerea vinului. Iata cateva indicatii:
Sosuri albe, cu carne de pui: Riesling, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay
Sosuri rosii, cu carne de vita, porc sau ciuperci: Merlot, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Sosuri cu branza, smantana: Busuioaca, Pinot Gris, Tamaioasa
Sosuri cu peste, fructe de mare: Feteasca regala, Feteasca alba, Pinot Gris, Sauvignon Blanc
Sosuri cu legume, ciuperci: Merlot Rose
De retinut: Vinurile se servesc la 10 – 14o cele albe si 14 – 18o cele rosii.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: