Mai in gluma, mai in serios… ;)

Martie 14, 2013

Mici secrete din bucataria italiana – 2

Filed under: utile — Sorina @ 21:26
Tags: , , , , , , , ,

pasta     Trucuri utile in bucataria italiana

Cel mai indicat este ca, atunci cand ai terminat de gatit sosul, pastele sa fie calde pentru a se amesteca bine. La pastele cu sos de usturoi, acesta se adauga abia la sfarsit pentru ca altfel isi va pierde aroma. La pastele care sunt servite cu un sos consistent bazat pe suc de rosii, atunci cand sosul este legat se mai adauga o ceasca din apa in care au fiert pastele. Atunci cand pregatesti paste gratinate, nu spala pastele foarte bine; trebuie sa ramana un pic lipicioase. Pentru un gust cu adevarat „italienesc” foloseste branzeturi fine, chiar daca sunt mai scumpe.

Un sos delicios, gata in 15 minute

Indiferent ce tip de paste folosesti, le poti servi cu acest sos consistent si usor de facut. Un fel ideal atunci cand te grabesti si ti-e tare foame.

Un pumn de paste aruncate intr-un pic de apa care fierbe, apoi un sos rapid: este reteta ideala pentru cei mai flamanzi gurmanzi, care nu mai au rabdare sa gateasca ceva sofisticat si totusi carora doua sanvisuri rapide li s-ar parea o blasfemie la adresa stomacului lor. Iar cei pusi pe diete vor aprecia si ei o atare reteta. Pentru ca pastele sunt sanatoase si nici nu ingrasa, daca tii cont ca la carbohidrati adaugi tot carbohidrati. Iar daca inca nu te-am convins de valoarea inestimabila a pastelor, afla ca imaginatia ta valoreaza totul in ce le priveste: poti sa iei un iaurt si sa pui in el sare, marar si doi catei de usturoi, zdrobiti, poti folosi un sos de rosii in care ai adaugat busuioc verde, poti doar sa presari parmezan peste pastele calde sau poti face un piure de legume delicios. Ori, ce ai zice de fasii de carne, de ciuperci si de ardei gras fripte pe gratar? Sau un sos de branza, cu cateva nuci zdrobite si amestecate in el?…

Ingrediente:

  • carne de vita sau carne slaba de porc
  • 1 ardei gras rosu si unul verde
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 pachet de paste
  • sos de rosii
  • ulei de masline
  • sare, piper, busuioc, condimente pentru carne
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare:

Ca sa mearga mai repede, „intercaleaza” treburile. Dupa ce ai pus apa la fiert, cu un pic de ulei si sare, purcede la spalarea, curatarea si taierea in cuburi a legumelor (cuburi maricele, ca sa le simti gustul).

Rumeneste cubuletele intr-o tigaie de teflon, cu doar un pic de ulei de masline. In timp ce se auresc legumele, taie cuburi si carnea proaspata. Cuburile astea fa-le cat de mici, ca sa se friga repede.

Pune-ti condimente in palme si aduna in pumni carnea, frecand bine. Apoi perpeleste-o, amestecand bine, tot intr-o tigaie de teflon si tot cu putin ulei. Intre timp, da deoparte legumele, deja aurite.

Pune legumele iar pe foc si adauga carnea, care s-a rumenit frumos si apetisant. Toarna suc de rosii si, in timp ce sosul fierbe, zdrobeste usturoiul cu busuioc. Mujdeiul verde se adauga in sos la sfarsit.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: