Mai in gluma, mai in serios… ;)

Februarie 22, 2013

Mici secrete din bucataria italiana – 1

Filed under: utile — Sorina @ 22:23
Tags: , , , , , , , , , , ,

Despre paste:

– Tortellini sunt un sortiment de paste umplute. Se gasesc umplute cu carne, branza, spanac sau ciuperci. Se servesc cu sosuri, in salate sau pe post de garnitura. tortellini

– Tagliatelle sunt taieteii cu ou si se adauga la supe (in special la cele de pasare). Se mai pot pregati cu nuca, stafide sau cu o multime de creme dulci. tagliatelle

– Penne, acest tip de paste apreciat in intreaga lume, se gasesc in culoare natur sau colorata – atunci cand in compozitia lor au fost adaugate rosii sau spanac. penne

– Numele de botez al acestor paste este Farfalle, dar la noi se numesc si „fundite”. Farfalle sunt cele mai recomandate paste pentru salate cu dressing. Farfalle

– Ditalini sunt un fel de macaroane mai scurte care pot fi gatite in orice fel. Pot fi folosite cu sos de carne sau legume, in supe sau chiar gratinate, cu mozzarela. ditalini

– Aceste paste interesante poarta denumirea de Radiatore (radiator). Dau o nota eleganta unei mese atunci cand sunt servite cu sos, dar se folosesc si in salate. radiatore

– Pastele spirale poarta denumirea de Rotini. In engleza sunt denumite Spirals sau Twists. Se folosesc la salate, dar sunt foarte gustoase si atunci cand sunt gratinate. tricolor-rotini

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: