Mai in gluma, mai in serios… ;)

aprilie 28, 2012

Bataia e rupta din rai?! ;)

     Un barbat care a abandonat facultatea, pentru ca simtea ca mintea nu-l ajuta sa o duca la bun sfarsit, s-a transformat intr-un geniu al matematicii dupa ce a fost atacat si batut cu brutalitate de talhari.

Jason Padgett, 41 de ani, a fost lasat inconstient de banditii care l-au atacat dupa o noapte petrecuta intr-un bar de karaoke si l-au lovit cu picioarele in cap.

Acum, oriunde se uita, el vede formule matematice si le transforma in diagrame uluitoare si complicate, pe care le deseneaza cu mana.

Expertii spun ca el este singura persoana din lume care are aceasta abilitate uimitoare, dupa ce a suferit leziuni cerebrale. Ei spun ca loviturile pe care Padgett le-a primit in cap l-au lasat cu “un dar remarcabil” pentru scheme, talent pe care l-ar avea doar stralucitul matematician John Nash.

Jason Padgett, care lucreaza dupa tejgheaua unui magazin de mobile din Tacoma, Statele Unite, a spus: “Sunt obsedat de cifre, de geometrie. Visez la propriu la ele”.

Padgett nu are nicio diploma de absolvent si nici macar notiuni de baza in matematica. In schimb, talentul sau s-a nascut datorita unui mister medical pe care niciun specialist din lume nu reuseste sa-l dezlege.

Acum zece ani, Jason Padgett era interesat doar de calatorii si distractii. Pana in noaptea in care a fost atacat si hotii l-au lasat fara geaca din piele, dar cu acest talent uimitor. “Atunci am vazut o lumina puternica, dupa care am cazut la pamant. Am crezut ca o sa mor”, a spus Jason.

El a ajuns la spital, medicii l-au readus la viata, iar dupa doua zile Jason a observat ca se intampla ceva remarcabil. Dintr-un tanar mai mult decat mediocru, care nu a desenat niciodata, s-a transformat intr-un individ obsedat de producerea unor diagrame complicate. “Vad biti si bucati din teorema lui Pitagora pretutindeni. Orice curba, orice spirala, orice copac este parte dintr-o ecuatie”, a spus barbatul.

Diagramele pe care le deseneaza se numesc fractali. El poate produce reprezentarea vizuala a formulei PI. Asemenea matematicianului Nash, care a fost interpretat de Russell Crowe in filmul Beautiful Mind, in 2001, cercetatorii cred despre Padgett ca are un talent remarcabil.

Pentru a intelege cum functioneaza creierul sau, Berit Brogaard, neurolog si profesor de filozofie, l-a adus la Padgett in Finlanda pentru o serie de teste.

O tomografie a aratat ca leziunile provocate i-au fortat creierul sa functioneze compensand cu alte portiuni care la cei mai multi oameni sunt latente. Profesorul Brogaard a spus ca Padgett este acum un savant. “El a dobandit un sindrom pe care noi il numin ‘savant’ si consta in dezvoltarea unui talent, care poate fi matematica sau astonomia, atat de mult incat aceste persoane devin superoameni”, a adaugat profesorul.

(http://ro.stiri.yahoo.com/este-unic-lume-incidentul-care-l-transformat-dintr-153800834.html)

Reclame

Un comentariu »

  1. http://www.youtube.com/watch?v=2TxRM6afgyg văzând acest videoclip, poate ne trezim să contestăm bătaia şi violenţa care provoacă victime

    Comentariu de GABRIELLA COSTESCU — aprilie 29, 2012 @ 08:44 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: