Mai in gluma, mai in serios… ;)

Mai 30, 2011

Nebunie curata?! Sau… – 13

     (continuare de aici)     (urmeaza aici)

Hai sa mai detaliez un pic – in 1 Cor. 15:51-52 se spune: Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi, într-o clipă, într-o clipită din ochi, la cea din urmă trâmbiţă. Trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii, şi noi vom fi schimbaţi.

… cea din urmă trâmbiţă – adica, la ultimul sunet de trambita; este vorba despre aceeasi trambita, a lui Dumnezeu, pomenita in 1 Tes. 4:16.

E clar: … nu vom adormi toţi – spune ca, la acel moment, unii dintre noi inca vor fi in viata; si e firesc sa fie asa, crestini vor exista pe acest pamant pana la invierea a doua. Si, inainte de momentul rapirii, instantaneu (într-o clipită din ochi) aceia care sunt inca in viata vor deveni si ei… altfel. Iar cei care deja au murit vor învia nesupuşi putrezirii pentru ca trupurile lor nu vor mai fi materiale, deci nu se vor mai supune legilor carora s-au supus in timpul vietii terestre.

Sau, in Luca 20:34-38: Isus le-a răspuns: „Fiii veacului acestuia se însoară şi se mărită; dar cei ce vor fi găsiţi vrednici să aibă parte de veacul viitor şi de învierea dintre cei morţi, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita. Pentru că nici nu vor putea muri, căci vor fi ca îngerii. Şi vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii. Dar că morţii învie, a arătat însuşi Moise, în locul unde este vorba despre „Rug” când numeşte pe Domnul: „Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac şi Dumnezeul lui Iacov.” Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morţi, ci al celor vii, căci pentru El toţi sunt vii.”

Pentru Dumnezeu toti sunt vii pentru ca altfel nu ar avea cum sa ajunga in imparatia Lui, s-ar afla in alta parte; si sunt vii si pentru ca, in imparatia Lui, exista doar timpul prezent (de fapt, timpul nu exista si nu poate trece)… Vom fi nemuritori, asexuati (nu vom mai fi femei si barbati pentru ca nu va mai fi nevoie, nu va mai fi necesar sa ne inmultim) – in aceasta lume, avem nevoie de anumite caracteristici pentru perpetuarea speciei, pentru ca asa ne-a creat Dumnezeu in aceste trupuri (nu stiu de ce, dar iarasi imi vine sa ma gandesc la dualitate… femeie-barbat… e o dualitate, ca si caracterul luminii… fiinta umana, dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu… Dumnezeu e plin de iubire, mila, duiosie, are grija de copiii Lui etc – caracteristici feminine; dar e si puternic, drept, este un conducator, se ingrijeste de tot ceea ce ne este necesar etc – caracteristici masculine). LATER EDIT: Tocmai mi-a picat in mana o carte a lui R. Wurmbrand – PREDICI IN CELULA SINGURATICA, o carte incredibila – in care mentioneaza cateva lucruri deosebit de interesante: in primul rand, mi-a amintit citatul din Gen. 1.27: Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut. Apoi (el fiind evreu la origine), mai mentioneaza urmatoarele: „Cei care au privilegiul de a studia Sfintele Scripturi in limbile originale, stiu ca cuvantul  ruah, insemnand spirit, in limba ebraica este un pronume feminin. Astfel, in Geneza, capitolul 1, daca traduci literal versetul 2, el va suna astfel: „… si Duhul lui Dumnezeu se misca (merahefet – la feminin) deasupra apelor.” Iar in limba aramaica – cea vorbita de Isus – termenul folosit pentru spirit este de asemenea un feminin (ruah).”

Si, pentru ca surprizele sa nu se opreasca aici, mai citez ceva: „Ingerul care aparuse lui Iosif in vis il anuntase ca logodnica lui, Maria, „va naste un fiu, si-I vei pune numele Isus” (in ebraica, Ieshua – din nou un feminin). Era ca si cum ni s-ar fi poruncit sa dam unui copil de parte barbateasca numele Elena sau Ecaterina. Un barbat cu nume femeiesc! Aceasta taina este exprimata prin aparenta exterioara a unui preot ortodox: acesta trebuia sa poarte barba dar sa fie invesmantat cu un vesmant feminin.”

Dar, ca sa revin la cele de mai inainte – oricum, concluzia e clara: Acolo nu vom avea aceleasi nevoi ca aici. (va urma)

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: