Mai in gluma, mai in serios… ;)

Mai 17, 2011

Nebunie curata?! Sau… – 11

  (continuare de aici)      (urmeaza aici)

Aura sfintilor, cea reprezentata si in picturile bisericesti, sugereaza o emanatie de lumina manifestata din starea lor de puritate (sfintenie) superioara celei a oamenilor de rand, provenita din vibratia lor inalta si curata. Presupun ca trupurile noastre de dupa inviere vor fi din acea lumina, de asemenea. Chiar daca la momentul trecerii in cealalta lume nu vom fi fost complet curatati de pacate (de incarcaturile care ne scad nivelul vibrational) prin procesul de sfintire, tot ceea ce ne mai impiedica sa atingem nivelul necesar va fi „decontaminat” prin „trecerea prin Isus” (ca sa ma exprim intr-un mod mai prozaic: va functiona ca un fel de sita – sufletul va trece iar impuritatile vor ramane de cealalta parte). De aceea El este singura noastra sansa de a ajunge Acasa. Altfel spus: daca nu avem un „bilet de libera trecere” semnat de El insusi, vom ramane dincoace de bariera si, cand va veni momentul, ne vom simti asemenea unor pui, in rotisor… intelegeti la ce ma refer… 😉

Tot despre lumina este vorba si in urmatoarele citate:

Luc 11.34-36: Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină; dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric. Ia seama, dar, ca lumina care este în tine să nu fie întuneric. Aşa că, dacă tot trupul tău este plin de lumină, fără să aibă vreo parte intunecată, va fi în totul plin de lumină, întocmai ca atunci când te-ar lumina o lampă cu lumina ei mare. 

Matei 6:22-23:  Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină; dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric. Aşa că, dacă lumina care este în tine este întuneric, cât de mare trebuie să fie întunericul acesta!

Matei 13:43 : Atunci cei neprihăniţi vor străluci ca soarele în Împărăţia Tatălui lor.

Cred ca ochiul sugereaza „poarta” prin care se face legatura intre lumea interioara si cea exterioara; ceea ce primim din exterior afecteaza interiorul, de aceea este nevoie ca ochiul sa functioneze corect, ca un adevarat filtru, selectand ceea ce primim. Exista si o vorba: „Frumusetea se afla in ochiul privitorului.”

Acum, intrebarea este ce se intampla intre momentul trecerii noastre in nefiinta (adica trecerea, prin moarte, in lumea cealalta) si momentul dobandirii acelui nou trup, in ziua invierii. Cred ca varianta urmatoare este cea mai posibila: in momentul in care patrundem in slava lui Isus (lumina vazuta de mine) prin moarte, ramanem in ea pana cand Isus revine pe pamant. Asa, fara trup, doar in starea in care am parasit acest corp material. Fara timp, fara mancare, fara durere, fara nimic din ceea ce stim de aici, de pe pamant, intr-un fel de stare stand-by (ca un TV care e conectat la curent, cu LED-ul aprins, dar nu functioneaza propriu-zis daca nu apasam butonul de pornire). Iata pe ce ma bazez cand gandesc astfel: (va urma)

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: