Mai in gluma, mai in serios… ;)

aprilie 8, 2011

Nebunie curata?! Sau… – 8

(continuare de aici)     (urmeaza aici)

Conform DEX: Mecanică cuantică = ramură a fizicii care studiază fenomenele care se petrec la scara atomilor. Electrodinamică cuantică = ramură a fizicii care studiază procesele elementare discontinue din câmpul electromagnetic și interacțiunea dintre câmpul electromagnetic și substanțe sau corpuri.

Fizica cuantica (scuze de cacofonie, asa se numeste) considera ca orice sistem din natura are caracter dual – corpuscul si unda. Adica toate organismele vii, inclusiv cele umane, au si o componenta ondulatorie, si un camp energetic. Aici putem sa ne amintim de rezonanta Schumann, unde se spunea ceva de afectarea sanatatii cosmonautilor datorita schimbarii acestei valori. Daca privim starea sanatatii ca pe o rezultanta a unui biocamp care se modifica in mod continuu, putem considera ca orice proces patologic presupune o schimbare la nivelul lungimii de unda a acestor vibratii. Astfel se poate explica si legatura intre starea psihica (si gandirea pozitiva) si cea de sanatate fizica, se poate explica efectul purificator si restaurator al rugaciunii si meditatiei (prin detasarea in cat mai mare masura de influentele externe si revenirea la vibratiile normale – re-echilibrare, cum o numesc eu), se poate explica dorinta/porunca lui Dumnezeu sa ne sfintim (insemnand, de fapt, sa ne curatam de orice incarcatura care ne afecteaza echilibrul prin ceea ce este denumit ”pacat” – cel care a adus moartea in aceasta lume, adica a creat precedentul in starea afectata a functionalitatii in rezonanta normala, cea creata de Dumnezeu, afectare care – pe masura ce s-au perindat generatiile de oameni – nu a facut altceva decat sa se accentueze), se poate explica stralucirea chipului lui Moise dupa ce a vorbit cu Dumnezeu (emana lumina), precum si schimbarea la fata a lui Isus (cred ca este vorba despre aceeasi manifestare)… si probabil ca se mai pot explica multe lucruri (daca mai aveti si voi idei, o sa va rog sa le postati la comentarii).

Cu cat mai curati vom fi din punct de vedere spiritual, cu atat mai mare va fi frecventa rezonantei noastre Schumann (nu stiu daca exista asa ceva dar incerc sa va dau un termen de comparatie), cu atat mai plini de lumina vom fi (va re-amintesc de oamenii cu credinta puternica pe care am avut ocazia sa ii cunosc de-a lungul vietii, care au/aveau chipuri stralucinde de pace).

Puteti sa vizualizati mai usor acest proces gandindu-va la coardele unui instrument (as propune pianul pentru ca are mult mai multe coarde decat celelalte, deci gama de vibratii este mult mai extinsa). Cu cat coarda este mai groasa, cu atat sunetul produs de ea (prin vibratie) este mai grosier; cu cat coardele devin mai subtiri, ele sunt tot mai flexibile iar frecventa sunetului produs este mai mare (implicit, sunetul este mai inalt si mai curat). (va urma)

Reclame

5 comentarii »

 1. Sorina draga, da ce mult ai mai scris intre timp. scrii frumos si ai ales foarte bine piesa asta la pian. i love it!
  Mi se-nvart si mie rotitele in cap in sensul fizicii :)Explici foarte bine si ai si dreptate. Persoanele credincioase au chipuri stralucitoare. E vorba de intinarea cu pacatul lumii acesteia,-inevitabila- de la cadere pana today, si de curatirea in prezenta lui Dumnezeu. acea sfintire.
  Oricum o sa te dau la citit si la sotul meu. El e prieten tare bun cu fizica.

  Comentariu de sakura — aprilie 8, 2011 @ 14:33 | Răspunde

 2. OOOO, chiar te rog sa il „implici” si pe sotul tau in citirea „serialului” astuia (si, daca tot are cunostinte de fizica, cu atat mai mult!): abia de acum incolo vor incepe teoriile mele (mai mult sau mai putin originale; dar pe mine ma intereseaza daca au vreo sansa la veridicitate 😉 )!
  Piesa la pian… am cautat-o destul de mult, dorind sa ofer o sansa si celor care nu prea se omoara dupa genul asta… sper sa fi si reusit! 😉

  Comentariu de Sorina — aprilie 8, 2011 @ 16:18 | Răspunde

 3. Ai reusit. Si la unii si la altii.

  Comentariu de sakura — aprilie 8, 2011 @ 16:37 | Răspunde

 4. mi-au atras atentia in primul rand cuvintele astea „a creat precedentul in starea afectata a functionalitatii in rezonanta normala, cea creata de Dumnezeu” Cred ca e o explicatie a ceea ce s-a intamplat in Eden. Omul a experimentat rusinea pentru prima data si s-a ascuns de Dumnezeu. Cum ar mai fi fost posibil pentru Dumnezeu sa ii ofere harul Sau unui om care deja traia in condamnare, in vinovatie, sau… in vibratii de frecventa joasa. Doar dupa momentul „golgota” in care Dumnezeu si-a aratat si dovedit dincolo de orice dubiu Harul si Dragostea pentru oameni, acestia se pot intoarce inapoi catre Creatorul lor. Si pana la urma asta e indemnul care strabate Biblia, sa ne apropiem cu deplina incredere de Dumnezeu ca sa primim har (pe undeva prin evrei). Increderea, asta e ceea ce ne lipsea pana cand a venit Isus pe pamant.

  Si apropo de „lumina” am scris cate ceva aici http://soulrended.wordpress.com/2010/11/10/cer-instelat-in-seara-asta/ mai spre final 🙂

  Comentariu de soulrended — mai 7, 2011 @ 23:51 | Răspunde

  • Si aici, pe pamant, putem trece cu vederea peste stele reale si stralucitoare (ca Isus si cei „dupa asemanarea Lui”) si, abia dupa 2.000 de ani, sa le putem intrevedea Lumina asa cum a fost cu adevarat, desi ea – fizic – s-a stins de mult aici, pe pamant… Si mai e posibil ca oameni, care ne orbesc cu iluminari efemere, sa se dovedeasca a fi fost abia niste planete opace si luminate de rasfrangeri stralucnde ale altor corpuri ceresti… Dar aceste lucruri abia Atunci ni se vor dezvalui… 😉

   Comentariu de Sorina — mai 16, 2011 @ 15:39 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: