Mai in gluma, mai in serios… ;)

Martie 21, 2011

Cum sa iti protejezi agenda cu adresele de e-mail (deosebit de util)


Tocmai am aflat o smecherie de la un prieten, foarte interesanta si ingenioasa in simplitatea ei.
Asa cum se stie, atunci cand un virus intra in computerul dvs., el se indreapta direct spre agenda de adrese de e-mail si se trimite singur la fiecare dintre ele, infectand toate aceste adrese asociate.
Aceasta smecherie nu va opri virusul sa intre in computerul dvs., dar il va opri sa utilizeze agenda dvs. ca sa se mai raspandeasca si va va alarma cu privire la faptul ca un „vierme” (un virus) a intrat in computerul dvs.

Iata ce trebuie sa faceti:
Intai deschideti agenda de adrese si dati click pe „New contact” (contact nou) de parca ati dori sa introduceti o adresa noua in lista dvs. de adrese. In fereastra care se va deschide si care va cere sa introduceti numele noului prieten, scrieti „A”.
La rubrica „email address” introduceti: AAAAAAA@AAA.AAA
apoi salvati noua adresa in agenda.
IAta ce se intampla in acest caz: Numele de „A” va fi plasat in fruntea listei din agenda de adrese, ca fiind intrarea nr. 1. De la acest punct va porni „viermele” (virusul) efortul sau de a se trimite la toti prietenii dvs. Daca prima sa incercare este un esec, (ceea ce desigur ca se va intampla din cauza acestei adrese inexistente) virusul nu merge mai departe si prietenii dvs. nu vor fi infectati.
Al doilea mare avantaj al acestei metode: daca un email nu poate fi inmanat, veti fi anuntat in Inbox aproape instantaneu.  Deci, daca veti primi un email trimis catre „AAAAAAA@AAA.AAA” prin care sunteti anuntat cu el nu a putut fi inmanat, inseamna ca aveti un virus in sistem. Ingenios, nu-i asa?
Daca toti pe care ii cunoasteti fac aceasta operatie, in scurta vreme nu va trebui sa va temeti sa deschideti un e-mail de la prietenii dvs.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: