Mai in gluma, mai in serios… ;)

Februarie 20, 2010

Consistenta optima

Filed under: gastronomie — Sorina @ 20:00
Tags: , , , , , , , , ,

Albusuri batute pe jumatate – Acestea trebuie sa-si mentina forma, dar spuma e inca umeda – deci, este lucioasa si moale si se leagana pe tel atunci cand acesta e miscat. Acum e momentul potrivit ca sa incepi adaugarea zaharului.

Albusuri batute spuma – Aspectul trebuie sa fie de spuma tare, opaca si care ramane pe tel. De indata ce a atins aceasta consistenta, opreste mixerul; altfel, amestecul va deveni granulat. Nu uita sa parfumezi cu esenta de vanilie.

Imbraca lingura – Consistenta necesara a anumitor creme, gemuri, paste o poti verifica cu ajutorul lingurii de lemn cu care amesteci. Trece-ti degetul pe dosul ei: daca urma nu se acopera imediat, ci ramane curata, inseamna ca este gata.

3 comentarii »

  1. Consistenta optima in rabdare, suferinta, si ceva ploaie pulbere de indurare divina peste tine si sotul tau. Fie ca atunci cand va veni Trecerea cea mare , sa ai consistenta suficienta pentru a ramane TARE IN CREDINTA SI ancorata in ADEVAR. Sanatate si fiului tau si Dumnezeu sa-ti indulceasca viata!
    cu drag L.

    Comentariu de Lia — Februarie 21, 2010 @ 15:54 | Răspunde

  2. …si reteta…care este???? ca nu inteleg😉 :))

    Comentariu de Dor si Aura — Februarie 22, 2010 @ 16:17 | Răspunde

  3. Multumesc, Lia, pentru „afilierea” ta la ceea ce ni se intampla! Si pentru urarile de bine…
    Uf, mai Dorule si Auro, parca sunteti ala cu „Si halatul? Cat e halatul?!”…🙂

    Comentariu de Sorina — Februarie 24, 2010 @ 22:32 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: