Mai in gluma, mai in serios… ;)

Ianuarie 25, 2010

Meniu pe intelesul tau

Filed under: gastronomie — Sorina @ 20:28
Tags: , , , , , , , ,

Beurre noisette – Untul este incins pana cand incepe sa se rumeneasca si capata un gust de nuca.

Concasse – Rosii curatate de coaja si taiate cuburi mici, de obicei alaturi de preparate din carne

Vichy – Morcovi noi caramelizati in unt

Chantilly – Frisca batuta, indulcita cu zahar pudra si vanilat

Gremolata – Patrunjel tocat, coaja de lamaie si usturoi tocat, care se presara deasupra fripturilor gata facute.

Salsa verde – Este un sos italienesc din ulei de masline, zeama de lamaie, rosii, capere si masline.

Sos sabayon – Crema fluida si spumoasa de ou, servita calda pe deserturi

Reducere – Se reduce un sos: se ingroasa si se concentreaza prin fierbere.

Zeama – Sos subtire, rezultat din sucurile scurse in tava de la pestele si carnea date la cuptor

Carpaccio – Felii foarte subtiri de carne cruda, peste crud sau fructe, stropite cu ulei de masline si condimente

Anunțuri

2 comentarii »

  1. cum sa capete untul gust de nuca?

    Comentariu de unu — Aprilie 14, 2010 @ 15:40 | Răspunde

  2. Untul rumenit (cand incepe sa capate o culoare maronie) se aseamana la gust cu miezul de nuca (incearca si vei vedea ca nu e o gluma)

    Comentariu de Sorina — Aprilie 14, 2010 @ 21:05 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: