Mai in gluma, mai in serios… ;)

Septembrie 28, 2009

Expresii bucataresti – 1

Filed under: gastronomie — Sorina @ 16:05
Tags: , , , , , , , ,

pasteAL DENTE
Descrie textura perfecta pentru pastele fierte, dar inca tari la mijloc. Verificati cat sunt de patrunse inainte de sfarsitul timpului de fierbere indicat pe ambalaj. Taiati pasta in doua, iar daca la mijloc e alba, nepatrunsa, mai fierbeti 30 secunde. Verificati pana cand pastele sunt patrunse, dar raman inca tari in mijloc.
aluaturiA COACE „ORB”
Procedeul se foloseste pentru a obtine un aluat crocant de placinta sau tarta, inainte de adaugarea umpluturii. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, deasupra se asaza hartie pergament, pe care se pun boabe crude de mazare, fasole sau porumb; se da la cuptor, la foc potrivit, timp de 20 minute, dupa care se poate adauga umplutura si se da din nou la cuptor.
A LASA SA SE ODIHNEASCA
Friptura si aluatul se lasa sa se odihneasca. Dupa ce este gata, friptura se poate lasa sa se odihneasca timp de cateva minute, pentru ca sucul sa se imprastie uniform in toata masa, facand-o suculenta, frageda si usor de taiat.
Aluatul se lasa sa se odihneasca inainte de a fi bagat la cuptor, pentru ca sa nu se stranga in timpul coacerii.
INCORPORARE
Acesta este secretul pentru ca prajiturile sa fie pufoase sau spumoase. Albusurile batute spuma sau frisca batuta se adauga in compozitie cu miscari delicate, de jos in sus, cu ajutorul unei linguri metalice mari si prin rotirea simultana a vasului.

2 comentarii »

  1. Draga Sorina,
    Paste fericit alaturi de cei dragi.

    Constantin Ceapchi.

    Comentariu de Constantin Ceapchi — Aprilie 22, 2011 @ 08:12 | Răspunde

  2. Multumesc mult! Asemenes!

    Comentariu de Sorina — Aprilie 23, 2011 @ 06:45 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: