Mai in gluma, mai in serios… ;)

August 20, 2009

Anti-cancer – 1 (primit pe mail)

cancerCongresul cancerului, tinut la Paris, a confirmat capacitatea exceptionala a fructelor si legumelor de a preveni si vindeca tumorile ucigatoare „Bomba” ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a  dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic  aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate.

Cand Dumnezeu a lasat boala, a lasat si leacurile care o pot vindeca. „De necrezut!”, a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al Congresului International al Cancerului. „Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut… Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata.” Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala.

Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de „nebunie” organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer. Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti – consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat si cu prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali. Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului. Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC.

(va urma)

2 comentarii »

  1. Foarte interesant!!!…. deşi … ştiam câte ceva… am avut o mătusa cu cancer…descoperit în faza de metastaze…şi pe lângă chimioterapie…a trecut la alimentaţia vegetariană….singura mâncare pe baza de „carne” fiind cea din textura de soia….a reuşit sa-l oprească mulţi ani…dar asa a fost scris…a murit într-un accident

    Comentariu de Vali — August 22, 2009 @ 09:52 | Răspunde

    • Asta, da, ironie a sortii…😦 Oricum, eu cred ca omul a fost „proiectat” sa se hraneasca vegetarian; m-am gandit la lucrul asta cand am citit in Biblie ca evreii, dupa fuga din Egipt, se hraneau cu mana care le venea din cer zilnic (era un fel de paine, cu gust de turta cu miere); atata, doar, ca natura umana si-a spus cuvantul si, la un moment dat, au cerut sa li se dea carne… Din cate stiu, Dumnezeu ne da ce e mai bun pentru noi, chiar daca noi nu intelegem mereu asta; deci, se pare ca hrana lipsita de carne e mai sanatoasa pentru noi…

      Comentariu de Sorina — Septembrie 19, 2009 @ 18:51 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: