Mai in gluma, mai in serios… ;)

Mai 7, 2009

7 trucuri pentru folosirea mai eficienta a mintii

Filed under: d'ale vietii — Sorina @ 14:15
Tags: , , , , , , ,

creierConstientul emite rationamente si subconstientul produce; constientul alege si subconstientul livreaza marfa…

1. Amintiti-va mereu ca, daca va ganditi la lucruri bune, atunci se vor produce lucruri bune. In schimb, contrariul e tot atat de adevarat.

2. Sunteti ceea ce ganditi ca sunteti: daca va ganditi ca sunteti facut pentru a fi nefericit, veti fi nenorocit; daca va ganditi tot timpul ca sunteti bolnav, veti deveni bolnav. Daca va simtiti neadaptat, veti da gres peste tot.

3. Nu uitati ca subconstientul vostru nu argumenteaza niciodata. El accepta simplu si fara justificare ideile sau rationamentele constientului, oricare ar fi ele. Puteti sa va convingeti subconstientul ca pamantul e plat, ca apa imbolnaveste de cancer sau altceva tot atat de absurd. Deci, mare atentie la ce spuneti subconstientului vostru!

4. Aveti libertatea de a alege. Toata existenta noastra e bazata pe liberul arbitru. Avand posibilitatea de a alege, de ce nu ati alege fericirea, sanatatea si prosperitatea?

5. Rolul principal al subconstientului vostru este de a ocroti integritatea subconstientului vostru, ca sa nu fie coplesit de impresii false sau eronate. Dar – atentie! – constientul este cel care alege natura convingerilor voastre; precizati-le pe cele care va apartin in mod exclusiv.

6. Sugestiile si comentariile altora nu au nici o putere asupra voastra; in afara cazului, bineinteles, in care hotarati altfel – ceilalti nu pot comunica cu subconstientul vostru. Comentariile acestea va pot prejudicia, in momentul in care spiritul constient le repeta de mii de ori, pana cand reuseste sa convinga subconstientul de adevarul lor.

7. Fiti atenti la ce rostiti. Daca va petreceti timpul repetand ca sunteti incapabil, subconstientul vostru va va lua in serios. Am spus-o de nenumarate ori: el nu face deosebirea intre realitate si imaginar, el crede cu sfintenie tot ce-i relateaza constientul, in masura in care aceste cuvinte i se repeta de multe ori. Ca sa nu-l induceti in eroare, in loc sa spuneti „nu pot” spuneti mai curand „pot”. Transmiteti-i ideea ca reusiti tot ce va propuneti si acest lucru se va implini.

(ScienceLine.ro – mai 2007)

3 comentarii »

  1. interesant…auzisem si eu de puterea subconstientului…dar nu stiam mare chestie..bine…nici acum nu stiu:))dar postul e interesant oricum:dsucces in continuare>:D<

    Comentariu de Romina — Mai 7, 2009 @ 22:14 | Răspunde

  2. pe acelasi registru : ”the secret” sau ”what the bleep …” 😀

    Comentariu de strongvaleriana — Mai 14, 2009 @ 09:56 | Răspunde

  3. interesant articolul, in fond conteaza cat de optimist esti in viata de zi cu zi daca vrei sa realizezi ce ti-ai propus

    Comentariu de BLOG VEDETE — Mai 29, 2009 @ 23:18 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: