Mai in gluma, mai in serios… ;)

februarie 24, 2009

Dropaizii

dropa_disksCine a fost poporul Dropa ?

In zona Tibetului numita Baian Kara-Ula, au fost descoperite urme ale unei civilizatii necunoscute, stiute sub numele de „Dropa”.
Pe unele obiecte perfect circulare, apartinand dropaizilor, s-au gasit inscriptii vechi de 11-12 mii de ani.
Atunci cand au fost descifrate „hieroglifele” respective, oamenii de stiinta au refuzat sa creada ca era vorba despre membrii unei rase nemaiintalnite pe Pamant

„Am venit dinspre nori cu intentii bune…”

Istoria „poporului Dropa” este halucinanta si acoperita de un mister de nedezlegat. In anii 40 ai secolului XX, au fost descoperite in Tibet, intr-o zona nelocuita, o serie de morminte sapate intr-o pestera. In mod ciudat, toate scheletele masurau intre 1,2 si 1,3 metri, ca si cum ar fi fost vorba despre niste copii. In apropierea acestui cimitir extrem de discret au fost descoperite si mai multe pietre circulare, de 22,7 cm diametru. Analiza acestora a condus la o vechime de 11-12 mii de ani, insa cel mai spectaculos lucru a fost reprezentat de inscriptiile gravate pe acele discuri. Prima intrebare legitima a expertilor a fost legata de posibilitatea ca, in urma cu 12 milenii, locuitorii necunoscuti ai acelei regiuni sa fi cunoscut o forma de scriere. Mai mult, studiul electromagnetic al bizarelor pietre a condus la concluzia ca sunt foarte bogate in cobalt si ca oscilatiile care le generau indicau faptul ca ar putea fi vorba despre o civilizatie avansata… Sa se fi strecurat vreo eroare de apreciere?
Dupa mai multe decenii, in care nimeni nu a luat in seama aceasta descoperire enigmatica, un expert rus a reusit sa descifreze respectiva scriere, iar „traducerea” sa, necontrazisa de nici un alt om de stiinta, a fost uluitoare. Din textele publicate de Viaceslav Zaitev, reiese ca fiinte venite pe Pamant cu nave spatiale, Dropa, au esuat in regiunea himalaiana a Tibetului si ca nu au mai reusit sa reconstruiasca vehiculul zburator. Dropaizii au intrat in conflict cu bastinasii, desi „cronicile” de pe discuri spun ca „am venit dinspre nori cu intentii bune”… Sa fie vorba despre o cacealma, precum cazul Roswell? In milenara traditie chineza a regiunii Sihuan, exista o legenda care aminteste despre un popor necunoscut, de mica statura si cu trasaturi total diferite de cele pe care le cunosteau. Mitul precizeaza si faptul ca a existat un razboi intre acesti necunoscuti numiti Dropa si triburile Khams, a caror origine a ramas si ea necunoscuta. Se pare ca deznodamantul sangeroaselor confruntari a fost disparitia fizica a acestor stravechi popoare himalaiene. Si, asa cum si in Biblie se vorbeste despre care de foc alergand printre nori, si poporul Dropa cunostea acest mijloc de deplasare…
Din pacate, urmarea tuturor interpretarilor care s-au dat incredibilelor probe materiale gasite in Baian Kara-Ula a fost distrugerea acestora. Interesul urias aratat de mai multi cercetatori occidentali nu a mai putut fi satisfacut. Autoritatile chineze nu au nici o inregistrare oficiala a „dovezilor Dropa”, dar aceasta poveste seamana izbitor cu alte relatari despre paleoastronautica, din alte colturi ale lumii.

(http://www.revistamagazin.ro/content/view/2688/21/)

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: