Mai in gluma, mai in serios… ;)

ianuarie 13, 2009

Si, totusi, Biblia are dreptate

adnEvolutionistii cauta in continuare dovezi pentru a sprijini teoria potrivit careia viata pe Pamant a aparut in mod intamplator. Din pacate pentru ei, mereu au loc descoperiri care dovedesc exact opusul, asa cum s-a intamplat si in cazul “ADN-ului Junk”.
Iata un fragment dintr-un comunicat de presa al Organizatiei ProGenesis:

“ADN-ul Junk este revalorizat
Anumite segmente din genele umane nu codifica proteine si poarta denumirea “junk” (deseuri). Recent, insa, o echipa de cercetatori de la Universitatea de Medicina Stanford si de la Universitatea Santa Cruz, ambele din California (SUA), au descoperit ca aceste segmente joaca un rol foarte important in conectarea si deconectarea diferitelor gene. Gill Bejerano, profesor asistent in biologia dezvoltarii si in informatica la Stanford, a descoperit peste 10.000 de segmente aproape identice, care sunt repartizate in cromozomii umani. Multe dintre aceste segmente se gasesc in zone fara gene, care pana acum erau numite “deseuri fara nici o informatie genetica”. In realitate, insa, aceste segmente sunt pline de particule minuscule de ADN, motiv pentru care numele lor a fost schimbat in “paduri seculare reglementatoare”. Majoritatea segmentelor, pe care Bejerano le descrie in lucrarea sa, se afla in apropierea genelor care joaca un rol decisiv in dezvoltarea primara a fatului. Bejerano si colegii sai presupun ca aceste segmente contribuie la o operatiune deosebit de rafinata si complexa, fiind responsabile de locul si timpul de conectare a genelor, pentru a realiza un anumit plan de multiplicare a celulelor. In acest sens, grupul a descoperit numeroase astfel de segmente in apropierea genelor care contribuie la coeziunea celulelor. Aceste gene joaca un rol important in timpul perioadei timpurii de viata, prin faptul ca ajuta celulele sa isi gaseasca locul potrivit sau sa formeze la timp organe si tesuturi, continand – in acelasi timp – informatii legate de functiile acestora.
replicarea_adnRecunoasterea faptului ca segmentele ADN-ului, care pana acum erau numite “deseuri fara nici o informatie genetica”, se transforma brusc in “paduri seculare reglementatoare”, este destul de greu de acceptat de catre geneticieni, care – initial – credeau ca au descoperit in “junk” o dovada in favoarea teoriei evolutiei. In schimb, spre disperarea lor, se dovedeste faptul ca, in spatele tuturor acestor procese, se afla un Creator omniscient. Un sistem care este in stare sa functioneze cu o asemenea precizie nu ar fi putut lua fiinta la intamplare.”

(Revista “Strigatul de la miezul noptii” – 11/2007)

Reclame

6 comentarii »

 1. Aşa cred şi eu, viaţa e perfectă şi nu cred că a apărut din întâmplare.:)

  Comentariu de starsgates — ianuarie 13, 2009 @ 20:57 | Răspunde

 2. Savantii ari fi bine sa tina seama ca exista un Creator, nu sa se increada doar in mintea lor, fiindca daca procedeaza asa, pana la ruma ajung si ei niste habotnici, habotnici in ale stiintei!!!

  Comentariu de Alicia — ianuarie 14, 2009 @ 14:29 | Răspunde

 3. E mai usor sa te indoiesti decat sa crezi!

  Comentariu de Diana — ianuarie 15, 2009 @ 21:30 | Răspunde

 4. Asa cum e mai usor sa acceptam o minciuna atent ticluita, in detrimentul unui adevar „gol-golut”… 😉

  Comentariu de Sorina — ianuarie 15, 2009 @ 21:42 | Răspunde

 5. Mi se pare dimpotriva mai usor sa crezi decat sa te indoiesti pentru ca aceasta vine cu intrebarile ei| (care sunt extrem de multe). Dar trebuie sa luam in calcul si faptul ca omenirea a ajuns in stadiul in care este in decursul unei lungi istorii. Timp in care s-ar fi putut reglementa erorile naturii. Dar asta in nici un caz nu contrazice existanta unui atotputernic. Asa ca trebuie sa acceptam si una si alta.

  Comentariu de george — ianuarie 19, 2009 @ 10:54 | Răspunde

 6. Din haos nu se naste nimic organizat mai bine zis perfect fiecare particula si fiecare lucru isi are scopul si rostul nimic nu e haotic cu cat vor cauta mai mult cu atat se vor apropia mai mult de Dumnezeu si in constiinta lor eu cred ca ei simt acest aspect nimic din creatia lui Dumnezeu nu poate fi numit deseu deseuri creem noi oamenii cu voie sau fara.

  Comentariu de marina — august 5, 2010 @ 23:41 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: