Mai in gluma, mai in serios… ;)

Ianuarie 12, 2009

Perseverenta poate asigura reusita…

Sa te lasi infrant de un „NU”?! Niciodata! Ar insemna sa cedezi fara sa lupti. Iata exemplele catorva celebritati care au stiut s-o ia de la capat, dupa ce s-au izbit de un refuz:

• Anul 19beatles62: patru tineri muzicieni, cam nabadaiosi de felul lor, s-au prezentat pentru o auditie la Decca Recording Company. Nu i-au facut o impresie deosebita Directorului Artistic. Ba, chiar, acesta a spus: „Nu-mi place stilul lor. Si-apoi, grupurile de chitaristi nu mai sunt la moda!”. (Beatles)

walt-disneyCa editor de ziar, a fost concediat pentru lipsa de creativitate. Ca om de afaceri, a dat in cateva randuri faliment. (Walt Disney)

thomas_edisonPe cand frecventa cursurile scolii elementare din Port Huron, statul Michigan, profesorii sai au afirmat ca era prea lent la invatatura si greoi in exprimare. Rezultatul: mama sa l-a retras, pentru a-i preda lectiile ea insasi, in particular. (Thomas Alva Edison, autor a peste 1.300 de inventii, printre care si becul electric.)

fred_astaireDupa prima sa proba la studiourile Metro Goldwin Mayer,  Directorul Artistic l-a caracterizat astfel: „Ca actor, e slabut: are un inceput de chelie, stie sa danseze putin…” (Fred Astaire)

carusoParintii visau pentru el o cariera de inginer. Lui ii placea sa cante, dar profesorul sau de muzica spunea ca nu este inzestrat cu o voce frumoasa si ca n-ar putea sa se afirme in domeniu. (Enrico Caruso, unul dintre cei mai mari cantareti lirici italieni)

einsteinN-a vorbit pana la varsta de 4 ani. Profesorii il descriau ca fiind „lent in gandire, nesociabil si mai tot timpul cufundat in visurile sale absurde”. Nu intamplator a fost dat afara de la scoala si i-a fost refuzata inscrierea la Scoala Politehnica din Zurich. (Albert Einstein)

forbesCa student al Universitatii Princeton, a incercat sa intre in colectivul de redactie al revistei scolii. Dar nu a fost acceptat, nici macar n-a fost retinut pentru colaborari. (Malcolm Forbes, editorul prestigioasei reviste economice americane Forbes)…

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: