Mai in gluma, mai in serios… ;)

decembrie 8, 2008

Iata cam cum functioneaza firmele in Romania…

furnicutaIn fiecare zi, in zorii zilei, sosea la serviciul sau furnicuta productiva si fericita. Acolo isi petrecea zilele furnicuta: muncea, muncea  cu spor si canta vesela. Ea era fericita si firma mergea foarte bine.
Dar… BONDARUL, Director General la firma unde lucra furnicuta, a considerat ca nu era posibil ca furnicuta sa lucreze de capul ei. Asa ca a creat postul de Supraveghetor. Pentru acesta, l-a angajat pe SCARABEU, care avea multa experienta.
Prima preocupare a Scarabeului supraveghetor a fost sa organizeze munca furnicutei: si a pus-o sa faca  rapoarte de activitate zilnice.
in curand, a fost necesara angajarea unei Secretare pentru a-l ajuta pe Scarabeu la citirea si inregistrarea  rapoartelor furnicutei. Asa ca au angajat o PAIANJENITA care organiza actele si raspundea la telefon.
Intre timp, furnica productiva si fericita muncea, muncea, muncea…
BONDARUL, Directorul General, era foarte multumit de rapoartele date de SCARABEU, asa ca a mai cerut  statistici, indicatoare de gestiune si pronosticuri.
Atunci a fost nevoie de angajarea unui GANDAC asistent pentru Supraveghetor… si a mai fost nevoie de un nou calculator si o imprimanta color.
Curand, furnicuta productiva si fericita a inceput sa se planga de toata hartogaria si de toate rapoartele pe care trebuia sa le faca. Cantecul ei nu mai era la fel de vesel ca inainte.
BONDARUL, Directorul General, vazand aceasta, a considerat ca trebuia sa ia masuri.
Asa ca a creat postul de sef de Departament, acolo unde lucra furnicuta productiva si fericita. Postul i-a revenit unui GREIERE care si-a facut un birou nou, modern si echipat corespunzator. Noul Sef de Departament avea nevoie de un asistent care sa il ajute in pregatirea planului strategic si a bugetului pentru departamentul la care lucra furnicuta productiva si fericita. FURNICUTA nu mai canta ca inainte si era din ce in ce mai stresata. Intr-o zi, Directorul General, uitandu-se pe cifre, si-a dat seama ca departamentul unde lucra furnicuta nu mai era la fel de rentabil ca inainte. Asa ca a angajat-o pe BUFNITA, consultant de specialitate, pentru un diagnostic. BUFNITA a stat 3 luni la firma; in urma studiilor facute, a tras urmatoarea concluzie:
“Departamentul are prea mult personal.”
Asa ca, urmand sfatul specialistului, s-a facut o reducere de personal: FURNICUTA a fost prima pe lista, deoarece era nemultumita mereu…

MORALA: Nici sa nu-ti treaca prin cap sa fii o furnicuta productiva si fericita! E de preferat sa fii incompetent si nefolositor. Incompetentii nu au nevoie de supraveghetori… toata lumea isi da seama de ce! Si daca, in ciuda “eforturilor” tale, esti productiv, sa nu arati – pentru nimic in lume! – ca esti fericit! Asta nu ti se va ierta!…
Dar daca, in ciuda celor de mai sus, te incapatanezi sa fii o FURNICUTA PRODUCTIVA SI FERICITA, lucreaza pe cont propriu, astfel incat sa nu tii in carca bondari, scarabei, paianjeni, gandaci, greieri si bufnite…

Reclame

3 comentarii »

  1. super tare

    Comentariu de iuliana — august 21, 2010 @ 12:07 | Răspunde

  2. Poti fi competent si fericit trebuie doar sa vrei , sa-ti faci timp pentru toate .

    Comentariu de eyeforeye09 — octombrie 17, 2010 @ 13:50 | Răspunde

  3. Frate, ai o bere, smechera combinatie mai sus 😉

    Comentariu de Mihai — ianuarie 3, 2011 @ 22:21 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: