Mai in gluma, mai in serios… ;)

Decembrie 2, 2008

Furnicutele… – 1

furnicute1Usile din spate, ale salii mari de spectacole de la Club, au fost inchise. Orice cale de “retragere” in acea directie ne-a fost anulata, fara posibilitate de negocieri.
Scena!… Privirea-mi se indreapta spre constructia din lemn, pe care multe suflete – de-a lungul anilor – “s-au dat in spectacol”: in semi-intuneric, draperiile atarnande care alcatuiesc cortina, de culoarea visinelor rascoapte, gem sub propria greutate, impovarate de ani carora abia le mai pot tine socoteala… Au ostenit sub vremuri si ele, ca si noi, cei care le stim dintotdeauna: sub ele ne cantam odele inchinate “prea-maritului” (Slava Domnului, ca pot vorbi despre el la timpul trecut!), ne rosteam (Doamne, cu cat patos! Cat credeam, pe atunci, in acele vorbe!) poeziile omagiale si ne executam dansurile tematice si rigide, intrecandu-ne sa ne remarcam in penibila “Cantarea Romaniei”… era singurul etalon de valoare pe care il aveam in acele vremuri… bun, rau… altul nu cunosteam.
Deodata, fata imi stralumineaza sub urma unui suras copilaresc… “Dansul furnicutelor”!… Ca un susur plapand, abia infiripat, muzica neuitarii imi pune in miscare ciocanelul, care se aburca pe scarita si se imbratiseaza cu nicovala. Amintiri dulci ma rapesc din prezent, hainele si trupul mi se transforma si redevin…

– va urma –

Anunțuri

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: