Mai in gluma, mai in serios… ;)

Octombrie 20, 2008

Adevarul si Minciuna

Se spune ca, odata, Adevarul s-a hotarat sa mearga la oras. Era o zi calda de vara; asa ca, dupa mai multe ore de mers, se opri sa se racoreasca in unda limpede a unui lac. Pentru ca avea timp la dispozitie, se dezbraca de haine si se arunca in apa binefacatoare.

Minciuna, care intotdeauna vine pe urmele Adevarului, pornise si ea spre oras. A ajuns la lac si, deoarece era foarte cald, s-a hotarat sa faca si ea o baie. Pe cand se dezbraca, a zarit hainele Adevarului si deodata i-a venit o idee: se dezbraca iute de hainele ei,  imbraca hainele Adevarului si porni  mai departe. Cand a ajuns la oras, multa lume s-a bucurat zicand: „Iata, a sosit Adevarul.”
In timpul acesta, Adevarul iesi din apa si, cand isi cauta hainele, dadu peste zdrentele Minciunii. Intelegand inselatoria si pentru ca el era Adevarul, a refuzat sa le imbrace, preferand ca mai degraba sa mearga dezbracat, decat in hainele Minciunii. Cand a ajuns la oras, oamenii l-au recunoscut zicand unii catre altii: „Iata Adevarul gol-golut.”
Minciuna, in hainele Adevarului, ramane Minciuna. Oricat de mult va incerca sa se deghizeze, nu va putea sa-si schimbe caracterul murdar. Din nefericire, multi sunt dusi in eroare…

Anunțuri

4 comentarii »

 1. Mie imi plac povestile la nebunie…si pe asta inca n-am auzit-o…Odatra si odata…am sa ti-o fur…si asta-i adevarul…gol, golut!!!
  🙂

  Comentariu de peginduri — Octombrie 21, 2008 @ 08:34 | Răspunde

 2. Ca sa iti dejoc planurile… ti-o daruiesc 😛 (de fapt, si eu am primit-o de la cineva; vorba ceea: „Dar din dar se face Rai!”)

  Comentariu de Sorina — Octombrie 21, 2008 @ 10:27 | Răspunde

 3. Fiecare dupa cum percepe,pentru unii adevarul poate reprezenta minciuna si invers…Asta-i adevarul fara straie!O zi buna!

  Comentariu de Sorin — Octombrie 21, 2008 @ 12:21 | Răspunde

 4. Parerea mea este ca nu e … fiecare cum percepe. Adevarul exista independent de noi; de fapt unul singur are adevarul si El este Dumnezeu. Noi toti percepem o bucatica doar, ca nu putem sti mai mult.

  De cite ori n-ai crezut ca stii ceva si ai realizat ca de unde erai asa se vedea, sau asa ai auzit, dar era doar o frintura din altceva? Numai cel care vede intregul stie cu adevarat.

  Asa ca eu cred ca adevarul este unul singur…si e totdeauna gol golut…ca daca ar fi imbracat in ceva o sa-l confundam ca si satenii aia…

  Comentariu de peginduri — Octombrie 22, 2008 @ 07:53 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: