Mai in gluma, mai in serios… ;)

mai 12, 2008

Harta verde a Bucurestiului (informatie utila)

Harta Bucuresti  Harta verde a Bucurestiului a fost lansata duminica, 11.05.2008, in Parcul Cismigiu din Capitala.

Harta va fi distribuita gratuit in muzee si in scoli, precum si impreuna cu revista National Geographic sau cotidianul Jurnalul National.

Peste cateva zile, va fi lansata varianta interactiva, pe internet, unde bucurestenii – care doresc sa aduca informatii noi – vor putea face completari online (www.hartaverde-bucuresti.ro).

Pe material sunt figurate: monumente istorice, muzee, teatre, parcuri, sediile unor ONG-uri, centre comunitare, cantine sociale, cabinete medicale sociale, biserici, piete, arbori ocrotiti, locuri de parcare si trasee pentru biciclete, puncte de colectare a deseurilor reciclabile, centre sociale, dar si zone care se confrunta cu valori mari ale poluarii.

Reprezentantii Asociatiei culturale Goodartofnoon, realizatoare a proiectului, doresc sa introduca si pe teren simbolurile inscrise pe harta, astfel incat locurile marcate sa poata fi gasite cu mai mare usurinta.

Pledand pentru folosirea bicicletelor ca mijloc de deplasare, Geo Culda, din partea Asociatiei „Bate saua sa priceapa iapa”, a precizat ca pe locul de parcare al unei masini incap nu mai putin de zece biciclete.

Organizatorii au pregatit mai multe standuri care promovau o parte din resursele indicate pe harta: artizanat, agricultura ecologica, cabinete medicale sociale. La standul celor de la Asociatia „Bate saua sa priceapa iapa” au fost distribuite borcane cu „aer proaspat”.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat: