Mai in gluma, mai in serios… ;)

aprilie 20, 2008

Femeia – element chimic

Evolutia barbatului; evolutia femeii

Este „cristal clear” (adica, pe romaneste, „clar ca lumina zilei”) ca descrierea de mai jos apartine unui misogin; dar tot amuzanta mi s-a parut… 😉

1. DESCOPERITA: De mult timp, de un chimist pe nume ADAM. Data descoperirii: necunoscuta
2. SIMBOLUL IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry): Fm
3. APARITIA IN NATURA: peste tot atunci cand nu o cauti si nicaieri atunci cand e cautata. De obicei, apare in locurile cu populatie umana
4. OBTINERE: La inceput a fost preparata dintr-o coasta; cu timpul, insa, datorita evolutiei, se prepara din greseala. Cu toate ca s-au intreprins multe incercari, o sinteza a acestui element nu a reusit nici unui cercetator. Se presupune ca reactia de sinteza ar fi Fe+Me+Ie= Femeie
5. GREUTATE ATOMICA: Se cunosc mai multi izotopi: izotopul „snur” (<45kg), izotopul „dama bine” (55 kg), izotopul „forme pline” (65 kg) si izotopul „batoza” (100 kg). Datorita acestor izotopi, elementul nu are un loc bine stabilit in sistemul periodic al elementelor.
6. RASPANDIRE. Se gaseste in natura, in stare libera sau in combinatii. In general, se gaseste acolo unde nu trebuie si, in special in Cuba, ai carei locuitori sunt „cu-banii”.
7. PROPRIETATI FIZICE: Suprafata este acoperita, in general, cu un strat de pudra. Se gaseste in patru stari de agregare: stare amorfa (pina la 16 ani), stare cristalina (16-35 de ani), stare gelatinoasa (35-50 de ani) si stare uscata (peste 50 de ani). Aflat in starile cristalina si gelatinoasa, elementul fierbe la simplul contact, ingheata greu si brusc se topeste cind este bine tratat. Daca la inceput e dulce, odata cu trecerea timpului se acreste, devine amar si apoi otrava curata. Poate fi acru si la tratari nepotrivite. Daca e lovit, scoate sunete ascutite. Poate crea multe dureri de cap. Spectrele sunt de la blond, roscat pina la negru. Se dizolva greu in lichide. Solubila in acid sulfuric. Activitatea creste exponential cu saturarea in alcool.
8. PROPRIETATI CHIMICE: Elementul are mai multe valente, din care cauza se combina foarte usor. Cu numarul de coordinare 1, formeaza un complex familiar cu schimb ocazional de liganzi. Numarul maxim de coordinare este dat de efectul steric al liganzilor. Liber, ataca inima. Combinat, ataca ficatul si punga. Are o mare afinitate pentru metalele rare si pietrele pretioase (mai ales combinatii cubice cristaline ale carbonului) si absoarbe usor, in cantitati apreciabile, bauturi fine, prajituri si multe alte delicatese. Periodic, inroseste hirtia de turnesol. Poate exploda instantaneu daca activitatile planificate nu au loc. O reactie violenta, insotita cu cresterea activitatii de legare de liganzi, apare atunci cind e lasata in stare libera. Este un foarte bun agent reducator al finantelor barbatilor.
9. INTREBUINTARE: Se intrebuinteaza mai ales in bucatarii si in dormitoare. Se mai foloseste ca podoaba, pentru ridicarea nivelului, si – accidental – pentru inmultire (caz in care se produce o crestere in volum, cu centre de distributie a laptelui). Este cel mai puternic agent reducator de venituri. Este folosit pentru a creste efectul estetic al masinilor sport.
10. METODE DE ANALIZA: Elementul in stare pura se inroseste daca este descoperit sau vazut in starea sa naturala. Se inverzeste in prezenta unui izotop cu insusiri mai bune.
11. ATENTIE LA FOLOSIRE! Fiind exploziv, elementul trebuie tratat cu multa atentie si delicatete si manuit cu multa indemanare. In caz contrar, este vai si amar de cel ce o manipuleaza. Se poate evita explozia prin tinerea in palme (sau pumni). Nu se recomanda manipularea de catre barbatii fara vigoare. Elementul „Femeie” se serveste gol si trebuie agitat inainte de intrebuintare. In stare cristalina, se poate utiliza atit la lumina, cit si la intuneric. In stare gelatinoasa, numai la intuneric. Este ilegal (desi dorit) de a se poseda mai mult de un izotop. La imbatranire, elementul este greu de reciclat si trebuie tratat ca gunoiul radioactiv.

Reclame

3 comentarii »

 1. Frumos. Va apreciez diplomatia. :))

  Comentariu de Liuba Miodrag — mai 19, 2015 @ 13:42 | Răspunde

 2. Draga Sorina, dupa un umor cu vitriol ca “crystal clear” dar cum toate sunt tratate mai in gluma, mai in serios…, cu voia ta imi ingadui sa vin cu varianta mea: Femeia sau Barbatul mai Intai ?!
  In Hristos prin credinta nu e diferenta, toti ne identificam in mod egal in Hristos, evreii ca rasa nu sant superiori neamurilor in Hristos, bogatii ca pozitie sociala nu sant superiori saracilor in Hristos, si Pavel continua si spune ca gen barbatul si femeia sunt egali in credinta in Hristos dar se disting ca rol in Familie, Biserica si Societate. E cumplit de inadecvata abordarea unui subiect bazat pe asumare de interpretare ca in cazul de fata si anume ca femeia poate fi ridicata la egalitate in rang cu barbatul ca autoritate in familie, biserica si societate!cum se practica astazi. Scriptura invata o subordonare justificativa: Structura versetelor din 1 Timotei 2:11-14 face Cauza si Motivul clare. Versetul 13 începe cu “căci” şi oferă Cauza „Căci întâi a fost întocmit Adam si apoi Eva ca sa-i fie de ajutor.” Iar Motivul pentru care nu poate Eva sa aiba autoritate de invatare in biserica este “Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii.” Dumnezeu l-a creat pe Adam mai întâi şi apoi pe Eva ca să-i fie “ajutor” lui Adam. Această ordine a creaţiei are o aplicaţie universală pentru umanitate în ceea ce priveşte Familia (Efeseni 5:22-33) şi Biserica. Ca rezultat, Dumnezeu a dat bărbaţilor autoritatea de învăţare în Biserică Sa. “Caci barbatul este capul nevestei , dupa cum Hristos este capul Bisericii” iar in familie, femeile sa fie supuse barbatilor care la randul lor sa fie supusi lui Hristos Capul si sa-si iubeasca nevestele cum si-a iubit Hristos Biserica. Femeile excelează în daruri precum ospitalitatea, compasiunea, educaţia, marturisirea, ajutorarea. Ca şi bărbaţii, femeile sunt chemate să slujească altora, să demonstreze roada Duhului (Galateni 5:22-23) şi să proclame Vestea Bună a mântuirii către cei pierduţi (Matei 28:18-20; Faptele Apostolilor 1:8; 1 Petru 3:15). Modalitatea pe care Dumnezeu a decis-o pentru Biserica Sa este ca bărbaţii sunt chemaţi să fie exemple de conducere spirituală – în familie si in biserica. Femeile sunt încurajate să înveţe alte femei (Tit 2:3-5). De asemenea, Biblia nu interzice femeii să înveţe copiii. Singura activitate de la care femeile sunt restricţionate este aceea de a predica sau de a avea autoritate spirituală asupra bărbaţilor. Implicit, aceasta include şi subiectul femeilor la amvon ca pastor/predicator/preot. Aceasta nu le face pe femei mai puţin importante, mai putin capabile, sau mai putin utile ci mai degrabă le oferă o orientare diferita în slujire, în acord cu ceea ce Dumnezeu le-a conferit ca daruri şi abilităţi.
  În ceea ce o priveşte pe Deborah, ea a fost singura femeie între 13 judecători bărbaţi. În ceea ce o priveşte pe Huldah, ea a fost singurul profet între zecile de profeţi bărbaţi menţionaţi în Biblie. Singura contributie a lui Miriam s-a datorat faptului că ea a fost sora lui Moise şi a lui Aaron. Exceptiile la Dumnezeu nu creaza reguli. Dumnezeu ne lasa reguli clare, noi nu suntem autorizati sa folosim exceptiile ca sa creem reguli noi
  Dumnezeu a rânduit ca bărbati sa fie alesi de El prin chemare la o slujba divina să servească în poziţii de autoritate spirituală de predicare în Biserică Sa. Slujba de slujire nu este un job comun, Cuvantul este sacru si se distribuie prin chemare, inalta slujire de catre cei chemati de Dumnezeu la aceasta slujba sfanta, la slujire, ei devin unsii Domnului pentru ca sant alesi de Dumnezeu in slujba Sa, in guvernarea lui Dumnezeu , care este Teocratia.
  In lume avem Democratia condusa de Satan, avem reversul principiilor lasate de Dumnezeu in Teocratie. In Democratie egalitatea a fost inteleasa prin prisma libertatii de exprimare a individului si a dus la: Masculinizarea femeii si Feminizarea barbatului! Masculinizarea femeii cu pretentia de a domina barbatul cu suprematie asupra barbatului in familie, societate si biserica, nu este un drept câştigat, ci un drept exclusiv pierdut, o cadere de la femeia creata de Dumnezeu cu rolul ei nobil. Ea s-a masculinizat si a intrat in concurenta cu bărbații in sport, politica, stiinta, religie, social,etc. Iar bărbaţii feminizati au pierdut dreptul si rolul de barbat lasat de Dumnezeu in Teocratie pentru slujba de slujire. In Democratie unii au ales sa devina gay, (chiar si fiind slujbasi in biserici) niste prostituati feminizati in concurenţa cu femeile (de cite ori am cunoscut in viata sociala un barbat “reusit”= frumos si destept, s-a dovedit sa fie gay) Traditionalul e dispretuit ca fiind depasit, iar anormalul e imbratisat ca fiind monden. Toata societatea e pe dos, oamenii l-au scos pe Dumnezeu din constiinta lor, si Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate.
  Cine s-a gândit vreodată că şi pentru asemenea “drepturi” se va lupta omenirea si “biserica”? Cine s-a gândit vreodată că omenirea va ajunge la asa anomalii, încât să redefinească genul, şi să redefinească cine este bărbat sau femeie? Cine s-a gândit că schimbarea genului poate deveni posibil în realitate pentru oricine are probleme cu modul cum a fost creat si prin interventie chirurgicala sa devina transgender. Toate aceste dereglări psihice sunt o răzvrătire împotriva firii, a ordinii creaţiei lui Dumnezeu. Satan a pervertit egalitatea in gen ce a lasat-o Dumnezeu in Hristos si a creat in locul ei monstruozitatea androgena: femeia masculinizata şi bărbatul feminizat. “ De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile; Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor in una care este impotriva firii;
  27. tot astfel, si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.
  28. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.
  29. Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin.”(Romani 1)

  .

  Comentariu de anna — septembrie 18, 2015 @ 12:26 | Răspunde

  • De acord cu tine, pana la un punct!
   Dumnezeu a stabilit reguli pentru toata creatia Sa. Reguli care sa asigure desfasurarea normala/ideala a existentei. A creat responsabilitati pentru fiecare si o „scara ierarhica” pentru a evita haosul. Din pacate, degenerarea morala a omenirii a creat situatii pe care Dumnezeu le-ar fi dorit sa nu existe. Intrebarea e: ce facem ACUM? In conditiile actuale? Daca barbatii din ziua de azi nu mai sunt capabili (din multe puncte de vedere) sa isi implineasca atributiile, vrand-nevrand femeile preiau parte din atributiile lor (nu vorbim se „saritii de pe fix!” 😉 ). Personal, in multe privinte sunt femeia-barbat pentru ca a trebuit sa invat sa fac multe lucruri care ar fi trebuit sa nu imi intre in atributii. Dar… nevoia te invata! Ma bucur ca mi-a dat Dumnezeu pricepere in atat de multe, dar tot mai des imi doresc sa nu mai fiu nevoita sa o fac!
   Cat despre femeile care predica… Pana si conducatorii de biserici constata tot mai mult ca femeile sunt mult mai numeroase in parohiile lor si, adesea, mai spirituale decat barbatii. Ce te faci intr-o adunare religioasa in care nu se afla nici un barbat suficient de spiritual incat sa ii apropie pe acei oameni de Dumnezeu? Ii lasi in intuneric?
   De altfel, aceste comentarii pe care tu le postezi aici sunt niste mini-predici, dupa parerea mea (si, cu siguranta, la fel sunt si conversatiile cu aceia cu care intri in legatura, personal). Prin ele, cei care le vor citi pot intelege mai bine cum stau anumite lucruri. Crezi ca asta e un pacat? Daca DA, atunci poate ca ar trebui sa ii ceri socoteala lui Dumnezeu pentru ca ti-a dat tie lumina intelegerii pe care (prea) multi barbati nu au capatat-o?! Iar lumina asta, ti-a fost data doar spre uz personal sau ca sa o impartasesti si altora? (Mat. 5:15) Eu cred ca acesta e adevaratul motiv pentru care o faci: o faci din iubire. Fata de El si fata de noi. Poate fi asta un pacat?! Ma indoiesc, cu toata inima!
   Eu cred ca e bine asa, atunci cand e cazul. E adevarat, asta nu e o regula. Si ar fi de preferat sa respectam cu totii regulile intocmite de Dumnezeu. Dar, in situatii exceptionale, se cer masuri exceptionale. Cand a fost cazul, insusi Isus a incalcat Sabatul. Important e MOTIVUL pentru care o faci! Asta face diferenta intre un pacat si un lucru bun…
   Cat despre chestiile cu gay si transgender-i… mai bine sa nu comentez! 😉

   Comentariu de Sorina — septembrie 28, 2015 @ 19:02 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: