Mai in gluma, mai in serios… ;)

Martie 1, 2008

Pentagonul aproba credinta mayasa: In 2012, lumea se va sfårsi prin foc (adevarat sau fals?!)

Civilizatia Maya si anu 2012      (vezi si aici)

În urma cu circa 70 de ani, celebrul Albert Einstein spunea: „Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi, în privinta universului nu sunt chiar atât de sigur…”. Schimbarea climei si încalzirea globala ce ne ameninta din ce în ce mai puternic vin si întaresc pe cât posibil afirmatia plina de cinism a dragului nostru fizician. Cu mii de ani in urma, mayasii preconizau ca, in data de 21.12.2012, lumea noastra se va sfârsi prin foc. Apoi, pântecele cosmic Hunab Ku va da nastere

unui nou soare, numit Cel de-al Saselea Soare, o alta lume mai evoluata urmând sa se nasca. Oamenii de stiinta, inclusiv Pentagonul, raspund afirmativ la toate acestea.
În ultimul timp, de câtiva ani încoace, tot auzim diverse speculatii pe tema anului 2012 sau mai precis a datei de 21.12.2012. Asistam la discutii aprinse pe aceasta tema prin cafenele, baruri, ba chiar si la mesele de sah din Cismigiu, unde se dezbat problemele grave si pline de greutate ale politicii romånesti. Ce spune lumea prin târg? Timpul s-a scurtat traind 16 ore în loc de 24, ADN-ul uman este reprogramat modificându-si structura de la 2 spirale la 12, vom patrunde în dimensiunea a patra si a cincea, creste nivelul vibrational al oamenilor, se schimba polii magnetici, axa pamântului o ia putin razna si se schimba, soarele nostru nu are ce sa faca si se aliniaza cu stelele din centrul Caii Lactee, ne îndreptam cu pasi vertiginosi catre centura fotonica…si câte si mai câte. Si parca la o asemenea avalansa de informatii mai ca-ti vine a spune: „mai lasa-ma domnule cu prostiile tale!”. Dar înainte de a judeca si de a trage linie, hai sa vedem ce spun mayasii si Pentagonul!
Civilizatia Maya si-a prezis data propriei disparitii
În urma cu 3500 de ani, civilizatia Maya punea bazele unei stiinte care acum este numita astronomie. Au pus la punct un sistem calendaristic care determina cu acuratete structura anului solar, divizat în 18 luni a câte 20 de zile fiecare, plus o perioada „nefericita” de cinci zile care corespundea sfârsitului de an. Au calculat date astronomice pentru perioade de milioane de ani, cât si ciclurile prin care aceasta planeta trece ireversibil. Bineînteles, toate acestea sunt sustinute în ziua de azi de stiinta. Înca de pe atunci, au calculat oscilatia axei terestre care, cu cicluri de 26.000 de ani, schimba continuu pozitia aparenta a stelelor, iar la nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. În prezent, ne apropiem de aceste doua mari schimbari, aflându-ne la sfârsitul acestui mare ciclu, dar si la începutul unuia nou. Civilizatia Maya, caracterizata de o înalta spiritualitate, a prezis prin calcule astronomice, si nu numai, evenimente pentru o lunga perioada de timp, chiar si data exacta a disparitiei propriei civilizatii.
Pe 21.12.2012 se va naste Cel de-al Saselea Soare
Calendarul mayas, considerat drept cel mai exact si bine calculat calendar din istoria civilizatiilor, ia sfârsit în data de 21.12.2012. Ei spun ca pe 21.12. 2012 va culmina alinierea soarelui nostru cu stelele din centrul Caii Lactee! La aceasta data, lumina si umbra îl vor proiecta pe Sarpele cu pene coborând pe treptele piramidei Chichen Itza, care are la baza un cap mare de sarpe sculptat în piatra. Pe 21.12.2012, în jurul orei 11.11, coada sarpelui proiectata din vârful piramidei va tinti exact înspre constelatia Pleiadelor, într-o aliniere asemanatoare celei pe care o au piramida lui Quetzalcoatl din Teotihuacan. Atunci, cred mayasii, odata cu revenirea pe pamânt a lui Quetzalcoatl, lumea noastra se va sfârsi prin foc, iar pântecele cosmic Hunab Ku va da nastere unui nou soare, numit de mayasi Cel de-al Saselea Soare, o alta lume mai evoluata urmând sa se nasca. Iar daca va întrebati ce e adevarat din toate acestea, ei bine, oamenii de stiinta, inclusiv Pentagonul (pentru ca noi masuram totul numai prin stiinta, si nu prin spiritualitate) raspund afirmativ la toate acestea.La data solstitiului de iarna 2012, soarele se va afla în aliniamentul galactic, adica va fi pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care împarte în doua Calea Lactee, divizånd-o în doua emisfere).
Bineînteles ca, în ceea ce priveste Sarpele cu pene si toata descrierea simbolica prezentata mai sus, trezeste ras si ironie din partea acestei civilizatii atât de ancorate în materialism, vanitate si… infinit, vorba lui Einstein. Ma întreb, oare se stie ce reprezinta simbolul ancestral al caduceului pe care îl vedem ca troneaza mare pe cladirea Camerei de Comert si la unele centre medicale? Si uite ca folosim fel si fel de simboluri ancestrale care sa ne reprezinte institutiile doar asa… ca arata bine si impunator. Dar ce ar crede daca le-ai spune ca e vorba de sarpele kundalini, respectiv canalele ida si pingala sau „sarpele cosmic”, cum mai e denumit de shamani?
In acest ritm, in anul 2012, timpul va ajunge in punctul 0
Dar sa mergem mai departe si sa vedem ce ne spun oamenii de stiinta si Pentagonul, care a pus pe jar toate marile publicatii de pe întreg mapamondul.Între suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 km distanta de suprafata, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O. Schumann, in 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra. Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann sau pulsul Terrei a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita în domeniul militar. Din 1980, rezonanta a început sa creasca, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru înseamna ca ziua are numai 16 ore, în loc de 24, cât era odinioara. De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului. Multi se plâng ca nu le ajunge ziua pentru ceea ce au de facut. În acest ritm, în 2012, timpul va ajunge la punctul 0. Odata cu Rezonanta Schumann, creste nivelul vibrational al oricarei fiinte de pe Terra (ceea ce e logic, si nicidecum paranormal). În ultimii mii de ani, liniile de câmp magnetic ieseau din Polul Sud si intrau pe la Polul Nord. Oamenii de stiinta au observat însa ca acest câmp magnetic stabil începe sa se schimbe, sa slabeasca. În ultimul secol, slabirea a fost de 10-15%, iar în ultimii ani s-a accelerat tot mai mult.
Slabirea câmpului magnetic – mai multe cazuri de cancer
Dr. Garry Glatzmaier, profesor de Fizica Pamântului la Universitatea California din Santa Cruz, afirma ca „miezul metalic lichid al planetei se misca continuu, pentru a se putea raci. Aceste miscari genereaza câmp magnetic terestru. Dar miezul se misca si în directii opuse câmpului majoritar, care pot creste în intensitate, ducând în cele din urma la o inversare a Polilor magnetici ai planetei. Aceasta inversare e precedata întotdeauna de o slabire a câmpului magnetic. Iminenta inversare a Polilor ar putea fi aratata si de extinderea Aurorei Polare care se observa numai la Polul Sud. Aceasta urmeaza sa se extinda si asupra Atlanticului de Sud. Slabirea câmpului magnetic si cresterea în intensitate a radiatiilor telurice Hartmann duce, de asemenea, la înmultirea cazurilor de cancer. Dar pentru ca aceasta transformare se petrece nu numai la nivel planetar, ci si în întreg sistemul nostru solar, sa urmarim mai departe o statistica:
– atmosfera planetei Marte creste rapid ; acum s-a dublat si a dus la defectarea lui Mars Observer în anul 1997. Luna îsi „croseteaza” atmosfera proprie, care acum se întinde pe o suprafata de 6.000 km, fiind formata din compusi ai sodiului, dupa cum declara Alexei Dimitriev, cercetator rus.
– Venus ne arata o crestere marcanta de intensitate luminoasa.
– Jupiter sufera o modificare atât de puternica, încât s-a format un tub de radiatie ionizata între el si un satelit. De asemenea, câmpul lui magnetic a crescut în intensitate de doua ori.
– Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli si acum îsi intensifica câmpul magnetic si devin tot mai stralucitoare. Activitatea vulcanica pe Terra a crescut cu 500% din 1875 încoace, iar câmpul magnetic al soarelui a crescut cu 230% din 1901. Conform Academiei Nationale de Stiinte din Siberia (NASS), aceste schimbari se datoreaza intrarii Sistemului Solar într-o zona cosmica cu o energie mult mai intensa. Plasma stralucitoare de la marginea Sistemului Solar a crescut recent de 10 ori în intensitate. Cercetatorii rusi au studiat partea frontala a heliosferei si au observat acolo plasma stralucitoare, ca si cum întregul Sistem Solar a intrat într-o zona cu o energie mult mai înalta, numita Centura Fotonica.
Pe lânga toate acestea, Pentagonul scoate de la naftalina un raport, publicat pe 22 februarie 2004 în renumitul ziar The Guardian, avertizând populatia asupra problemei încalzirii globale si, bineînteles, a poluarii. Raportul vizeaza Casa Alba si mai ales pe controversatul George.W. Bush, care s-a prezentat cu o atitudine „dosnica” în ceea ce priveste încalzirea globala si semnarea Protocolului de la Kyoto. Dar sa nu scapam din vedere ca SUA au „contributia” cea mai mare din lume în ceea ce priveste gazele de sera, aproximativ 40%.
Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie, se arata în raportul Pentagonului.
Schimbarile climei, mai grave decåt terorismul
În ianuarie 2004, David King a intrat în atentia întregului mapamond. David King este ministrul pe probleme stiintifice în Anglia si un mare om de stiinta. El i-a facut o vizita lui Tony Blair înainte de a publica articolul despre situatia critica în care planeta Terra se afla, acesta din urma spunându-i sa pastreze tacerea asupra subiectului. Considerând ca e o problema destul de grava, pe care întreaga omenire ar trebui sa o cunoasca, în ianuarie 2004, a publicat concluziile sale stiintifice în Jurnalul American de Stiinta. În articol, King spune: „Dupa parerea mea, schimbarile climatice sunt cele mai severe probleme de care se loveste întreaga umanitate, mult mai severe decât amenintarea terorista”. O luna mai târziu, s-a aflat ca si Pentagonul studia aceasta problema de câtiva ani. Studiul Pentagonului a durat pâna în octombrie 2003 si a fost dat publicitatii sub numele: „An Abrupt Climat Change Scenario and Its Implications for United States National Security”, adica „Scenariul Schimbarilor Climatice Abrupte si Implicatiile Asupra Securitatii Nationale a SUA”. O simpla cautare pe Internet va poate lamuri asupra acestui subiect, documentul este scris în limba engleza si are 26 de pagini. Pentagonul a oferit publicitatii (inclusiv revistei National Geografic) o fotografie prin satelit a Polului Nord din anul 1970 si una din 2003, care dezvaluie ca peste 40% din calota polara nordica s-a topit în numai 33 de ani. Ceea ce e mai rau este ca viteza de topire creste într-o rata extrem de abrupta. Pentagonul a dovedit ca toate afirmatiile oficiale ale guvernelor diferitelor tari cum ca „calotele nu se topesc” sunt de fapt minciuni. Iar aceste minciuni sunt mai daunatoare decât cea mai mare amenintare pe care ar putea-o avea terorismul asupra Statelor Unite.
Multa informatie si de tot felul! Multi nu dau importanta, nu cred, altii afirma ca ar fi vorba de un soi de manipulare la nivel mondial si ca „Pentagonul asta spune numai bazaconii”, în timp ce altii sustin ca ar fi vorba de apocalipsa si sfârsitul lumii. Poate ca, daca am putea sa ne situam undeva la mijlocul distantei dintre toate aceste afirmatii, am putea vedea mai clar situatia în care ne aflam. Cert este ca pe parcursul timpului au fost multi profeti si clarvazatori care au prezis fel si fel de lucruri despre acest an 2012. Chiar si Edgar Cayce a vorbit de acest an ca fiind o bariera peste care nu poate trece în sedintele sale de autohipnoza si ca este o perioada de cotitura pentru întreaga civilizatie a planetei noastre. Cel mai important este cum vom trece acest… hop, cu lumina si iubire sau cu întuneric si amaraciune. Stiintele initiatice spun ca stadiul de evolutie al omenirii determina modul în care o planeta se transforma si îsi urmeaza cursul. Gândurile pozitive si sentimentele curate de iubire aduc dupa sine energii pozitive si schimbari benefice. E o lege veche, care întotdeauna îsi va urma cursul: fiecare gând si fapta rezoneaza în tot universul, atragând dupa sine energii de acelasi fel! Nu degeaba Iisus Hristos a spus: „Iubiti-va între voi asa cum eu v-am iubit!”. Noi, romanii, ne-am obisnuit cu multa grasime si pe inima, si pe suflet. Si poate ca ar fi mai bine sa reducem nivelul de colesterol si sa înaltam sentimentul de iubire. În acest fel, am avea o inima mai sanatoasa si un suflet mai bogat! Ca, pâna la urma, un infarct spiritual nu ne-ar duce prea departe sau, ca sa zic mai bine, prea sus.
Voi încheia acest articol parafrazându-l din nou pe Albert Einstein, care a spus ca „viata însasi este magie, iar daca nu crezi asta, macar încearca sa o traiesti ca pe ceva magic”.Va doresc un weekend plin de lumina si iubire!
Preluat cu elemente ale civilizatiei Maya si calendarului mayas. Calendarul de 360 de zile. Este un ciclu de 1,872,000 de zile ce numara zilele incepånd de la creatie (12 sau 14 august 3114 I.Hr, anul 0.0.0.0.0). Al 13-lea baktun al Marelui Ciclu va avea loc in 21, 23 decembrie 2012 (13.0.0.0.0). Incepe in 11 august 3114 I.Hr si se termina in 21 decembrie 2012. Marea numaratoare mayasa este de 5125 de ani. Este 1/5 din ciclul de 26.000 de ani, acesta fiind divizat la råndul lui in 13 parti (baktun sau 394 de ani), 20 de parti (katun) si 260 de parti (19.7 ani sau „mica numaratoare”). 13 katunuri reprezinta 256 de ani si baza Ciclului profetic al Profetiilor lui Katun. Denumit si Piatra Soarelui. Centrul reprezinta al cincilea soare, zeul Tonatiuh.
La ce ne putem astepta?
Pe scurt, ne putem astepta la cataclisme de proportii mari, schimbari severe si bruste de clima, regiuni inundate, acoperite de apa si o restructurare geofizica. Ce se va întâmpla din punct de vedere spiritual la nivel planetar, ramâne de vazut. Exista câteva ipoteze vizavi de schimbarile în plan energetic si spiritual:
– vise intense;
– creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai înalte;
– timpul se contracta;
– corpul fizic a început sa se schimbe, se creeaza un nou corp de lumina;
– cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta în ultimul timp;
– structura interna a ochiului uman se transforma în functie de capacitatile latente ale fiintelor, nou-nascutii au capacitatea telepatica mult marita;
– toate bolile incurabile ale secolului XX vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul;
– cea de-a cincea lume se sfârseste în 1987, a sasea Lume începe în 2012 (conform mayasilor);
– vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi, vom depasi cunostintele actuale despre Timp si Spatiu, vom depasi necesitatea Banului, dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a patra;
– vom intra în Dimensiunea a cincea, planeta Terra si întreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si întregul Univers, ADN-ul uman va fi reprogramat si îmbunatatit si va avea 12 spirale în loc de doua.

Doru Bem
Pentru conformitate: http://www.gardianul.ro/2008/03/01/media_cultura-c20/pentagonul_aproba_credinta_mayasa_in_2012_lumea_se_va_sf_rsi_prin_foc-s109224.html

Anunțuri

189 comentarii »

 1. Şarpele e vechi. Mayaşii au perit, şarpele nu.
  Era pe când nu se vedea şi îl vedem când nu e.
  Se face şi înger de lumină, ca să deşurubeze minţile.

  Dacă tot credem prostiile astea, de ce n-am crede în Isus Hristos şi în revenirea lui, deşi Pentagonul nu s-a pronunţat categoric, dar întrebaţi-l pe preşedintele Buch… El afirmă asta sus şi tare.

  Comentariu de ionatan — Martie 1, 2008 @ 17:44 | Răspunde

  • Ziua aceia va veni ca un hot pentru toti aceia ce nu il recunosc pe Isus ca Domn si Mintuitor in viata lor,dar pentru noi cei ce-l iubim si ii asteptam venirea va fi o zi a bucuriei

   Comentariu de Rodica — Noiembrie 21, 2012 @ 15:26 | Răspunde

 2. Eu ma intreb daca nu, cumva, e vorba despre unul si acelasi lucru?! In apocalipsa, din cate imi amintesc, se vorbeste despre cataclisme cumplite care preced intrarea intr-o noua etapa a existentei vietii; sub o alta forma, cam aceleasi lucruri sunt spuse si aici, dar dintr-un punct de vedere mai stiintific, nu strict religios… Oricum, cine va apuca sa traiasca acele zile, va afla adevarul… Desi, la cat de radicale se spune ca vor fi transformarile, nu stiu care vor fi – cu adevarat – norocosii: cei care inca vor trai sau cei care nu vor fi apucat acele zile?!… 😉
  Solicit ajutorul celor care cunosc Biblia mult mai bine decat mine, sa enumere care ar fi semnele dupa care stim ca se apropie Apocalipsa (dar, va rog, nu dati Copy/Paste la toata Biblia, acum! Incercati sa faceti o enumerare ca si cele din acest articol, daca se poate!). Va multumesc mult de ajutor!

  Comentariu de Sorina — Martie 1, 2008 @ 21:38 | Răspunde

  • Buna ziua,

   Va raspund in legatura cu intrebarea dvs. referitoare la semnele sfarsitului.
   Intr-adevar oamenii de stiinta cu ajutorul telescoapelor pot vedea apropierea Aremaghedonului si incearca sa pregateasca omenirea pentru un viitor mare cutremur de pamant.Daca urmariti canalul Discovery sau National Geographic, in special seara, veti observa ca in ultimul timp tot mai mult se vorbeste despre sfarsitul lumii.
   Asa este , ne apropiem de Armaghedon, iar ca dovezi biblice cautati la Matei, capitolul 24 Semnele sfarsitului, Apocalips capitolul 13 , semnul fiarei care se potriveste foarte bine cu microcipul ce va fi implantat in corpul uman, Apocalips capitolul 16, 2 Timotei, capitolul 3.
   Centura fotonica este o realitate, din cauza ei oamenii au devenit irascibili, obositi, stresati, se imbolnavesc, de asemnea centura conturba curentul electric,cauza pentru care cad atat de des avioanele si conturba undele radio.Are o mare influienta si asupra cardiacilor si a oamenilor cu nervii slabiti.

   Comentariu de Daniela — Octombrie 27, 2009 @ 15:25 | Răspunde

  • Sorina, cam 90% din cataclismele care s-au intamplat pana akm 4 decembrie 2009, sunt semne ale Apocalipsei, conform ultimei carti a Sfintei Scripturi [desi imi place sa ma consider un crestin adevarat, iar aceasta paranteza este un pacat prin ce voi specifica aici iti spun ca aceste 90% devin intradevar semne privite in mod subiectiv (perspectiva crestinului care vrea sa creada), altfel le putem numi coincidente, semne ale altor profetii etc]. Deci fiindca ai vrut un rezumat la semnele biblice ti-am spus ce stiu despre asta dupa ce am incercat de mai multe ori sa citesc Apocalipsa, dar nu am citito niciodata integral. In concluzie 90% din evenimentele istorice importante. Da, si conform Bibliei traim evenimentele finale, nici BOR nu dezproba asta, nici vaticanul, nici credinciosii. Dumnezeu sa ne aiba in paza! Pe toti! Amin!

   Comentariu de Bogdanl — Decembrie 4, 2009 @ 18:01 | Răspunde

   • Nu cred ca Biblia sau calendarul Mayas sunt raspunsul, cred ca ne apropiem de o schimbare majora, si mai cred ca de aceasta schimbare se stia de multi f multi ani, si conducatorii lumii sunt pregatiti pentru asta, si vrand sa dea sanse egale pentru toti ne-au dat Biblia, Coranul si alte carti in care putem afla raspunsul. Cred ca inca un raspuns mai gasiti in Inuaki, reptilianul din mine si 2012 de aceeasi autoare.

    Comentariu de ionut anghel — Decembrie 9, 2009 @ 13:17

 3. Nu te înşela, dragă prietenă, orice numire clară a unei date care să arate că în 2012 ori aiurea se va întâmpla nu ştiu ce apocalipsă este împotriva adevărului pronunţat de Însuşi Isus Hristos care a spus, citez: „Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” Matei 24:36, versiunea BOR
  Dar El continuă: „Şi precum a fost în zilele lui Noe, aşa va fi venirea Fiului Omului. Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului. Atunci, din doi care vor fi în ţarină, unul se va lua şi altul se va lăsa. Din două care vor măcina la moară, una se va lua şi alta se va lăsa. Privegheaţi deci, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru. Aceea cunoaşteţi, că de-ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceea şi voi fiţi gata, că în ceasul în care nu gândiţi Fiul Omului va veni.” Matei 24:37-44

  Aşadar cineva minte. Tu hotărăşti: minte Hristos? Mint mayaşii? Dacă problema te preocupă cu adevărat, şi nu doar ca un cârlig pentru cititori pe blog, vei alege.

  Comentariu de ionatan — Martie 1, 2008 @ 22:26 | Răspunde

  • Iisus se referea la sfarsitul complet al lumii. Sti ce inseamna asta ? asta inseamna sfarsitul a tot, adica tu nu te vei incarca sa ajungi pe pamant vei fi vestinc in ceruri. Ceea ce se va intampla cu 2012, daca se va intampla ceva, va fi similar perioadelor care au dus la disparitia altor civilizatii, a diferitelor etape ale lumii, a perioadelor in care existau dinozauri etc. Eu zic ca fie nu va fi nimic, fie va muri o mare parte din populatia globului. Sa spunem un 80%. Nu stiu, vom vedea atunci. Apocalipsa nu este egal cu sfarsitul lumii. Nu confundati :)) . Apocalipsa e schimbarea, asa cum o schimbare s-a produs dupa razboaiele mondiale, cand ne-am indreptat cu totii inspre material, si am suferit un regres spiritual. Ce-o fi o fi, fiecare om in individualitatea lui este important, toti alcatuim un intreg.

   Comentariu de George — Iunie 23, 2009 @ 15:57 | Răspunde

  • Mie, sincer, mi se pare cam….de 2 lei tot scenariul acesta. Si asta din mai multe motive:
   1. Absolut nimeni nu poate stii cand vine sfarsitul lumii; poate fi si maine si noi sa nu avem nici cea mai mica idee la fel cum poate fi si peste 1000-1 milion-1 miliard de ani.
   2. La fel s`a spus si despre anul 2000 cand toata lumea era ingrijorata daca va mai trece sau nu in noul mileniu cu viata…si uite ca misunam bine mersi pe aceasta minunata planeta.
   3. Se tot spune ca numaratoarea mayasa se opreste la 2012. FALS! Ea continua fara nici o problema, iar pt mai multe detalii in cazul asta verificati pe site`ul de la descopera.
   4. Fie ce o fi in 2012, intr`adevar, probabil se va muri de boli – gen gripa porcina care a fost special produsa pt a micsora populatia – sau modificari le planetei sau le cade o nuca in cap(fac stop cardiac si mor). In anul 2012 nu se spune k va muri TOATA populatia planetei…ci doar se va schimba. Ca de exemplu, sa facem o comparatie intre cat de aprofundate erau stiintele oamenilor din jurul anilor 1600 (in preajma carora se zice ca ar fi fost – tot conform calendarului maya – precedentul ciclu de…evolutie(nu`mi gasesc cuvantul potrivit) al erei) si cat sunt de aprofundate astazi. Dupa 2012 se va intampla acelasi lucru k dupa anul 1618.

   Si mai e o chestie. Nu inteleg de ce le e tuturor frica sa moara…Mare sfaraiala. Lumea in care traim nu este cea mai buna – nici macar nu ne imaginam cum arata lumea cea mai buna – , la fel cum nu este cea mai rea. Si , odata si odata, tot vom muri; daca e in 21.12.2012 sau in orice alta data, tot aia e, tot ne vom lua zborul de pe planeta.

   Eu personal traiesc cu impresia ca, undeva exista un loc muuuuult mai bun decat cel in care ma aflu si in care voi ajunge fie la varsta de 19 ani cat voi avea atunci, fie la varsta de 90 de ani cand, sper, ca voi muri de batranete. Dar pana sa „fiu chemata” acolo sus, trebuie sa ma bucur si sa vad partile bune aici, jos.

   PEACE !

   Comentariu de Irina — Decembrie 1, 2009 @ 00:45 | Răspunde

  • Daca tot vorbim despre zicerile lui Hristos atunci nu uita si de ce le spunea apostoliro.Vor trece 1000 de ani si inca 1000 de ani pana cand oamenii vor ajunge la invatatura mea.Eu nu am inteles ca exista intr-adevar un sfarsit al lumii ci o trasformare care face astfel incat unii sa nu mai fie compatibili .

   Comentariu de sorin — Decembrie 4, 2009 @ 17:43 | Răspunde

 4. Pai, stau si ma gandesc ca omul prost: si in privinta potopului oamenii au fost anuntati; si, parca au dat crezare avertizarilor?! Si-au vazut de viata lor, fara sa le pese… Cand le-a pasat, era prea tarziu…
  Eu nu postez „carlige” ci doar lucruri care ma intereseaza cu adevarat (altfel, postam cu totul altfel de subiecte, gasite mult mai des prin motoarele de cautare 😉 )… si nu resping din start nici o ipoteza, incerc sa gasesc argumente PRO si CONTRA, inainte sa imi formez o parere (care nu e obligatoriu sa fie si buna! 😉 … Dar incerc)…
  Oricum, la vremea cand a fost scrisa Biblia, era anormal sa le spuna oamenilor ca „in anul 2012…” – poate ca nici nu isi puteau imagina ce insemna atata amar de vreme; dar e lucru cert ca ne apropiem de acea clipa; si se pare ca semnele sunt tot mai evidente… De asta ma intrebam: daca, totusi, ne va fi dat sa traim acele vremuri? Dupa cum ziceam mai inainte: nici nu stiu care ar fi adevarata fericire – sa apucam sa le traim ori nu?!

  Comentariu de Sorina — Martie 1, 2008 @ 22:37 | Răspunde

 5. Chiar crezi că omul prost se gândeşte stând? Ăi de teapa asta fug după gândurile altora, ca să aibă cu ce să se gândească… 🙂

  Bun, te cred că te interesează problema. Biblia este „insuflată de Dumnezeu ca să înveţe, să mustre, să dea înţelepciune”. Nu ca să pună jaloane anuale.

  Sincer, pe mine nu mă preocupă când şi cum va veni sfârşitul vremurilor, fiindcă atunci mă voi întâlni cu Domnul meu. Aştept momentul ăsta fie că mă va găsi pe pământ, fie dedesupt. El mă va ridica şi îmi va da trup îngeresc, trup de slavă. Handicapul meu nu va mai exista cum nu vort mai fi foamea sau setea. Asta nu poate decât să mă facă fericit. Ăla „care răcneşte ca un leu şi caută pe cine să înghită” nu mă poate speria.

  Pe de altă parte, problema nu-l interesează defel pe unul necredincios. Asta şi vrea amăgitorul. Nu-şi face scheme cu astfel de oameni: sunt ai lui. Vorba aia: la uşa unei crâşme stă de pază un singur drac, dar la uşa unei biserici stau cu sutele…

  Cei vizati sunt cei ca tine, îndoielnici, şovăitori… Ei sunt cei mai vulnerabili. Ia încearcă să mergi la vreo biserică, să vezi cum apar o sumedenie de piedici, de urgenţe care mai de care mai… existenţiale. Ori o lehamite din aia de nu-ţi mai vine să te dai jos din pat după o cană cu apă.

  Ai pe cineva să se roage pentru tine? Vrei să mă rog eu?

  Aşa că nu are importanţă dsacă vom trăi sau nu acele vremuri. Dracul atâta vrea: să ne speriem de moarte suficient de mult ca să fim gata să facem compromisuri. Că ştie el ce să ne ofere.

  Comentariu de ionatan — Martie 1, 2008 @ 23:39 | Răspunde

 6. Aoleu, ce te ambalasi!!! Hold your horses, ca nu da nimeni peste noi!
  „Chiar crezi că omul prost se gândeşte stând?” Pai, cine ti-a zis ca eu stau in timp ce gandesc? Mi se intampla destul de rar sa fac un singur lucru, la un moment dat… cred ca am ceva „scame” din sangele lui Napoleon in mine… 🙂 Daca eram ardelean… era un banc:
  Un ardelean statea sprijinit in bota lui; trece un turist si il intreaba: „Ce faci, bade, sezi si cujeti?” Si ardeleanu’: „Nu, doar sed!”… 🙂
  „Biblia este “insuflată de Dumnezeu ca să înveţe, să mustre, să dea înţelepciune”. Nu ca să pună jaloane anuale.” Pai, de aici pleca si ideea mea: din moment ce nimeni nu stie exact cand va fi, poate fi si maine, si peste un veac, si peste un mileniu… de ce nu ar putea fi in 2012?! Ca, in 4 ani cat mai avem pana atunci, ce putem face? Sa migram in masa spre alte planete? Care anume? Si cu ce nave? Si… ma rog, alte probleme tehnice… Sa incercam sa devenim mai buni, mai drepti, mai asa cum ne-a creat Dumnezeu? Pai, ingrasam porcul in ajun? Ce n-am facut in 2008 ani, facem in 4?! In afara de asta: ACELE LUCRURI SE VOR INTAMPLA, asa sta scris; indiferent ce am face noi, acea „cotitura” inimaginabila in soarta omenirii trebuie sa aiba loc! Nu o putem impiedica nicicum, a fost programata de Dumnezeu! Arata-mi un singur om, macar, care poate influenta hotararile Lui! Apocalipsa este un „rau” necesar omenirii, nici nu ar trebui sa ne temem de ea! Este ca un test de mare importanta prin care trebuie sa trecem ca sa putem ajunge intr-o treapta superioara de evolutie a sufletelor noastre (si, din cate stiu eu, cel mai eficient instrument de slefuire a sufletului este suferinta).
  „Sincer, pe mine nu mă preocupă când şi cum va veni sfârşitul vremurilor, fiindcă atunci mă voi întâlni cu Domnul meu. Aştept momentul ăsta fie că mă va găsi pe pământ, fie dedesupt.” Clar, asta e si parerea mea; dar ar fi interesant de vazut lucrurile astea SI din pozitia mea de muritor, am curiozitatea asta de multa vreme: oare cum va fi cand se va inapoia Fiul lui Dumnezeu/Omului?! Oare, de data asta va fi recunoscut sau va trebui sa se identifice intr-un fel anume?! Ca prima oara stim prea bine ce s-a intamplat…
  „Pe de altă parte, problema nu-l interesează defel pe unul necredincios.” Nu e cazul meu, din doua motive: sunt credincioasa si ma intereseaza problema. Si inca ceva: am un singur stapan caruia ma inchin: Dumnezeu. Celalalt poate sa isi puna pofta in cui, ca eu nu vreau sa ii slujesc!
  „Cei vizati sunt cei ca tine, îndoielnici, şovăitori…” De ce ai senzatia ca sunt sovaielnica?! Dimpotriva, vreau ca – atunci cand iau o decizie – sa o fac in cunostinta de cauza, TOCMAI ca sa nu am ezitari si intrebari dupa aceea: oare, voi fi facut bine ce am facut?!
  „Ia încearcă să mergi la vreo biserică, să vezi cum apar o sumedenie de piedici, de urgenţe care mai de care mai… existenţiale. Ori o lehamite din aia de nu-ţi mai vine să te dai jos din pat după o cană cu apă.” O, am avut adesea stari din’astea, recunosc! Dar crezi ca ma pot ruga numai in biserica? O fac foarte bine si acasa, si la munca, si in drum spre serviciu, si la cumparaturi etc. Cine ma opreste sa ma gandesc la Dumnezeu si sa „vorbesc” cu El cand imi doresc asta? In plus: nu mai suport sa vreau sa merg la o biserica (sa aprind o lumanare, de exemplu), cand ies de la serviciu, si sa vad lacatul pus pe usa bisericii… Cand sa mearga oamenii la biserica? Numai duminica? Pai, numai atunci au voie sa se roage, intre orele X si Y?! Si, sinceri sa fim: daca ma trezesc si in weekend cu noaptea in cap ca sa merg la biserica si ma duc acolo cu ochii lipiti si cascand cu lacrimi, crezi ca are vreun rost?! Nu va fi decat un supliciu la care m-as supune inutil, in loc sa ma odihnesc si sa „stau la o sueta” cu Doamne-Doamne atunci cand simt nevoia sa ii spun ceva…
  Nu am nimic impotriva celor care merg regulat la biserica, daca asa le este lor bine. Dar sa merg eu la biserica, transformand rugaciunile mele in ceva neplacut… nu mi se pare tocmai in regula… Cand reusesc sa gasesc (in drumurile mele) cate o biserica deschisa, intru de multe ori sa aprind lumanari pentru morti si vii (cu totii au nevoie de o rugaciune); dar nu vreau ca asta sa devina un obicei impus, nu se potriveste cu felul in care percep eu credinta si manifestarea ei… Asta sunt eu si cred ca Dumnezeu deja ma cunoaste si ma accepta asa, cu bune si rele… Si, crede-ma, faptul ca nu merg regulat la biserica nu inseamna ca mi-e credinta mai slaba decat a celor care merg…
  „Ai pe cineva să se roage pentru tine? Vrei să mă rog eu?” Iti multumesc mult daca vrei sa faci asta pentru mine, niciodata nu strica o mana de ajutor in plus! Si stiu ca o vei face cu tot sufletul (mai am cateva astfel de ajutoare, macar din cand in cand, din cate stiu! Si mi-au fost de mare ajutor! 😉 )
  „Dracul atâta vrea: să ne speriem de moarte suficient de mult ca să fim gata să facem compromisuri.” In privinta asta, chiar nu mi se potriveste: nu mi-e frica de moarte… prietenii stiu de ce!… 🙂

  Comentariu de Sorina — Martie 2, 2008 @ 00:12 | Răspunde

 7. „de ce nu ar putea fi in 2012”
  Am povestit deja de ce. Fiindcă ne-am contrazice propria credinţă creştină – şi tu susţii că o ai. Chestia cu migrarea in masa ar fi o solutie, daca ar exista acele alte planete. Da tot Biblia imi spune că „cerul si pământul vor arde”, iar pentru supravieţuitori (citeşte Biserica spirituală, Mireasa lui Hristos, nu tagma proţească) vor fi asigurate „ceruri noi şi un pământ nou”.

  „Acele lucruri se vor întâmpla”, da, dar se vor întâmpla fiecăruia conform propriei şi personalei relaţii cu Dumnnezeu (nu religii)

  ” oare cum va fi cand se va inapoia Fiul lui Dumnezeu?” Aici nu am răspuns, e o frumuseţe doar nădăjduită. Va fi peste orice vis în care a intrat vreun pic de pământ. Va veni pe norii cerului, înconjurat de gloria Sa, şi toţi ochii Îl vor vedea, chiar şi cei care L-au străpuns… Aşa îmi spune mie Biblia. Şi nici n-ar putea fi altfel. Prima dată a venit ca un miel de tăiat, acum va veni ca un leu. Prima dată a fost judecat şi omorât, acum va veni ca judecător.

  „Dar crezi ca ma pot ruga numai in biserica? O fac foarte bine si acasa, si la munca, si in drum spre serviciu, si la cumparaturi etc.”
  Corect. Rugăciunea adevărată este cea făcută în duh şi adevăr, indiferent dacă aprinzi lumânarea sau nu. Dar biserica este Trupul lui Hristos, realitatea Sa spirituală pe acest pământ. Dacă pretind că aparţin ei, dar o ignor, nu am parte de întregimea şi de fiziologica revărsare a energiilor Sale vitale care sunt Duhul Său.
  Dacă rugăciunile tale se transformă în ceva neplăcut atunci când mergi la biserică, înseamnă că nu ai nimerit adresa. Mai încearcă. Succes! Domnul fie cu tine!

  Comentariu de ionatan — Martie 2, 2008 @ 07:24 | Răspunde

 8. „“de ce nu ar putea fi in 2012″
  Am povestit deja de ce. Fiindcă ne-am contrazice propria credinţă creştină – şi tu susţii că o ai.” Da, ma consider crestin pentru ca cred in Dumnezeu, in Iisus si incerc sa fiu un om cat mai bun. Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebare: daca tot NU SE STIE CAND VA FI ACEA CLIPA, cum poti fi sigur ca nu va fi in 2012?! Poate fi oricand, deci si atunci, nu?
  „Chestia cu migrarea in masa ar fi o solutie, daca ar exista acele alte planete.” La cat e Universul asta de mare, sunt convinsa ca exista! Altfel, parca tot Universul ar fi o risipa de material, si atat: la ce avea nevoie Dumnezeu sa creeze atatea (ca nici nu suntem in stare sa scriem un asemenea numar, daramite sa ni-l inchipuim) corpuri ceresti cand un singur sistem solar ii era suficient pentru planurile Lui cu omul?!
  „tot Biblia imi spune că “cerul si pământul vor arde”,” Deci, nu am avea unde merge, daca luam expresia mot-a-mot! E clar!
  „iar pentru supravieţuitori (…) vor fi asigurate “ceruri noi şi un pământ nou”.” O casa noua nu inseamna neaparat ca mi-am schimbat adresa postala; daca imi renovez casa, este ca si una noua. Iar transformarile la care Cerul (putand insemna atmosfera sau relatiile noastre cu lumea spirituala) si Pamantul (insemnand partea materiala a existentei noastre, in complexitatea ei) vor fi supuse prin aceasta Apocalipsa (termenul apocalipsa inseamna descoperire, revelatie, nicidecum sfarsit, nu? ) vor determina aparitia unor noi conditii de viata. Cand spunem ca „avem un foc la inima” nu imseamna ca, fizic, inima ni-e pusa la protap, ci doar ca o suferinta o „arde”; transformarile majore ale sufletului presupun suferinta: cu cat mai mare suferinta, cu atat mai importanta schimbarea. Daca vor fi transformate sufletele si constiintele oamenilor, implicit ei vor lua masuri privind locul in care traiesc (poate ca aceste schimbari vor fi produse de un accident atomic de neinchipuit ori de „sfasierea” stratului de ozon ori… cine stie ce poate fi!); iar Iisus ar putea veni ca sa ne arate cum sa ne salvam si sa ne certe ca am distrus (prin prostia si necredinta = nerespectarea regulilor date de Dumenezeu) ceea ce ne-a fost daruit… Intreaga Biblie este o metafora; tu esti poet si stii foarte bine ce este metafora si ce scop are ea… (METÁFOR//Ă ~e f. Figură de stil care constă în a da unui cuvânt o semnificaţie nouă, printr-o comparaţie subînţeleasă)
  „“Acele lucruri se vor întâmpla”, da, dar se vor întâmpla fiecăruia conform propriei şi personalei relaţii cu Dumnnezeu (nu religii)” Intrutotul de acord cu tine, aici!
  „” oare cum va fi cand se va inapoia Fiul lui Dumnezeu?” (…) Va veni pe norii cerului, înconjurat de gloria Sa, şi toţi ochii Îl vor vedea, chiar şi cei care L-au străpuns…” Ei, n-or fi norisorii aia pufosi din icoanele crestine, pe care ii vezi in noptile senine de vara. NOR trebuie sa ne duca cu gandul la ceva legat de CER (spiritual); sau: nor este ceva care face umbra Pamantului – de ce nu ar putea fi o nava cosmica trimisa de Dumnezeu sa ne evacueze, sa ne duca pe alte planete (despre care noi nu stim, acum)?! Sau cine stie ce altceva ar mai putea insemna… poate se refera chiar la aura in care va fi invaluit Iisus… Vom afla raspuns la aceste intrebari doar daca vom asista la aceasta venire (la asta se referea curiozitatea mea).
  „Rugăciunea adevărată este cea făcută în duh şi adevăr, indiferent dacă aprinzi lumânarea sau nu. Dar biserica este Trupul lui Hristos, realitatea Sa spirituală pe acest pământ.” Biserica = oamenii, nu cladirea! „Templul” pe care Iisus l-a ridicat in 3 zile era corpul lui readus la viata, nu a distrus cineva sinagoga iar el a devenit, pentru 3 zile, zidar, sa puna pietrele la loc, refacand constructia! Biserica sunt eu, ca si tine, ca si orice om care crede… Biserica inseamna multimea de credinciosi, nu inseamna o cladire, o adresa unde trebuie sa merg sa ma rog atunci cand imi impun altii, unde platesc taxe (nu imi cere nimeni bani sa ma rog oriunde altundeva!), in care – in loc sa ma umplu de pace sufleteasca – ma umplu de nervi pentru ca sunt inconjurata de cersetori, pentru ca nu inteleg nimic din baiguiala preotului care sta cu ochii pe ceas in asteptarea momentului cand va putea sa plece acasa, pentru ca mi se pune pe suflet vazand oameni amarati, fara resurse materiale, platindu-si „zeciuiala” catre preot pentru ca le-a citit un acatist/pomelnic iar acele produse apuca spre troacele din care sunt hranite animalele din gospodaria preotului etc. De asta spuneam ca „rugăciunile mele se transformă în ceva neplăcut atunci când merg la biserică”, nu avea nici o legatura cu credinta mea, cu legatura mea personala cu Dumnezeu! Ma refeream la lipsa necesitatii de a merge intr-un anume loc ca sa ma intalnesc cu Dumnezeu – care, a propos, este pretutindeni!… 😉

  Comentariu de Sorina — Martie 2, 2008 @ 10:24 | Răspunde

 9. buna, cred ca amadoi v-ati aprins in discutii.
  eu una zic ,ca asa este Domul a spus ca nici El nici ingerii nu stiu ziua aceea decat Tatal.
  Insa apostolii l-au intrebat despre semnele vremurilor si este adevarat ca tot ce se intampla azi a fost spus inca demult in biblie. Cu totii ne putem da seama ca sfarsitul este aproape si ca cu toata stiinta , medicamentele,armele si aparatura de ultima ora nu se mai poate face nimic.Cate medicamente s-au descoperit si totusi tot mai multi oameni mor, unii vor sa fie pace dar tot mai multe arme se fabrica, astea sunt doar inceputul apoi va urma un necaz cum nu a mai fost niciodata. In legatura cu biserica cand zici ca nu mergi la biserica din cauza cersetorilor intreaba-te oare ISUS asa ar fi facut in locul tau? S-au cu lumanarile, in biblie spune ca Isus este LUMINA LUMII, eu nu cred ca mai este nevoie de lumanari daca il avem pe El astea sunt doar traditii,nu am gasit in biblie undeva sa scrie ca trebuie sa aprindem lumanari.Daca este spuneti-mi si mie unde sa citesc.eu zic sa citesti in apocalipsa ultimul capitol 22. Tot aici in versetul 8 spune ca Ioan s-a aruncat la picioarele ingerului care ia aratat acese lucruri sa i se inchine,dar ingerul i-a zis sa sse fereasca sa faca asta deoarece si ingerii si prorocii sunt inchinatorii lui DUMNEZEU si lui sa ne inchinam. Citeste tot capitolul 22 asa poate ca vei intelege ca LUI DUMNEZEU ii place sa ne inchinam LUI nu sfintilor sau ingerilor , de ex. cum este in religia ortodoxa. Eu cand aveam vre-o 13 14 ani mergeam des la biserica sa ma rog pt. bunica mea care avea cancer la san,dar citeam si biblia si nu intelegeam de ce trebuie sa ne inchinam la icoane, tot timpul ziceam ca o sa-l intreb pe preot dar imi era rusine si am cautat in biblie raspunsuri la ce ma framanta.Unul dintre raspunsuri este in EPISTOLA LUI PAVEL CATRE ROMANI cap.1 de la versetul-18 (starea de pacat a omenirii) te rog sa citesti. in spevcial 22-23. citeste si LUCA cap.21 vers20-38 aici ISUS SPUNE DESPRE SEMNELE VREMURILOR.

  Comentariu de laura — Martie 2, 2008 @ 14:08 | Răspunde

 10. Bine ai venit, Laura, in umila mea „casuta”!
  „buna, cred ca amadoi v-ati aprins in discutii.” Eu zic ca asta e un lucru bun: nu ne certam, pur si simplu ne prezentam punctele de vedere (ceea ce inseamna ca amandurora ne pasa)… 😉 Daca a parut, cumva, altceva… imi pare sincer rau… mie imi face chiar mare placere o conversatie cu un semenea „adversar”, ca ionatan… 🙂
  „Cu totii ne putem da seama ca sfarsitul este aproape si ca cu toata stiinta , medicamentele,armele si aparatura de ultima ora nu se mai poate face nimic.” Exact asta spuneam si eu…
  „In legatura cu biserica cand zici ca nu mergi la biserica din cauza cersetorilor intreaba-te oare ISUS asa ar fi facut in locul tau?” Eu nu sunt Iisus, nu pot face TOT ce a facut el; ma rezum la ceea ce imi sta mie in putinta; ma compar cu El numai ca sa vad daca am mai inaintat pe „drumul” asta ori nu…
  „S-au cu lumanarile, in biblie spune ca Isus este LUMINA LUMII, eu nu cred ca mai este nevoie de lumanari daca il avem pe El astea sunt doar traditii,nu am gasit in biblie undeva sa scrie ca trebuie sa aprindem lumanari.” Pentru mine, aprinderea lumanarilor este un gest simbolic, in timp ce ma rog pentru sufletele celor morti/vii pentru care aprind lumanarile. Si este si un pretext ca sa ajung, macar uneori, la biserica: cumpar numai de acolo lumanari (nu de la vanzatori ambulanti), astfel incat banii „donati” de mine prin cumpararea lumanarilor sa fie utilizati in beneficiul bisericii (chiar daca eu nu am neaparata nevoie sa merg acolo ca sa ma rog, sunt oameni care chiar au nevoie de un „lacas de inchinaciune” – si macar cu atat pot sa ii ajut si eu).
  „Ioan s-a aruncat la picioarele ingerului care ia aratat acese lucruri sa i se inchine,dar ingerul i-a zis sa sse fereasca sa faca asta deoarece si ingerii si prorocii sunt inchinatorii lui DUMNEZEU si lui sa ne inchinam.(…) Eu cand aveam vre-o 13 14 ani (…) nu intelegeam de ce trebuie sa ne inchinam la icoane” Eu nu ma inchin la icoane si nu ma rog la sfinti (eventual, de „ziua” lor aprind candela „cu dedicatie”, ca semn de cinstire), eu ma pot ruga doar la Dumnezeu (asta nu inseamna ca am mai putin respect pentru Iisus – pur si simplu, asa simt eu).
  Cat despre starea de pacat a omenirii… ca sa fiu sincera… nu mai e cazul sa citesc: in fiece zi, chiar impotriva vointei mele, vad ce se intampla in jur… Cred ca e mai mult decat suficient… deja e de-a dreptul deprimant… 😦

  Comentariu de Sorina — Martie 2, 2008 @ 14:23 | Răspunde

 11. ISAIA 44 CU VERSETELE 8 PANA LA 26. sper sa-ti fie de folos si sa nu zici uite si la asta imi da ea mie exemple, eu vreau sa descoperi adevarul mai intai pe ISUS si apoi el iti va arata mai departe ce se va inampla cu lumea aceasta

  Comentariu de laura — Martie 2, 2008 @ 14:25 | Răspunde

 12. sa sti ca si eu ma simt deprimata din cauza a tot ce se intampla in jurul nostru, cateodata nu vreau sa ascult nici stirile de la tv. Cand eram mica, se vb. mult ca in 2000 va fi sf. lumii si aveam vise cum soarele si alte planete(stele) cadeau pe pamant. Iar copiii de la bloc , carora le povesteam spuneau: Ei poate esti si tu vre-o sfanta!! Ma gandeam ca va venii sf, in 2000 cum se vorbea atunci si socoteam cati ani voi avea si cati copii. Acum am o fetita de 2 ani si cand vad ce se inampla am aceeasi frica. Ce va fi?? Si daca sa mai fac un copil?? In biblie zice ca unii isi vor da sufletul de groaza, cred ca deja frica,depresia sau alte sentimente inrudite au pus stapanire pe inimile unora.Dar sunt unii care nu cred ca va venii sf. lumii si zic lasa ca nici in 2000 nu a fost.

  Comentariu de laura — Martie 2, 2008 @ 14:34 | Răspunde

 13. Nu, Laura, nu iti reprosez ca imi dai exemple; dar cer pentru mine (ca si pentru ceilalti) dreptul sa ne formam opinia care ni se potriveste; nu toti oamenii simt si inteleg la fel; fiecare isi asuma ceea ce e conform cu gandirea si sentimentele lui… Eu, una, nu am de ce sa il descopar pe Iisus pentru ca deja cred in el si in Legile pe care le-a promovat. Dar ceea ce inteleg eu, din profetiile lui (si ale altora) privind evolutia omenirii, se pare ca este un pic diferit de cele intelese de tine (nu sunt singura care gandeste ca mine si nici tu nu esti singura care gandeste ca tine). Hai sa ne acceptam si sa ne respectam reciproc convingerile, asumandu-ne responsabilitatea pentru alegerile noastre. Tu crezi ca eu gresesc si incerci sa imi arati calea cea buna, din punctul tau de vedere; poate ca acelasi lucru incerc sa il fac si eu, din punctul meu de vedere. Care dintre noi are dreptate? Care dintre noi greseste? Tu poti sa spui cu tot sufletul ca adevarul tau e cel adevarat?! Eu, nu pot sa afirm asta cu toata taria, nu pot sa am CERTITUDINEA ca nu gresesc, mai ales in asemenea probleme. Dar mi se pare firesc sa acord o sansa convingerilor mele, atata timp cat asa le simt… Adevarul il vom afla la momentul cand Dumnezeu va hotara ca a sosit vremea sa il dezvaluie… Pana atunci… fiecare incearca sa il descopere, asa cum poate…

  Comentariu de Sorina — Martie 2, 2008 @ 14:37 | Răspunde

 14. „Acum am o fetita de 2 ani si cand vad ce se inampla am aceeasi frica.” Sa ii dea Dumnezeu sanatate si sa va bucurati una de cealalta!
  „Ce va fi?? Si daca sa mai fac un copil?? In biblie zice ca unii isi vor da sufletul de groaza, cred ca deja frica,depresia sau alte sentimente inrudite au pus stapanire pe inimile unora.” Daca simti ca iti mai doresti un copil, fa-l, probabil ca din cauza asta simti nevoia de a-l face! Ce se va intampla cu el, lasa-l pe Dumnezeu sa hotarasca! Doar ai suficient de multa incredere in El si in hotararile Lui, nu?!
  Vorbesti de frica: frica… de ce? De moarte? De „rasplata” care ne asteapta pe lumea cealalta? Daca iti simti sufletul curat, de ce anume ti-e teama? Crezi ca Dummnezeu te-ar pedepsi pentru pacate necomise? Eu cred ca si pentru cele comise iti va mai acorda niste „circumstante atenuante”… doar stim despre El ca este de o bunatate neinchipuita… Iar daca ai gresit incalcandu-i legile, asuma-ti responsabilitatea si pedeapsa, tot asa cum aici – pe pamant – iti asumi pedeapsa daca incalci legile… Mi se pare firesc sa primim ceea ce meritam… Si, atunci, de unde anume vine aceasta teama? De ce anume sa ne temem? Si moartea este un nou inceput, intr-o noua forma de existenta…
  „Dar sunt unii care nu cred ca va venii sf. lumii si zic lasa ca nici in 2000 nu a fost.” Orice sfarsit e un inceput; eu nu cred ca sfarsitul lumii inseamna ca toti oamenii si planeta Pamant vor disparea. Cred ca este vorba despre niste schimbari radicale care vor avea loc (de aceea m-a interesat atat de mult articolul asta, pentru ca se potrivea pe multe lucruri pe care le percepeam asa, de multi ani). Poate ca gresesc, poate ca si ceilalti care gandesc asemenea mie gresesc… Intrebarea este: SI DACA ESTE ADEVARAT?!… Atunci ar fi tare interesant, nu?! 😉

  Comentariu de Sorina — Martie 2, 2008 @ 14:49 | Răspunde

 15. mai e putin pana atunci si vom vedea daca va fi asa. Si daca va fi adevarat iseamna ca ei erau mult mai intelepti ca noi(sau mai credinciosi?? doar si atunci era acelasi Dumnezeu)cu toate ca nu-l cunosteau asa cum il stim noi si credeau in alte chestii. In legatura cu frica mea , da o am pt. ca ma simt pacatoasa , mai am unele lucruri pe suflet, ar fi o poveste lunga.Pt ca eu am urmat credinta penticostala de la 22 ani iar apoi am plecat in Tm cu sora mea care era la facultate si acolo am cazut , m-am intor-s in lume , cum se zice,m-am casatorit cu un barbat ortodox si acum imi e dor de Isus , de lucrurile pe care le faceam cand eram in credinta,mi-e dor de biserica.M-ai merg de la un timp din nou la bise, dar nu stiu daca Dumnezeu ma va ierta ,unii ma incurajeaza, altii m-ar ucide cu pietre sa zic asa ,ei spun ca nu mai am voie sa intru in biserica. Si uite asa am si deviat de la subiectul pe care l-ai postat tu si am spus cateva despre mine desii nu te cunosc, si vor vedea si altii ce am spus aici , dar nu e nimic, un Dumnezeu avem si EL le stie pe toate , de cine sa ma ascund??am urmarit http://www.streaming.alfaomega.tv si asa am ajuns la acest site.

  Comentariu de laura — Martie 2, 2008 @ 15:14 | Răspunde

 16. Sorina, îţi spun sincer că nu văd o necesitate stringentă în a schimba ceva din modul tau de gândire. Până ce nu vei simţi tu aceasta, degeaba ne-am bate gura eu sau altul. În cea mai mare şi mai însemnată zonă a înţelegerii eşti bine orientată. Amănunte de genul sfârşitului în 2012 sau altundeva au, e adevărat, farmecul lor în discuţii, dar după mine, nu sunt decât pierdere de timp. Se va întâmpla cel mai probabil independent de umila mea făptură, chiar dacă va contabiliza şi efortul meu pe undeva.Dacă eşti cu adevărat preocupată de problamă, atunci sunt oameni mult mai calificaţi decât mine şi Laura în a te ajuta.

  Şi mai mult decât orice ai răspunsurile în Biblie. O poţi deschide şi îţi va spune ce vrei să ştii. Dar să ştii că şi aicfi e ca şi cu mersul la biserică: va avea michiduţă greijă să nu te lase să te atingi de ea. Va trebui să învingi inerţii ciudate şi o sumedenie de alte piedici. Dar dacă vei izbândi, răsplata va fi pe măsură. Crede-mă.

  Comentariu de ionatan — Martie 2, 2008 @ 15:16 | Răspunde

 17. @laura: „In legatura cu frica mea , da o am pt. ca ma simt pacatoasa , mai am unele lucruri pe suflet, ar fi o poveste lunga.” Nu e cazul sa iti expui viata pe net, sunt chestii personale pe care chiar ti-as recomanda sa nu le expui vazului tuturor! 😉 In plus: in afara de Iisus, mai stii vreun om care sa nu fi fost pacatos, macar un picut? Fii pe pace, nu o sa fii singura acolo unde ajungi, multi dintre noi iti vom tine de urat! 😉 In orice caz, nu ma gandesc la locul ala cu caldura insuportabila (sunt tare rea de caldura! 🙂 )
  „am cazut , m-am intor-s in lume , cum se zice,m-am casatorit cu un barbat ortodox si acum imi e dor de Isus , de lucrurile pe care le faceam cand eram in credinta,mi-e dor de biserica. (…) ei spun ca nu mai am voie sa intru in biserica.” Uite, vezi, si de asta sunt atat de suparata de obligativitataea de a merge la biserica (indiferent daca e ortodoxa sau de alt fel): din cauza acestor reguli stabilite de oameni (pentru fiecare religie, alte reguli), in loc ca tu si sotul tau sa fiti uniti de credinta in Dumnezeu si Iisus, aceste lucruri ajung sa va desparta… Sa ma ierte Dumnezeu, eu nu pot intelege lucrurile astea! Stati, fratilor, acasa si rugati-va impreuna (ca, doar, despre acelasi Dumnezeu si acelasi Iisus vorbiti amandoi!)!
  „am urmarit http://www.streaming.alfaomega.tv si asa am ajuns la acest site.” Habar n-am care e legatura intre blog-ul meu si televiziunea asta… Dar, slava Domnului ca ai ajuns aici! Stie El de ce… 😉
  O sa ma duc un pic pe site-ul televiziunii, sa ma uit… 😉

  Comentariu de Sorina — Martie 2, 2008 @ 15:31 | Răspunde

 18. @ionatan: „Sorina, îţi spun sincer că nu văd o necesitate stringentă în a schimba ceva din modul tau de gândire.” Slava Domnului, m-ai mai linistit!!! 😉
  „Amănunte de genul sfârşitului în 2012 sau altundeva au, e adevărat, farmecul lor în discuţii, dar după mine, nu sunt decât pierdere de timp.” Pentru mine, nu…
  „Dacă eşti cu adevărat preocupată de problamă, atunci sunt oameni mult mai calificaţi decât mine şi Laura în a te ajuta.” Da, si fiecare imi va spune ca el are dreptate si ceilalti bat campii… Fiecare accepta numai adevarul lui… iar eu nu am de unde sa stiu care are dreptate si care greseste… Asa ca fac cercetari cum cred eu de cuviinta si judec cu mintea mea (ca de asta mi-a dat Dumnezeu una), nu iau totul de-a gata… Uneori, sunt mai rau decat Toma, recunosc! Dar asta mi-a prins bine, mai mereu…
  „Şi mai mult decât orice ai răspunsurile în Biblie. O poţi deschide şi îţi va spune ce vrei să ştii.” Biblia trebuie inteleasa, nu invatata pe de rost; iar ca sa o inteleg, trebuie sa ii prind (mai intai) toate intelesurile. Daca faci rebus cu pista derutanta, vei intelege exact la ce ma refer…
  „Va trebui să învingi inerţii ciudate şi o sumedenie de alte piedici. Dar dacă vei izbândi, răsplata va fi pe măsură. Crede-mă.” Exact la asta ma refeream… 😉 🙂

  Comentariu de Sorina — Martie 2, 2008 @ 15:40 | Răspunde

 19. Da, am compus multa vreme rebus pentru o revista, dar nu asta era chemarea mea. Si nu trebuia sa le rezolv eu. 🙂

  Biblia ne e deloc greu de înţeles, dacă te luminează pe dinăuntru.

  Comentariu de ionatan — Martie 2, 2008 @ 16:20 | Răspunde

 20. hmmm

  Comentariu de waszlaw — Martie 3, 2008 @ 03:18 | Răspunde

 21. @waszlaw: Bine ai sosit printre noi!
  Ma tot uit la comentariul tau si… este de o profunzime care mi-a blocat neuronul, pur si simplu (ca numa’ cu atat m-am ales la impartirea inteligentei, m-au vazut mai mica si au zis ca mie imi ajunge unul, sa nu am capul prea mare! 😦 )… Ai pastrat numai esenta meditarii tale indelungate asupra celor discutate aici! 🙂 🙂 🙂

  Comentariu de Sorina — Martie 3, 2008 @ 20:04 | Răspunde

 22. Titlul mai corect pentru articolul cu Pentagonul ar fi ca Pentagonul il aproba pe Edgar Cayce, cel care drept
  urmas de vaza al natiunii Americane, ani de zile se auto inducea in transa, calatorind in timp , iar acele
  dioscutii avute in timpul transei erau stenografiate de secretarul sau personal.Astfel Cayce a lasat o mostenire ultrasecreta pastrata in Biblioteca Congresului American. Cayce a dat mii de pagini posteritatii,ele fiind folosite si de Pentagon.El stia de primul ciclu de viata de pe tera, el stia de al doilea ciclu de viata de pe tera, elucidand, se pare multe mistere, cum ar fi Marea Piramida din Egipt, la care se pare ca varful piramidei ar fi ingropat in zona Sfinxului, existand o camera de aprox.10×18 m in care ar mai fi depozitate secretele Atlantilor, al Marelui Toth Atlantul, cel care a invins moartea de mai multe ori, reintrupandu-se de la aprox. 430000 ani I.H. in asiria (Babilon), apoi este regasit in Egiptul antic unde a contribuit cu 10500 I.H. la ridicarea piramidelor (scopul ridicarii lor va fi divulgat de Divinitate cand va fi nevoie),tot acelasi Toth Atlantul este artizanul piramidelor aztece, si nu este strain de canalul energetic de la Nazca.Exista o regula care trebuia pastrata cu sfintenie, aceea ca cel sau cei care se teleporteaza in timp sa nu influenteze de nici un fel istoria acelui moment.Programul Montauc a venit tot din nevoia Marelui Licurici (S.U.A.) de a vedea efectele pe subiecti, fiind o confirmare a calatoriilor lui Cayce.Numai avalansa de informatii actuale a facut ca in multe domenii sa fie desecretizate unele informatii ultra secrete.

  Comentariu de onyx1 — Martie 3, 2008 @ 22:42 | Răspunde

 23. Bine ai venit, Onyx1!
  Suna destul de interesant… Fragmente razlete din ceea ce ai „insirat” tu aici am mai auzit, in timp. Sunt convinsa ca, la un moment dat, multe informatii disparate si tainice se vor lega intre ele, oferindu-ne intelesuri nebanuite… Pana atunci, incercam sa ne luminam si noi cum putem (daca nu avem la dispozitie lumina electrica, pana si un opait cu flacara tremuranda poate fi socotit o sursa de lumina, chiar daca e mai mult decat anemica… 😉 )

  Comentariu de Sorina — Martie 3, 2008 @ 23:15 | Răspunde

 24. ionatan…Iisus va veni pe pamant la sfarsitu lumii din kte am inteles…si din ce-am citit putin mai sus…scrie ca trecem printr-o schimbare.nu e chiar sfarsitu lumii.cum a zis si Edgar Cayce…vom trece printr-o perioada de cotitura.si ati vazut si voi ce fel e vremea…2 zile cald dupaia frig cum era iarna.voi ce credeti e adevarata prezicerea civilizatiei maya?

  Comentariu de Sk — Martie 10, 2008 @ 19:27 | Răspunde

 25. Sk: de fapt, noi nu vorbim despre ce-au crezut mayasii, ci despre ceea ce credem moi ca au spus ei, ghidându-ne după semnele civilizatiei lor vazute prin prisma civilizatiei noastre.
  Nu acelasi lucru este valabil cand ne aplecam asupra Scripturii: indiferent cum am interpreta unul sau altul dintre cuvintele ei, sensul integral de Cuvant al lui Dumnezeu nu poate fi clintit. Da, semnele sfarsitului sunt clare. Numai daca ma gandesc la pasajul care spune ” Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţămitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrînaţi, neîmblînziţi, neiubitori de bine,
  vânzători, obraznici, îngîmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu; având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea.” (Epistola ap Pavel catre Timotei”
  Dar o referire limpede cu privirte la momentul revenirii lui Hristos ca Rege si al incetarii istoriei asa cum o stim nu exista „Cît despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu ştie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” (Evanghelia după Marcu)

  Comentariu de ionatan — Martie 10, 2008 @ 21:09 | Răspunde

 26. SK, esti nou pe aici! Te-am vazut, strengarule! Sa fii binevenit!

  Comentariu de Sorina — Martie 10, 2008 @ 22:40 | Răspunde

 27. buna.
  eu am intrat pe sreaming, de acolo am intrat la(temerile omului rau) unde e prezentata o scena din filmul QUO VADIS ,care e postata la suferintele martirilor crestini. Aceasta scena din film e luata de la Ionatan de pe blog.Am dat clic pe blogul lui Ionatan si acolo apareai si tu cu articolul postat de tine. Asa am ajuns aici.

  Comentariu de Laura — Martie 11, 2008 @ 12:47 | Răspunde

 28. Laura, pe-orice drum vei fi sosit, eu iti spun „Bine-ai venit!”… 🙂 Sper sa te simti bine aici si sa revii!…
  Toti oaspetii imi sunt dragi; si, daca au ajuns pe blog-ul meu, trebuie sa existe un motiv pentru care acest lucru s-a intamplat; motiv pe care, daca avem noroc, il vom afla, la un moment dat… 😉

  Comentariu de Sorina — Martie 11, 2008 @ 15:56 | Răspunde

 29. pana in 2012 mai e un pik, „avetzi putintica rabdare”… om trai si om vedea!

  Baz Luhrmann Lyrics – Everybody’s Free (To Wear Sunscreen) lyrics) – iti recomand sa-l vezi pe iotube 🙂

  Comentariu de sorin — Martie 12, 2008 @ 11:26 | Răspunde

 30. Don’t worry about the future; or worry, but know that worrying is as
  effective as trying to solve an algebra equation by chewing
  bubblegum. The real troubles in your life are apt to be things that
  never crossed your worried mind…

  acesta era citatul pe care ma chinui sa-l transcriu in limbaj HTML, cu cod, dar nu reusesc, poate ma ajuti, PLS!

  sorin

  Comentariu de sorin — Martie 12, 2008 @ 11:31 | Răspunde

 31. Sorine, stii vorba aia cu: „Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se implineasca!”?… Iata, dorinta ta s-a implinit:
  ceea ce ne recomanda Sorin sa vedem se afla aici
  Simpaticut filmulet… 😉

  Comentariu de Sorina — Martie 12, 2008 @ 11:46 | Răspunde

 32. NICI O INAMPLARE, INTALNIRE,CUNOSTINTA NU E INTAMPLATOARE.
  TOT CE SE INTAMPLA azi ARE LEGATURA CU CELE DE IERI SI CELE DE MAINE.
  PE ORICINE INTALNESTI TI-L SCOATE DUMNEZEU IN CALE IN VEDEREA UNUI SCOP; PT. TINE SAU PT. ALTII SI ORICE CUNOSTINTA PE CARE O DOBANDESTI ESTE MENITA SA-TI FOLOSEASCA INTR-UNA DIN IMPREJURARILE VIETII SAU SA-I FOLOSESTI TU EI ” Marsi pt. urarea de bun venit(sau revenit).Asa este , poate ca exista un motiv pt. care am ajuns aici; si eu ma bucur ca te-am gasit si imi plac subiectele pe care le dezbati.

  Comentariu de Laura — Martie 13, 2008 @ 09:02 | Răspunde

 33. Laura, draga, daca s-a intamplat – cumva – sa iti urez „Bun venit!” de doua ori, nu te intrista, ci bucura-te! Era mai rau daca nu iti uram niciodata!… 😉 E posibil sa incep sa mai dau cate un rateu (pe langa faptul ca imbatranesc si eu, s-a inmultit si numarul celor care posteaza asa ca este foarte posibil sa fac confuzii, pe ici, pe colo) 😉
  Nici eu nu cred in intamplari si coincidente. Si, chiar daca nu intotdeauna ne este permis sa intelegem de ce ni s-a intamplat un anumit lucru, acesta se desfasoara independent de (ne)cunoasterea noastra… Daca Dumnezeu a considerat ca unele lucruri scrise pe aici iti pot fi de folos, probabil ca acesta este motivul pentru care ai ajuns pe blog-ul meu; sau poate ca, la un moment dat, tu vei fi cea care ne vei transmite noua, celorlalti cititori, ceva care sa ne fie de folos… Probabil ca vom afla raspunsul la chiar momentul implinirii lui…
  Iti plac subiectele mele? SAVUREAZA-LE! Va sunt oferite cu mult drag! 😉 Si, daca esti de parere ca ai prieteni/colegi/rude care ar avea ceva de invatat de aici, nu ezita sa vii impreuna cu ei: hrana spirituala se gaseste pentru oricine doreste sa isi hraneasca sufletul (nu voi fi fiind eu chiar un CHEF = maestru bucatar dar ma straduiesc sa fac „bucate” cat mai sanatoase si mai gustoase 😉 )! Daca Iisus a hranit o multime cu cateva paini, cu cat mai usor imi este mie sa gasesc suficiente cuvinte sa va transmit gandurile mele!… (De la El am invatat ca, atunci cand daruiesti cu tot sufletul, darul tau poate fi suficient pentru incredibil de multi oameni… 😉 )

  Comentariu de Sorina — Martie 13, 2008 @ 10:37 | Răspunde

 34. sunt de acord cu onyx1, mai ales ca pe stela sfinxului e scris cum ca sub el s-ar afla o camera care contine date cu privire la civilizatia atlantilor.iar acum cativa ani 2 cercetatori au emis o teorie conform careia piramidele ar fi fost construite conform pozitiei stelelor din centura orion de acum 10500 ani. bineanteles ca zahi hawass care s-a autointitulat autoritate suprema in egiptologie pe motiv ca este egiptean ?? si nu cunoaste nimeni mai bine egiptul decat el, a demontat ambele teorii. mie mi s-a parut ca s-a straduit cam mult sa faca acest lucru. in ultimul timp s-au sesizat (tot cercetatorii) in legatura cu electromagnetismul crescut din zona nazca, unde se pare ca ar fi fost o platforma de aterizare, plus intrebarile: cum a putut civilizatia nazca desena animale care nu le cunostea, oameni cu aura, paianjen care este din zona amazonului ale carui organe genitale se vad numai la microscop?. mai ar fi si picturile rupestre ale aborigenilor australieni, reprezentarile sumeriene si daca intrati pe xfactor.com, o sa fiti surprinsi de niste tablouri pictate aprox. 5-600 de ani in urma ! experimentul philadelphia care dintr-o gresala a deschis drumul catre programul montauk si cine stie ce experimente se mai fac la ora actuala. plus ca apocalipsa- inseamna revelatie, cand vom fi pregatiti ni se va revela adevarul. scuze daca am facut greseli de exprimare, nu imi permite timpul sa stau mai mult 😀

  Comentariu de padme — Martie 13, 2008 @ 13:42 | Răspunde

 35. Bine ai venit si tu, padme! Sunt convinsa ca vei gasi un locsor unde sa iti poti odihni oasele obosite dupa drumul parcurs pana aici! 😉
  Banuiesc cat de repede ai scris randurile de mai sus, dupa viteza in care le-am citit eu! 🙂
  Interesanta enumerarea ta (sunt convinsa ca ar fi fost si mai bogata daca aveai mai mult timp la dispozitie); si cred ca scopul ei era ceva in genul: oameni buni, sunt atat de multe lucruri pe care nu le intelegem, pentru care inca nu am fost in stare sa gasim o explicatie (sau am gasit dar ne e teama sa o acceptam) incat mai conteaza – oare? – o enigma in plus?! Noi nu intelegem ce se intampla aici, langa noi, pe Terra, si incercam sa descifram secretele Universului…
  S-ar putea ca asa sa stea lucrurile; dar, daca ne amintim ca – de obicei – mai bine vezi lucrurile aflate la o oarecare departare decat pe cele prea apropiate… Stii ca, daca apropii prea mult un obiect de ochi, imaginea lui se incetoseaza…
  Pe de alta parte, imi mai amintesc un lucru descoperit in copilarie: ca sa vezi cat mai „clar” o stea, trebuie sa privesti undeva „langa ea”… 😉
  PS: esti sigur ca nu ai gresit adresa pt xfactor? Poate ne dai direct link-ul (eu am incercat sa intru dar… ceva mi s-a parut in neregula); ne poti ajuta sa vedem si noi ce ai vazut tu, te rog?

  Comentariu de Sorina — Martie 13, 2008 @ 13:56 | Răspunde

 36. http://xfacts.com/x.htm 😀 scuze, – intri pe Famous Madonna paintings si vezi tablourile, oricum sunt si documentare pentru cine are conexiunea mai buna, eu nu prea am reusit sa vad ce ma interesa si am renuntat :(.
  multumesc pentru urarea de bun venit. am gasit blogul din intamplare si mi-au atras atentia discutiile tale cu ionatan, care se pare ca a uitat ce a zis isus despre biserica lui ca va fi din caramizi vii, sau cam asa ceva.deci te poti ruga sub cerul liber, comunicarea intre sine si divinitate ar trebui sa fie posibila oriunde.cred ca acela a fost primul motiv din drumul lui catre moarte ! sa nu uitam ca preotii au fost cei care au insistat foarte mult ca el sa fie omorat. biserica incalca una din porunci prin pictarea de icoane si impunerea inchinarii la ele, daca nu ma insel, iar biblia nu este chiar asa usor de inteles dupa parerea mea, in spatele cuvintelor este un anume mesaj si sunt o multime de intrebari fara raspuns-cel putin pentru mine- legate de unele versete din biblie. vechiul testament a fost scris intr-o perioada cand omul nu avea capacitatea de a intelege si explica anumite lucruri.noul testament ridica si el alt val de intrebari mai ales ca cele 4 evanghelii au fost „alese” sa fie incluse in biblie, restul lucrarilor au trebuit sa fie distruse in urma unui edict. plus ca se cerceteaza in continuu veridicitatea celor scrise in biblie. si una peste alta au mai aparut si evangheliile gnostice, care de fapt trebuiau sa nu existe, tot datorita unui episcop, numai ca au fost ingropate, fiind descoperite prin anii ’40. neluate in considerare de biserica ce totodata de straduie sa le considere false, neadevarate etc. au putut fi traduse si publicate datorita faptului ca sunt proprietatea muzeului coptic din cairo.
  asa ca referitor la nelamurirea ta, daca e bine si unde trebuie sa te rogi, dupa parerea mea, daca exista credinta, ea este atat in biserica si in afara ei. eu cunosc persoana care nu are absolut nici o legatura cu credinta, in schimb face niste donatii substantiale la biserica, de ce ? pur si simplu isi „cumpara” un loc. iertat, promis si aprobat de preot-intermediarul lui dumnezeu. oare chiar asa sa fie ? nu prea cred !

  Comentariu de padme — Martie 13, 2008 @ 15:55 | Răspunde

 37. Dumnezeule, ma intreb cat ai fi scris DACA AVEAI TIMP! 🙂 🙂 🙂
  Multumesc pentru link, pare… „apetisant” (o sa dau o fuga un pic mai tarziu sa il „rasfoiesc”)!
  Vezi tu, referitor la rugaciune eu zic asa: fiecare sa o faca acolo unde simte ca are mai mult efect! Mie mi-e bine acolo unde ma prinde; altii, au nevoie sa aiba alti oameni in preajma (eu, una, prefer sa fiu singura, din multe motive); unii au nevoie sa li se aminteasca, poate: „Asta e Casa Domnului si ati venit aici ca sa va rugati”… Fiecare le stie pe ale lui; de asta nu spun: eu am dreptate si nimeni nu are nevoie sa mearga la biserica pentru a se ruga. Ma intereseaza mai mult ca numarul celor care se roaga sa creasca, decat sa o faca intr-un anume loc… E mai important sa ne umplem sufletele de pace si iubire si toleranta si… toate celelalte, decat sa ii impunem unui om: „Te rogi acum si aici, ca asa e hotarat de catre oameni!”. Eu ma rog cand simt ca „imi vine”, nu o pot face la comanda. De fapt, rugaciunea e ca si „initierea unei convorbiri telefonice” cu destinatarul ei: daca linia este ocupata, indisponibila ori bruiata… intelegi…
  Consider ca relatia cu Dumnezeu chiar este una personala si manifestarile „teatrale” ma lasa rece ori chiar mai rau… Credinciosul adevarat cred ca nu face parada de credinta lui pentru ca nu are nevoie de aplauzele si aprecierile oamenilor: el are aprecierile singurului care conteaza… si mai mult nu ii este necesar.
  Si sunt de acord cu tine in privinta scrierilor apocrife: nu mi se pare normal ca unii oameni sa imi spuna ce am voie sa cunosc si ce nu, atata timp cat Dumnezeu a ingaduit accesul la acele scrieri si ne-a „poruncit” (vezi Tesalonicieni) sa cercetam totul si sa pastram ce e bun (acum, eu inteleg: ce e bun pentru fiecare dintre noi). Iar cand religia devine un obiect prin care se manipuleaza masele… mi-e rusine, in fata lui Dumnezeu, ca eu insami sunt om, ca si ei…

  Comentariu de Sorina — Martie 13, 2008 @ 16:21 | Răspunde

 38. Stimata padme, nu am afirmat nicaieri ca nu ne putem inchina oriunde. Dimpotriva, eu insumi ma inchin mereu si peste tot. Biserica, Mireasa lui Hristos, nu este o realitate vizibila, este insăsi Împaratia lui Dumnezeu pe care nu o poti localiza.
  Apoi, daca tie iti este confuza Biblia, nu e obligatoriu sa fie la fel si pentru altii. De fapt, daca accept Cartea asta ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu, ar insemna sa admit ca El este asa de… prost, ca nu ne-a putut explica suficient voia Lui. Hai sa mai incercam sa aflam, hai sa mai cercetam o data. Si sa traim macar atat cat intelegem. Chiar daca e putin, la inceput…

  Comentariu de ionatan — Martie 13, 2008 @ 16:35 | Răspunde

 39. ionatan, problema nu este ca el nu a explicat, ci daca am inteles noi ce trebuie. am intrat si pe blogul tau, precum si din ceea ce scrii e clar ca nu avem aceeasi viziune asupra lucrurilor. perfect normal ! 2 persoane se uita la acelasi lucru dar nu il vad la fel, e chestie de interpretare. tu citesti un verset si il iei ca atare, eu ma intreb ce a vrut sa spuna, etc. mai este si cadrul stiintific, istoric, arheologic, intelegi ? biblia este o lucrare sfanta pentru noi, crestinii, ea nu e singura lucrare cu privire la existenta omului si nu ma refer la teorii darwiniste, neodarwiniste etc. si stai linistit, nu sunt eu singura care incearca sa inteleaga ce scrie in biblie, initial asa credeam, dar mai sunt si altii care cerceteaza ce scrie acolo.

  Comentariu de padme — Martie 13, 2008 @ 17:33 | Răspunde

 40. Va recomand sa cititi acest articol 🙂

  http://www-spof.gsfc.nasa.gov/stargaze/StarFAQ17.htm#q291b

  Si apoi acesta:

  http://www.phys.uu.nl/~strous/AA/en/2012.html

  Si… that`s it !

  Comentariu de Erdos Peter — Martie 16, 2008 @ 11:53 | Răspunde

 41. Kősz szép, Péter! Ma bucur ca mi-ai calcat si tu pragul!
  Mi-ai cam dat ceva de lecturat… multam’ fain! O sa vad cum fac sa o rezolv si pe asta (la o prima vedere, par destul de interesante link-urile). Vedem noi ce comentarii s-or mai naste… 😉

  Comentariu de Sorina — Martie 16, 2008 @ 12:45 | Răspunde

 42. Oke, in primul rand as vrea sa felicit persoana care responsabila de acest articol, iar in privinta comentariilor … pe mine unul m-au lasat cam nedumerit; fiecare incearca sa demonstreze ca are dreptate si aduce argumente destul de indoielnice… (religie vs. stiinta ) e greu :))
  Parerea mea … e destul de simpla: religia exista pentru fiecare in parte, oricine crede in ceva … iar in legatura cu sfarsitul … stati linistiti, ne vine la toti randul intr-un fel sau altul, pana la urma; si dak o sa stim exact cand se va intampla, nu o sa avem ce face in aceasta privinta. Oricine ar incerca sa isi amane sfarsitul deoarece nimeni nu are garantii ca exista viata dupa moarte; de aceea, odata cu varsta, majoritatea cauta adapost in biserici. Eu personal cred in soarta, cred ca exista lucruri deja scrise pentru fiecare dintre noi … cred k fiecare dintre noi se naste cu un anumit scop … cred ca exista un „echilibru” in viata si ca fiecare dintre noi are ceeea ce merita… as putea sa spun mai multe dar ma opresc aici…

  Comentariu de Trickster — Aprilie 6, 2008 @ 22:46 | Răspunde

 43. Eu sunt de acord doar cu Einstein… „Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana; si, totusi, în privinta universului nu sunt chiar atât de sigur…”

  Comentariu de Alex — Aprilie 14, 2008 @ 11:46 | Răspunde

 44. @trickster: Imi cer scuze de intarzierea cu care iti spun: „Bun sosit pe aceste meleaguri!”… motive obiective m-au impiedicat sa „imi fac datoria de gazda” asa cum ar fi trebuit…
  Garantii ca exista viata dupa moarte… de fapt, un alt fel de „existenta”… eu (si nu doar eu) cred ca exista multe… acum, fiecare le accepta sau nu, dupa cum crede de cuviinta…
  In chestia cu „soarta” iarasi cred; dar, in acelasi timp, cred in liberul arbitru care ne permite sa ne indeplinim „sarcinile de viata” mai bine sau mai putin bine.
  Daca prin „echilibru” te referi la „legea compensatiei” (a lucrurilor bune si rele), sunt iarasi de acord cu tine: exista un echilibru intre bine si rau, intre lumina si intuneric, intre speranta si deznadejde, intre putere si slabiciune etc.
  Adapostul despre care vorbesti cred ca nu trebuie cautat neaparat in biserici (desi sunt oameni care nu pot crede decat legandu-se de cladirile care poarta acest nume); credinta se poate manifesta oriunde, oricand, in orice moment ori imprejurare ale vietii noastre… Daca reusesti sa iti amintesti de Dumnezeu si in alte clipe decat cele cand te afli in interiorul unei cladiri dedicate rugaciunii, daca iti amintesti de El si atunci cand iti e bine (nu doar la greu), daca Ii ceri calauzire si putere in orice problema (cat de mica ar fi si oricat de convins ai fi ca te poti descurca si singur)… atunci cred ca poti astepta marele eveniment al „trecerii in cealalta existenta” cu sufletul impacat… pentru ca deja vei fi inteles cine esti, ce ai facut in aceasta viata si cu ce „bagaj” pleci „dincolo”…
  Tot ceea ce putem face este sa ne „facem bagajul” luand cu noi cat mai multe lucruri frumoase si indepartandu-le de la noi, cat mai mult posibil, pe cele urate… asta da, putem face oricand o dorim…

  Comentariu de Sorina — Aprilie 14, 2008 @ 21:30 | Răspunde

 45. @alex: Bine ai sosit printre noi, alex!
  Din pacate, nu esti singurul de o parere cu Einstein… Oricat de pozitiv am gandi, nu putem nega realitatea… iar realitatea a fost foarte bine exprimata de raposatul Einstein…

  Comentariu de Sorina — Aprilie 14, 2008 @ 21:33 | Răspunde

 46. @sorina Ms de raspuns … 🙂

  Comentariu de Trickster — Aprilie 14, 2008 @ 22:37 | Răspunde

 47. Ca si cum as putea trece prin foc imbracandu-ma cat mai gros… Asta, apropos de „bagajele” tale, Sorino. Chiar crezi ca te-ar putea feri ceva de mânia lui Dumnezeu (citeste respingerea absoluta a Sa fatza de răul, pacatul si mizeria unei lumi cazute), decat Iubirea Sa pe care o proclami atat, dar pe care nu o cunosti, aratata in Isus Hristos?

  Esti vesela, frumosa, sanatoasa, ai de ce sa crezi ca esti fericita si ca cine stie ce dumnezeu inchipuit iti da toate astea, dar daca ti-ar lua totul si te-ar lasa sa te imbolnavesti, să te schimonosesti, să te chinuiesti in deznadejdea neiubirii si a neputintelor, ce ai face?

  Singurul echilibru intre bine şi rau e in mintea noastra. Tii minte de ce au cazut Adam si Eva, aducand blestemul asupra intregului neam omenesc: au cunoscut binele si raul. Dincolo de mintea noastra nu există bine si nu exista rau pe lumea asta. Cine vrea echilibru, le vrea pe amandoua. Apocalipsa 3:16:  „Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.”

  Biserica lui Hristos nu e o cladire, ala e un templu, Biserica lui Hristos este Trupul Său, adică El si Mireasa Sa. „Cei doi vor fi un singur trup”… Când Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul Sau, „parte barbateasca si parte femeiasca l-a facut”. Hristos, El Insusi, Dumnezeu fiind, parte barbateasca si parte femeiasca la un loc fiindu-I chipul, e in unire cu Biserica, totalitatea credincioşilor Lui. De asta merg eu la Biserica: sa ma pun impreuna cu celelalte madulare ale Miresei Sale. Matei 18:20: „Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.”…
  Si ar mai fi de spus…

  Comentariu de ionatan — Aprilie 15, 2008 @ 08:12 | Răspunde

  • Biserica lui Hristos e asezamant al mantuirii si in plan secund poate fi inteleasa si ca o cladire, dar in esenta asta e asezamant al mantuirii..

   Comentariu de niculina — Decembrie 16, 2009 @ 17:14 | Răspunde

 48. A, recititinde ce-am scris, ma loveste o repetitie aparent suparatoare „…Singurul echilibru intre bine şi rau e in mintea noastra. Tii minte de ce au cazut Adam si Eva…” Cuvantul „minte…” Si inteleg si mai mult: fiindca binele si raul salasluiesc in mintea noastra, de aia tinem noi minte…! 🙂

  Comentariu de ionatan — Aprilie 15, 2008 @ 08:16 | Răspunde

 49. Biblia spune clar ca acea zi nu o stie nimeni in afara de Tatal. Restul sunt speculatii. Mai vindem o carte, mai amagim pe cineva sa-i mutam mintea de la adevarata Problema, ii dam o „solutie” ca sa nu-L aleaga pe El… ii speriem si mai cream o superstitie…

  Comentariu de violeta — Aprilie 15, 2008 @ 11:48 | Răspunde

 50. @ionatan: „Chiar crezi ca te-ar putea feri ceva de mânia lui Dumnezeu (citeste respingerea absoluta a Sa fatza de răul, pacatul si mizeria unei lumi cazute), decat Iubirea Sa pe care o proclami atat, dar pe care nu o cunosti, aratata in Isus Hristos?” Sincer, nu stiu de ce ai impresia ca ar trebui sa ma tem de mania lui Dumnezeu… sau de ce ai senzatia ca ai avea dreptul sa ma consideri „vinovata” de ceva… Singurul care are dreptul sa ma judece este insusi Dumnezeu si chiar El (atunci cand se va implini vremea) imi va aduce la cunostinta daca merit mania ori Iubirea Lui… nu esti de aceeasi parere?! 😉

  „Esti vesela, frumosa, sanatoasa, ai de ce sa crezi ca esti fericita si ca cine stie ce dumnezeu inchipuit iti da toate astea” Multumesc de complimente, sper sa le merit! Cat despre „Dumnezeul inchipuit”… sunt de parere ca orice comentariu este de prisos… daca asta e parerea ta despre credinta mea… eu ma voi abtine sa fac astfel de comentarii la adresa credintei tale. Ma voi rezuma la a-ti spune: crezi in ce vrei tu, atata timp cat traiesti. Nu mie imi vei da socoteala pentru acest lucru! Iar eu nu tie iti voi da socoteala pentru credinta mea… cu toata sinceritatea ti-o spun!

  „…dar daca ti-ar lua totul si te-ar lasa sa te imbolnavesti, să te schimonosesti, să te chinuiesti in deznadejdea neiubirii si a neputintelor, ce ai face?” Pana acum, acest „Dumnezeu inchipuit”, in care eu cred cu tot sufletul, m-a ferit de asa ceva… inteleg (si din asta) ca este bun, iubitor si protector fata de mine… 😉 Exact ceea ce si credeam despre El… 😉

  „Dincolo de mintea noastra nu există bine si nu exista rau pe lumea asta. Cine vrea echilibru, le vrea pe amandoua.” Eu nu spuneam ca „vreau eu sa fie bine si rau”, spuneam ca ele exista indiferent de ceea ce credem sau ne dorim noi… Sunt total impotriva „politicii strutului”, dupa cum am afirmat-o intotdeauna…

  Cat despre mersul la biserica, mi-am exprimat parerea in mai multe ocazii: sunt oameni care au mare nevoie sa mearga la biserica (si ma refer la CLADIREA NUMITA BISERICA) si nu am absolut nimic impotriva acestui lucru! Dar eu ma pot ruga oriunde simt ca vreau s-o fac… indiferent daca tu esti de acord sau nu cu asta… Eu, una, nu simt nevoia de mijlocitori ca sa ii multumesc lui Dumnezeu sau sa ii cer ajutorul ori sa ii cer sfatul… asta e, poate voi fi fiind eu mai norocoasa decat altii… 😉

  Comentariu de Sorina — Aprilie 15, 2008 @ 21:26 | Răspunde

 51. @violeta: „Biblia spune clar ca acea zi nu o stie nimeni in afara de Tatal.” Asa este, Violeta! Numai ca acea zi se tot apropie, in mod cert; si, daca ar fi sa ne luam dupa semnele prezise in Apocalipsa… am senzatia ca acea zi e mult mai aproape decat ne-ar conveni sa credem… 😦

  Comentariu de Sorina — Aprilie 15, 2008 @ 21:28 | Răspunde

 52. Efeseni 5:2-6 – „Trăiţi în dragoste, dupăcum şi Hristos ne-a iubit, şi S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros” lui Dumnezeu. Curvia sau orice altfel de necurăţie sau lăcomia de avere, nici să nu fie pomenite între voi, aşa cum se cuvine unor sfinţi. Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu sunt cuviincioase; ci mai de grabă cuvinte de mulţumire. Căci ştiţi bine că nici un curvar, nici un stricat, nici un lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moştenire în Împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu. Nimeni să nu vă înşele cu vorbe deşerte; căci din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste oamenii neascultători.”

  2. 1 Timotei 6:3-5 – „Dacă învaţă cineva pe oameni învăţătură deosebită, şi nu se ţine de cuvintele sănătoase ale Domnului nostru Isus Hristos şi de învăţătura care duce la evlavie, este plin de mândrie, şi nu ştie nimic: ba încă are boala cercetărilor fără rost şi a certurilor de cuvinte, din care se naşte pizma, certurile, clevetirile, bănuielile rele, zădarnicile ciocniri de vorbe ale oamenilor stricaţi la minte, lipsiţi de adevăr şi care cred că evlavia este un izvor de câştig. Fereşte-te de astfel de oameni.”

  3. Matei 7:21-23 – „Nu orişicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am proorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?” Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.”

  4. Iacov 1:17 – „…orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.”

  5 – Ioan 4:23 – „Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.”

  Comentariu de ionatan — Aprilie 15, 2008 @ 21:47 | Răspunde

 53. Daca asa ai perceput tu cele scrise de mine pana acum… din punctul meu de vedere e OK… fiecare intelege si crede ceea ce vrea… Este o „lege” care va fi respectata pe acest blog, asa dupa cum am decretat la infiintarea lui…
  Poate ar fi bine, totusi, sa recitesti pe ici, pe colo… poate ca nu sunt un om chiar atat de rau, cum ai putea fi tentat sa crezi… 😉

  Comentariu de Sorina — Aprilie 15, 2008 @ 21:58 | Răspunde

 54. Sorina, chiar imi pare rau daca ceva te-a deranjat, in cele spuse de mine… Poate ca nu intotdeauna stiu sa spun „adevarul in dragoste”, asa cum imi cere mie Scriptura… Nici „blând ca porumbelul ;( si intelept ca sarpele” nu sunt mereu… 🙂

  Pentru tonul ireverentios imi cer scuze. Pentru adevar, niciodata!

  Comentariu de ionatan — Aprilie 16, 2008 @ 15:46 | Răspunde

 55. foarte interesant in ceea ce scrie aici . desi am doar 13 ani sunt foarte preocupata de aceste probeleme

  Comentariu de mada — Aprilie 26, 2008 @ 14:20 | Răspunde

 56. nu inteleg un lucru:”cea de-a cincea lume se sfârseste în 1987, a sasea Lume începe în 2012 (conform mayasilor)”; pai, cum adica? daca cea de-a cincea lume s-a sfarsit in 1987 si ce-a de-a sasea incepe in 2012… atunci, din 1988 pana in 2011, in ce lume suntem? parintiii mei sunt nascuti in 1970 si inca traiesc… lamuriti-ma va rog ca nu inteleg… trebuie sa recunosc ca sunt tot mai multe semne dar in BIBLIE scrie ca pe cer va aparea semnul fiului, adica Crucea… si mie imi este putin frica dar nu-mi pasa cat timp cred in Dumnezeu si stiu ca el ma iubeste…
  si nu mai inteleg ce motiv ar avea ca DOmnul sa ne distruga [asa repede] daca ne iubeste?

  Comentariu de Denisa — Mai 10, 2008 @ 16:32 | Răspunde

 57. 🙂

  e posibil ca totusi dintre ei sa mai existe , si poate nimeni nu tine cont de asta pt ca nu mai pare interesant

  civilizatia maya, dupa mine, a fost decimata, iar o parte au avut sansa sa scape; totusi, legendele lor arata o credinta ” aparte” in alte lumi

  sa nu uitam ca triunghiul bermudelor nu e tare departe tare de ei

  Comentariu de Ana Eugenia Pacurar — Mai 30, 2008 @ 22:04 | Răspunde

 58. @denisa: Eu nu cred ca Dumnezeu vrea disparitia omenirii… cred mai degraba ca va avea loc o schimbare deosebit de importanta in „programul nostru de functionare”, if you know what I mean… 😉 Daca un parinte incearca sa te corijeze atunci cand gresesti, nu inseamna ca nu te iubeste, ci dimpotriva! Iubire nu inseamna sa ii permiti celulalt sa faca ABSOLUT ORICE doreste, ci sa il ajuti (in orice aspect al vietii) sa mearga pe drumul corect; acesta este rolul parintilor, fratilor mai mari (uneori, chiar si al celor mai mici), prietenilor, dascalilor, mass media etc.; dar, mai presus de toti acestia, este rolul lui Dumnezeu…
  @ana eugenia: Bine ai sosit pe aceste taramuri! Sunt de acord: nu avem de unde sa stim (cu siguranta) daca toti reprezentantii neamului mayas ori daca extraterestrii exista sau nu… De aceea ma feresc sa emit „hotarari”, prefer sa ma intreb, sa incerc sa aflu informatii pe care sa le tin „la sertarel”, asteptand ca timpul sa le confirme sau sa le infirme… dupa cum hotaraste Doamne-Doamne sa aflam anumite raspunsuri (ori nu!)… 😉

  Comentariu de Sorina — Mai 31, 2008 @ 09:20 | Răspunde

 59. Voi chiar credeti in prostii dinastea? :)) :-j eu cred doar in Dumnezeu si doar El va hotari sfarsitul lumii 😉

  Comentariu de Lavinia — Iunie 10, 2008 @ 15:03 | Răspunde

 60. Bine ai venit, Lavinia!
  Sunt intru totul de acord cu tine: singurul care cunoaste momentul „sfarsitului lumii” este Dumnezeu; acesta este motivul pentru care nu putem afirma cu siguranta ca Apocalipsa va avea loc in 2012; dar, totodata, este si motivul pentru care nu putem afirma cu certitudine ca acela NU va fi momentul astfel numit in Biblie… Parerea mea… 😉

  Comentariu de Sorina — Iunie 10, 2008 @ 18:16 | Răspunde

 61. Ramane de vazut in 2012 ce se va intampla. Daca chiar va fi sfarsitul cel mai rau va fi pt acei oameni care nu si-au stabilit in viata lor rostu lor pe pamant deoarece viata nu este data doar pt a fi traita, asa cum cred unii, dupa parasirea trupului viata continua o vesnicie si in functie de ce viata am trait vom primi un loc pe masura.
  Poate ca ne meritam soarta si Dumnezeu intr-un fel vrea sa grabeasca venirea Lui pt ca lumea este rea, majoritatea oamenilor cauta sa le fie lor bine, ca sa nu mai zic ca beau, injura, chiar ucid ca sa obtina ce si-au propus si cauta sa se imbogateasca peste masura, insa putini sunt cei care fac voia Lui.

  Comentariu de nimeni — Iunie 20, 2008 @ 00:32 | Răspunde

 62. Bun-venit… Nimeni! Ai dreptate, in mare masura (din pacate!)…

  Comentariu de Sorina — Iunie 20, 2008 @ 16:15 | Răspunde

 63. Biblia, asa cum o stim noi, este incompleta, cenzurata. Biserica ascunde adevarul si ne manipuleaza dar asta nu va mai dura mult pt. ca adevarul ne va fi revelat in 2012 si nimeni nu poate opri asta.

  Comentariu de Lucian — Iunie 23, 2008 @ 15:01 | Răspunde

 64. Bun sosit, Luciane!
  Este posibil ca adevaruri multe sa iasa la iveala in 2012… sau, poate ca nu… tot ce putem face este sa avem o opinie personala si sa ne intrebam: „Dar, daca ar sosi atunci vremea evenimentelor descrise in Apocalipsa? Oare, ce m-ar astepta? Care ar putea fi soarta mea?”… Succes la gasirea raspunsurilor!… Si eu sunt in acest proces, de cautare a unor raspunsuri…

  Comentariu de Sorina — Iunie 23, 2008 @ 16:41 | Răspunde

 65. Eh!
  Calendarul Mayas spune multe, si nu trebuie sa ne speriem doar ca vine anul 2012, poate, intr-adevar se v-a intampla ceva atunci, dar nu sfarsitul lumii!
  Poate, ca, daca va ganditi la ce a spus Nostradamus, toate grijile mai dispar un pic: dupa previziunile lui Nostradamus, noi mai avem de trait inca un mileniu, si ca adevartul sf. al lumii v-a fi din cauza razboaielor pentru apa, e adevarat! Si cand a precis data inca nu se stie: in jur de anu’ 3500.
  Si Biblia, ei, aia e diferita pentru fiecare religie, caci nu putem scoate nimic ‘real’ in ceea ce priveste viitorul nostru, a planetei.
  Chestia cu campul magnetic al Terrei parea interesanta, oricum ideea cu sfarsitul lumii e ceva neclar pentru noi toti, multe preziceri sunt false si ne agitam degeaba, asa cum a fost si in 2000!

  Comentariu de Miruna — August 3, 2008 @ 16:55 | Răspunde

 66. E clar ca nu suntem pregatiti pentru nimic.
  Daca inca-l invocam pe Dumnezeu in absolut tot ce nu poate fi inteles.
  Nu credeti c-ar trebui de fapt Sa-l cautam in alta parte?
  Sau sa-l privim intr-un alt mod pe EL ?
  Sau sa incercati sa interpretati Biblia intr-un mod mai plauzibil ?
  Gand o sa va inlaturati de „Crede si nu cerceta” si o sa reveniti cu picioarele pe Pamant atunci poate o sa puteti aduce si voi un argument UMAN, nu stintifico-fantastic invocand fel si fel de Divinitati.

  Comentariu de dux — Septembrie 8, 2008 @ 21:13 | Răspunde

 67. @dux:
  „E clar ca nu suntem pregatiti pentru nimic.” Intrutotul de acord cu tine!
  „Daca inca-l invocam pe Dumnezeu in absolut tot ce nu poate fi inteles.” Pai, ai tu o explicatie mai buna?!
  „Nu credeti c-ar trebui de fapt Sa-l cautam in alta parte?” In alta parte… decat unde?!
  „Sau sa-l privim intr-un alt mod pe EL?” Cum IN ALT MOD?! Din ce ai scris pana acum, am inteles ca tu nu il privesti in nici un fel…
  „Sau sa incercati sa interpretati Biblia intr-un mod mai plauzibil?” Eu nu interpretez Biblia, ci incerc sa o inteleg, atat cat ma duce mintea mea cea slaba. Iar Adevarul este adevarat, indiferent daca noua ne place sau nu ce exprima el… 😉 Si indiferent daca noi il intelegem, ori ba…
  „Cand o sa va inlaturati de “Crede si nu cerceta” si o sa reveniti cu picioarele pe Pamant atunci poate o sa puteti aduce si voi un argument UMAN, nu stintifico-fantastic invocand fel si fel de Divinitati.” Presupun ca nu ai citit prea mult din blogul meu; asadar, nu ai de unde sa stii ca militez impotriva ideii de CREDE SI NU CERCETA. Dimpotriva. Si insasi Biblia ne indeamna la cercetare, la cunoastere, in 1 Tesaloniceni 5:21: „Ci cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun!”. (Sincera sa fiu, si eu am ramas uimita sa descopar acest lucru, si eu credeam ca aceasta interdictie se trage din Biblie; se pare ca este o inventie pur umana, totusi… Dumnezeu nu ne interzice sa incercam sa descoperim Adevarul, ci chiar ne indeamna sa o facem 😉 )

  Comentariu de Sorina — Septembrie 9, 2008 @ 12:07 | Răspunde

 68. Oameni buni… nimeni nu poate sti kand va fi sfarsitul… numai El poate sti kand va fi. Unii spun k pe perioada 21.12.2012 si 23.12.2012 va fi sfarsitul. Hai sa fim seriosi, sa ne vedem de ale noastre, sa ne traim viata asa kum e ea, sa iubim k sa fim iubiti si sa nu ne mai gandim la ziua de maine, k o sa fie un sfarsit. Acel sfarsit o sa fie… dar… intotdeauna exista un dar… NUMAI EL POATE STI.

  Comentariu de Petrina — Septembrie 12, 2008 @ 12:06 | Răspunde

 69. sa vie odataaaaaaaa

  Comentariu de andreisinguraticul — Septembrie 16, 2008 @ 14:50 | Răspunde

 70. Ai grija ce iti doresti, Andrei, ca s-ar putea implini!… 😉

  Comentariu de Sorina — Septembrie 17, 2008 @ 16:49 | Răspunde

 71. frattilor sfarsitul lumii il stie doar DUMNEZEU si DOAR DUMNEZEU…nu il stiu mayshi sau orice alta civilizatie sau oameni de stiinta care se cred destepti…voi credeti ce vreti ,dar sfarsitul lumii il stie doar El…

  Comentariu de cristy — Septembrie 21, 2008 @ 14:54 | Răspunde

 72. Totusi ceva se va intampla in 2012 pentru ca sa nu uitam unle din semne prevestite de mayasii s-au imlinit sau sunt in desfasurare.Timpul s-a scurtat de la 12 la 16 ore se simte de 2 ani asta.Parca ieri eram in 2004 iar pana in 2006 au trecut destul de normal iar restu doi parca nici numi vine sa cred cau trecut.Mayasii ziceu ca in 2012 vor fi cutremure schimbari radicale de clima si temperatura, asta prevad si meteorologii si oamenii de stiinta si ce sa zic de planeta Nibiru care si cei de la NASA au spus si au si fotografiat intrarea ei in galaxia noasta.
  Ramane de vazut in urmatorii doi ani ce sa va intampla pentru ca se prevad schimbari climatice cutremure cataclisme iar pana in 2012 nu va mai fi mult si atunci vom vedea ce se va intampla.

  Comentariu de silviu — Octombrie 24, 2008 @ 02:09 | Răspunde

 73. Eu n-aş stâlci limba română
  Nici pentr-o sută de mayaşi.
  Commentul tău, până la urmă,
  Doar ca să fii în treabă-l laşi…

  Comentariu de ionatan — Octombrie 24, 2008 @ 15:25 | Răspunde

 74. Da, se va intampla ceva in 2012, vom trece dar nu toti in dimensiunea a 4-a pentru cativa ani(3 sau 4), unii vor trece direct in dimensiunea a 5-a, altii vor ramane, nu vor suporta valurile energetice ce vin intr-una din astral,vin din ce in ce mai tari.Cei ce nu rezista, sory….Nu putine sunt cazurile in care sunt dusi pacienti cu salvarea la spitale si nu li se da nici un diagnostic, isi revin ca prin minune si sunt dusi acasa, apoi, dupa un alt val mai tare sucomba(trec in nefiinta).
  Totul se schimba in jurul nostru, timpul se comprima, totul se accelereaza. Este urmarea unui plan Divin care trebuie dus la indeplinire, daca NOI dorim sau nu, tot asa va fi.Nu doresc sa fac propaganda nici unei religii, nici unui partid.Daca cineva mai avizat decat mine va confirma, m-as bucura.Schimbarile vor fi in toate planurile, financiar, politic, economic, social.Sistemul financiar va fi incet, incet pus deoparte,in dimensiunea a 5-a va dispare notiunea de ban,va dispare notiunea de timp,totul va fi cu totul altfel,se va schimba radical invatamantul,biserica va fi reorganizata din temelii, iar Sfanta Biblie care a fost modificata de cel putin 30 de ori structural nu va mai arata asa, DUMNEZEU este bun, nu pedepseste,etc.
  Daca ne uitam mai atent printre randuri, totul este o mare manipulare. Istoria sete fruntasa in acest domeniu. Daca s-ar rescrie ADEVARATA ISTORIE, scrisa si confirmata DIVIN, multi s-ar sinucide, multi nu ar putea privi ADEVARATUL ADEVAR in fata, sta cu atat mai mult cu cat INGERII, SFINTII,ARHANGHELII nu mint niciodata.
  Cat despre Pentagon, sa ramana dansii sanatosi, voiosi, au la ei destui fraieri care sa creada ca la 11 septembrie cele 2 turnuri gemene au fost doborate de teroristi si nu de ei insisi, prin dinamitare in sincron cu atentatul.De fapt, nu au cazut numai cele doua turnuri, ci 3, in a teilea turn mai mic era o arhiva ultra secreta , care se apropia de termenul limita de desecretizare, datele fiind grele si greu de digerat, pentru ca erau acte. Asa ca nu mai sunt. Asta e.
  De fapt, adevarul nu intotdeauna este frumos, dar este adevar. Atlantii se ocupau printre altele si cu inginerie genetica, acest fapt este certificat in bibliotecile de date lasate in;
  – Marea Piramida a Luminii Celeste , facuta cu 26500 de ani I.C., unde atlantii (aprox.42000) au fost asezati in cercuri ing si yang,apoi din astral marea Plati Nava a trasat holografic coodonatele piramidei, reverificandu-se inca o data coordonatele.Unul dintre arhitecti a fost Melfior , vezi situl Melfior-Ra.ro.
  Atlantii au folosit un soi de OM PASARE, care era facut de ei pe cale genetica, care zburau, aveau cam 1,5m inaltime, iar acest lucru s-a consemnat video in cristale de cuart.Va veni o data timpul ADEVARULUI si trist va fi el.Pentru a nu se pierde datele, ele au fost multiplicate, si mai exsta in;
  -Piramida din Muntii Pirinei , care a fost activata si a fost benefica Imperiului Roman, apoi s-a dezactivat.
  – Pramida din Podisul Anatoliei, cre a fost activata si a fost benefica Imperiului Otoman, apoi s-a dezactivat
  -Piramida din Muntii Retezat cre se va activa in curand.Ea va fi cu totul altfel decat celelalte piramide, ea va actiona spiritual.
  Deci atlantii au fost aceea care au facut experimente genetice cum ar fi minotaurii, balaurii de toate neamurile, de ce nu si sarpele cu pene.
  Data trecuta mi sa tuns bine din text, a deranjat. Sa vad acum ce va mai ramane din text.
  Va dispare Egoul,va dispare compasiunea. Totul se va schimba, dar pentru ata numai cei vrednici, curati vor fi chemati, asa cum a zis Iisus, ziua secerisului se apropie, sau mai degraba va intra o camila prin urechile acului decat sa intre un bogat in rai. Doamne ajuta-le adevaratilor romani sa-si implineasca misiunea pentru care s-au intrupat in aceasta viata!

  Comentariu de onyx1 — Noiembrie 9, 2008 @ 21:28 | Răspunde

 75. Onyx1, draga, „salata” de informatii prezentata de tine mai sus mi-a amintit ca sunt innebunita dupa salate, in general! 😉
  Acum, cate dintre informatiile aduse de tine (enumerate, doar, nu si sustinute cu pomenirea surselor – dar asta nu e o atat de mare problema, avem aici doar un simplu blog, din care nu vrem sa obtinem o lucrare de doctorat 🙂 ) vor fi fiind adevarate si cate nu, doar Dumnezeu stie! Daca avem noroc si suntem cuminti, poate ca vom afla raspuns la aceasta dilema, vreodata… 😉
  Daca „data trecuta” iti va fi fost „tuns din text” ceva, cu siguranta s-a putut intampla doar in conditiile in care nu ai respectat regulile de functionare ale acestui blog, respectiv decenta si/sau lipsa prozelitismului… Altfel, nu vad nici un motiv pentru care eu sa fi facut acest lucru, sincer!…

  Comentariu de Sorina — Noiembrie 10, 2008 @ 16:49 | Răspunde

 76. Am citit toate postarile voastre. Am plans, pentru ca am regasit in ele ani intregi de zbucium, de suferinta si de dragoste. Am fost decalog mincinos si trufas, crezand ca daca umblu` orb prin Ghaza, voi putea urla la El :sunt creatura Ta, Suporta-Ma! Am gresit cumplit, mi-ar fi usor sa spun „cu nestiinta”. Spre deosebire de Newton, Dumnezeu iubeste. Nu numai binoamele.

  Comentariu de Nonalog — Decembrie 4, 2008 @ 21:24 | Răspunde

 77. Da, Dumnezeu iubeşte. Iubeşte cu toate poruncile Sale. Din ele L-a născut pe Isus. Prin El ne naşte şi pe noi… Când suntem doar făcuţi, însemnăm obiecte. Când suntem născuţi, suntem fii!

  Comentariu de ionatan — Decembrie 5, 2008 @ 10:06 | Răspunde

 78. Sunteti varza frate….! Ala cu atlantii,Sorina cu dumnezeu! Daca esti asa credincioasa ti-a spus tie DUMNEZEU ca biblia asta e adevarata??? Nu interpretezi? De cand a fost scrisa(e) e interpretata si interpretabila! A scris-o cumva DUMNEZEU? Nu! Au scris-o cei care conduceau…si astia au mintit si mint continuu inca din comuna primitiva,oameni! Ca povesti toate sunt frumoase si interesante:si maya,pentagonul,atlantii,etc dar toate au fost scrise sau interpretate se cum a dorit CINEVA! Suntem manipulati mereu! Pote cineva sa afirme ca ceea ce a scris aici stie sigur! „Ma lesi!” Adevarul e ….dincolo de noi…si orice va fi nu ne intreaba nimeni pe noi nimic si nu putem face decat sa traim si…. vom vedea! Cu asta sunt de acord: Doar Dumnezeu tatal stie cand v-a veni sfarsitul!

  Comentariu de langu — Decembrie 5, 2008 @ 18:57 | Răspunde

 79. Langu-le… din ceea CE si CUM ai scris, nu stiu care dintre noi e mai varza… De fapt, stiu, dar te las sa descoperi singur raspunsul… 😉
  In plus: CINE ti-a spus tie CAT de credincioasa sunt eu? Si, ca o curiozitate: in ce unitate de masura se exprima asta? Crezi ca ma cunosti suficient de bine, incat sa faci astfel de afirmatii? Ori, crezi ca Il cunosti suficient de bine pe Dumnezeu, astfel incat sa emiti pretentii de genul: „Ti-a spus tie Dumnezeu ca Biblia e adevarata?”. Pai, daca ar vrea sa o faca, ma indoiesc ca ar trebui sa aiba aprobarea ta; iar daca nu imi comunica MIE acest lucru, nu inseamna – implicit – ca Biblia Nu este adevarata… Parerea mea!
  Ma opresc aici… desi comentariul tau merita un raspuns mult mai detaliat… Eu cred ca acela, care vrea sa afle Adevarul, are o sansa de a-l afla; daca nu incerci, nu ai nici o sansa… Nu stiu daca tu ai incercat sau nu… dar se pare ca (mai) ai (inca) multe raspunsuri de aflat… eu iti doresc sa le afli!…

  Comentariu de Sorina — Decembrie 6, 2008 @ 14:13 | Răspunde

 80. Prietene langu(rosule), verzele au rădăcini, de obicei, ceea ce nu se poate spune despre tine, cu siguranţă. Ca atare, verzele nu pot fi manipulate. Ba chiar îndură jignirile.
  Adevărul nu va spune nimic unuia ca tine, niciodată, pentru simplul motiv că refuzi să-L auzi. Aşadar nici eu nu-ţi voi spune nimic.

  Comentariu de ionatan — Decembrie 6, 2008 @ 17:35 | Răspunde

 81. in primul rand vreau sa va salut si sa va spun la multi ani…

  Parerea mea sincera despre toate aceste preziceri este urmatoarea: chiar daca va fi ceva in 2012 sau nu, omenirea nu va disparea in totalitate…dar haideti sa ne amintim ca acelasi lucru se spunea si despre anul 2000(sfarsitul lumi….bla,bla,bla)…sau s-a prelungit cumva perioada venirii apocalipsei!?
  cat despre mayasi…or fii fost ei buni la astrologie dar parca prea sunt exacti ceea ce ma determina sa cred ca se cam inseala(„21.12.2012 ora 11:11”)si ceea ce va fi banuiesc ca vom trece cu bine si peste acea data dar cu o oarecare teama in suflet…pentru ca oricat de curajosi am parea unul in fata celuilalt fiecare ne temem de sfarsit, poate unii mai mult iar altii mai putin dar ne temem….
  In privinta religiei …..nu sunt ateu dar nici nu refuz existenta lui Dumnezeu….iar eu sunt de parere ca nu trebuie neaparat sa te duci in biserica pentru a te ruga sau a fi credincios…pentru ca daca ne amintim putin Issus tinea predicile pe strada, in case, oriunde si nu in biserici si nici nu a spus ca pe viitor oamenii sa se duca si sa i se roage in biserici…
  Haideti s avedem care este cel mai puternic om de pe planeta??? raspuns: PAPA,,,de ce??? pentru ca miliarde de credinciosi ii sunt in spate si l-ar sprijini indiferent de consecinte…. a spus Dumnezeu asta??? sa ascultam de papa??? sa fie el oare singurul om de pe planeta fara pacate??? dar cine este el Dumnezeu?? papa nu este tot om??? nu orice om este pacatos??? asa ca fie ca ne convine sau nu,,, de-alungul istoriei religia a fost o forta atat pe timp de pace cat si pe timp de razboi si un mod de manipulare al oamenilor, care pe de o parte a fost bun dar pe de alta a fost rau…..
  Dar pana la urma fiecare are punctul sau de vedere asupra acestor zvonuri care au aparut…ca pana la urma nu este nimic concret…
  Va salut cu respect!!!

  Comentariu de nokia — Ianuarie 3, 2009 @ 13:45 | Răspunde

 82. Sincer nu am avut rabdare sa citesc toate comentariile dar un lucru e sigur „Ce are un inceput are si un sfarsit” nu conteaza cind va fi 2012 sau mai stiu eu cand ,cert este ca la un momentdat lumea pe care o stim noi va inceta sa mai existe. App de religie „Forma cea mai veche de manipulare a maselor ” cite razboaie s-au dus in numele religiei…… cite milioane de oameni am murit in numele lui dumnezeu… si multe altele care s-au intamplat si se intampla in numele religiei! Cu respect…Un Manipulat!

  Comentariu de ahille — Februarie 11, 2009 @ 05:31 | Răspunde

 83. Ati vorbit aici pe baza unor citate SI PRESUNERI poate ca mayasii sau plictisit sa continue calendarul(care le luati drept axiome, adica afirmatii care nu pot fi demonstrate) pierdeti timp pretios din viata cu prostii si supozitii. Mai aveti rabdare aproape 4 ani si veti constata ca nu se intampla absolut nimic in 2012 inexplicabil. Dar probabil ca veti gasi alta explicatie ca si in prezicerile lui Nostradamus care sunt adapatate imediat la evenimentele trecute si nu viitore.

  Comentariu de Barbarozza — Februarie 12, 2009 @ 10:04 | Răspunde

 84. Salut allz, mi-am facut putin timp si am citit o mare parte din toate commenturile postate aici si pot sa spun ca am ramas surprins si placut si neplacut… Multe lucruri exista pe lumea asta fara o explicatie anume… teoriile vor fi mereu captivante… dat fiind faptul ca sunt creeate de diferite persoane mai mult sau mai putin cu inclinatii geniale… Dumnezeu daca exista cu adevarat asa cum credem toti ..si cum suntem indocttrinati de mici cu diverse povesti si povestioare…Eu unul nu pot spune ca sunt adeptul religiei desi tin sa admit ca cred intr-o oareaecare masura in existenta unei puteri divine dar… sa fie acea putere divina atat de cruda cu cei pacatosi avand in vedere ca ne-a creat atat de slabi intr-o lume plina de tentatii ??? Don’t think so …. Si .. Uninversul este infinit… cum se poate zice ca pt ceva infinit exista un sfarsit… Unii dintre voi spune-ti ..cereti ca lumea sa se trezeasca la realitate.. lasand la o parte Science fiction-ul si alte astfel de subiecte… dar.. ma intreb paranormalul asta… nu e oare tot ce nu putem intelege… ? Dumnezeu poate o fi unul poate se divide in fiecare dintre noi … ce divinitate poate exista fara cei ce cred in ea…

  Comentariu de Loko — Februarie 23, 2009 @ 21:12 | Răspunde

 85. Si cat despre cei care sustineti cu o mandrie poate mult prea mare decat ar trebui sa fie..Credeti in Dumnezeu va rugati la icoane si la sfinti si la orice ar putea capata o semnificatie divina…. Dar…daca stau intr-o padure singur si ma rog la un copac..oare dumnezeu nu imi va asculta ruga la fel cum o asculta la toti cei care se roaga…? De ce atata lauda…. Biserica din punctul meu de vedere e doar o modalitate de a fura de la oameni pt ca oamenii care ar intelege adevaratele valori morale nu ar pune pret pe o ruga la biserica in vazul tuturor … O ruga este o ruga… are acelasi scop oriunde ar fi savarsita … Ganditiva… putin mai departe de mediocritatea tuturor… nu va complaceti intr-o lume care daca va continua asa… noi singuri ne vom duce in pragul apocalipsei .. nu ne trebuie nici o divinitate sa ne faca disparuti ….

  Comentariu de Loko — Februarie 23, 2009 @ 21:21 | Răspunde

 86. Sper sa imi scuzati impertinenta de a postat 2 commenturi unul dupa altul …Dar asa am simtit nevoia/… si cu asta fiind al treilea ..i am out Peace

  Comentariu de Loko — Februarie 23, 2009 @ 21:27 | Răspunde

 87. Loko, poti sa postezi si >3 comentarii, atat timp cat ai ceva interesant de spus… 😉
  Cred ca ar trebui sa nu te rezumi la a cantari credinta (in general) numai uitandu-te la cateva persoane; poate ca aceia care au credinta cu adevarat, nu se impauneaza cu ea… 😉 Incearca sa intelegi chiar tu ce inseamna aceste lucruri, experimenteaza-le in viata ta si abia apoi trage concluzii! Daca vei trage concluzii numai din ce ti se arata de catre unii sau altii… ma tem ca sansele de a gresi sunt mult mai mari…
  Personal, cred ca rugaciunea poate fi facuta in orice loc, atat in cadru organizat, cat si in solitudine. Tot ceea ce conteaza este sa fie sincera… doar atunci „comunici” cu destinatarul ei… si exact asta este sensul existentei ei…
  Peace, too!

  Comentariu de Sorina — Februarie 24, 2009 @ 20:32 | Răspunde

 88. Eu unul nu cred intratat incat sa imi sacrific orice farama de logica pt religie… Sa fim seriosi daca Dumnezeu este asa cum este…. de ce ne-a dat cu o vointa atat de slaba si atatea tentatii care stiind de la bun inceput nu le vom putea ezita… nimeni nu e lipsit de pacat..asta e o certitudine chiar si calugarii care isi petrec intreaga viata izolati in nush ce manastiri si ei pacatuiesc la randul lor cu gandul… si tot o fac… iar cat despre rugaciune nu am zis=o ca pe un afront ..presupun ca in felul asta a fost perceput commentul meu ..commenturile … ideea era ca multi vorbesc la modul ca … eu merg la biserica si fac si dreg… si dupa ce ies din biserica… atunci cand scapa de ochii lumii ..se schimba radical … am fost martor la astfel de persoane si sincer sa fiu m-au cam lasat rece…. rugaciunea daca e sincera… cum ai spus … e adevarat…atunci comunici cu destinatarul dar multi nu stiu ce e aia sinceritate… cred in anumite lucruri orbeste…

  Concluziile care le trag despre religie crede-ma ca nu sunt pripite… ma intreb oare cum era atunci cand lumea credea in zeus .. ares si restul zeilor… pe-atunci nu prea exista acel dumnezeu unic…. Si … toti cei care se alatura la diverse confesiuni… baptisi penticostali etc… oare dumnezeul asta nu e unul si acelasi …de ce oare lumea care pretinde ca crede in dumnezeu fac niste greseli majore… iubeste-ti aproapele ..si moajoritatea se gandesc la familie si prieteni … iar la un strain sau cersetor privesc cu sila….

  Comentariu de Loko — Februarie 24, 2009 @ 20:47 | Răspunde

 89. Loko, iti inteleg atitudinea (nu esti singurul care isi pune astfel de intrebari, crede-ma!). Dar, daca iti doresti din tot sufletul sa afli raspunsuri la aceste nedumeriri, CAUTA-LE!!! Este tot ce pot sa te sfatuiesc. Cam de la aceeasi pozitie mi-am inceput si eu cautarile (unele nu le-am terminat nici acum, inca mai „fac sapaturi”)… si chiar a meritat sa cercetez… o spun din tot sufletul…
  Descopera-l pe Dumnezeu si traieste-ti credinta asa cum ti se potriveste, nu o trai pentru ochii lumii! Fii sincer si corect in ea iar efectele nu vor intarzia sa apara…
  PS: cine a spus ca nu exista logica in religie?! Eu sunt convinsa ca exista, din belsug! Chiar daca uneori scapa intelegerii noastre… Ba, mai mult: Dumnezeu are si simtul umorului (si e deosebit de fin 😉 ). Dar, ca sa percepi aceste lucruri, trebuie sa te straduiesti sa descoperi Adevarul… Iar daca o vei face cu toata convingerea, cu tot sufletul, sa nu te indoiesti nici o clipa ca ti se vor da raspunsurile de care ai nevoie! Din nou, depun marturie in acest sens!

  Comentariu de Sorina — Februarie 24, 2009 @ 21:16 | Răspunde

 90. Nu neg existenta unei puteri absolute in univers.. dar nici nu pot crede 100 % in niste chestii care … nu se arata…. iar cat despre cititul semnelor… si fiecare lucru dat de la dumnezeu … nu prea gust chestia asta… imi pare putin aiurea…defapt putin mai mult…. Dar daca tu zici ca ti-ai gasit calea…spre acea liniste si pace care o cauta toti … Felicitari .. ai gasit poate una din cele mai frumoase comori ascunse in sufletul unui om….Misterioase sunt caile…iar timpul ni le dezvaluie pe toate la momentul potrivit nu ?:)

  Comentariu de Loko — Februarie 24, 2009 @ 21:22 | Răspunde

 91. Loko, spui ca nu crezi in chestii care „nu se arata” (presupun ca inseamna „nu se vad”). Intrebare: dar gandurile, le vezi? Dar electricitatea? Dar teama? Dar iubirea? Si, totusi, ele exista, nu? Daca noi nu putem percepe un anumit lucru cu organele de simt pe care le avem (respectiv: ochi, urechi, piele, nas si gura), asta sa insemne – oare?! – ca ele nu sunt reale? Dar daca… mai avem niste simturi pe care inca nu le stim folosi destul de bine? Spunem ca „simtim” ca un anume lucru ne va merge bine ori rau, de exemplu; cu anume care organ simtim asta? Presimtirile pe care le avem, uneori (nu pot crede ca nu ti s-a intamplat asta niciodata), carui organ de simt le datoram perceptia?
  Cred ca fiinta umana este mult mai complexa decat vrem sa recunoastem… 😉
  Spui ca nu prea crezi in „chestiile” legate de Dumnezeu; poate ca singura motivatie este ca nu intelegi si nu cunosti inca suficient de multe despre aceste lucruri (sa nu crezi acum ca afirm ca eu le-as intelege pe toate!!!)… Mai incearca… eu zic ca merita efortul… 😉

  Comentariu de Sorina — Februarie 25, 2009 @ 17:46 | Răspunde

 92. Sorina nu ma intelege gresit…Dar eu unul nu pot asocia totul ce mi se intampla cu voia Lui … cum fac majoritatea persoanelor…. s-a intamplat ceva…asa a vrut El … iar cat despre curent gandire iubire .. esti constient de ele… le simti … inauntrul tau in mod natural. Eu pur si simplu nu pot crede in existenta acelei puteri cum este aratat de religie..ca fiind acel .. Dumnezeu ce te va pedepsi pentru niste tentatii la care nu ai rezistat fiind tu concput in asa maniera incat sa nu rezisti … Religia … in momentul de fata se duce la vale…si nu mai are mult pana cand anumite lucruri vor vi marturisite de persoane foarte importante …
  Dar totusi inteleg o chestie… la tine… faptul ca tu crezi cu adevarat in asta… si vrei sa crezi iti ofera o stare anume de lisnite ..de pace… Vezi sa nu fie numai o stare …ca in fond… Omul … fiind cea mai complexa fiinta pe care o stim.. ii sta in putere de a-si crea lumea proprie..

  Comentariu de Loko — Februarie 25, 2009 @ 18:40 | Răspunde

 93. „masonii”…un subiect interesant?!

  Comentariu de Johannes — Mai 1, 2009 @ 01:32 | Răspunde

  • e un subiect trist, dar adevarat (detin controlul mondial) atata timp cat masonul nick rockefeller a recunoscut ca scopul masoneriei este de a reduce populatia globului la jumatate si de a o controla total prin microcipuri..

   Comentariu de niculina — Decembrie 16, 2009 @ 17:18 | Răspunde

 94. Se vorbeste mult despre anul 2012, si ceea ce ne asteapta atunci. Parerea mea personala este aceea ca in mare parte se exagereaza, insa, sunt si ceva seminte de adevar. Este foarte posibil ca acea configuratie speciala, acea aliniere a sistemului solar cu centrul galaxiei noastre (care este o imensa gaura neagra), ne va priva de anumite energii, si nu se stie cum va reactiona soarele in acest context. Oare chiar asa, aiurea, NASA a construit doi sateliti care urmaresc soarele in permanenta? Convingerea mea, si poate si a voastra, este aceea ca EI stiu ceva, insa ezita sa ne spuna. Cu siguranta urmeaza o schimbare la nivel planetar, si acea schimbare – chiar daca nu este catastrofala – va avea repercursiuni foarte mari asupra modului nostru de viata. Citeam pe forumuri si bloguri americane, si multi de acolo povesteau ca si-au construit buncar, unde au stocat alimente si provizii. Este o exagerare, sau, cel putin, sunt persoane care nu au ce face cu banii. La urma urmei, tot murim odata :). Tabara celor care se opun ideii de 2012, aduc ca argument multe alte credinte vechi despre sfarsitul lumii, cum ar fi anul 2000. Personal, sunt, si nu sunt de acord cu ei. Asta deoarece eu nu am crezut niciodata in „sfarsitul lumii”, si mai ales in anul 2000… Ceea ce este insa cert, si care face diferenta TOTALA intre 2012 si celelalte superstitii, este argumentarea stiintifica a ceea ce se va intampla in 2012. 2012 nu este superstitie, 2012 este un FAPT REAL, ce SE VA INTAMPLA. Insa, ceea ce nu stim este ce va fi dupa aceea. Despre civilizatia Maya, ce sa mai spun… este uimitor cum au putut sa realizeze un calendar atat de complex in acele timpuri. Adevarul este ca stim prea putine despre noi.
  http://www.identitati.ro/2012.html

  Comentariu de astalavista — Mai 2, 2009 @ 09:14 | Răspunde

 95. CRED CA S-A DILIT TOATA LUMEA…..IA STATI SI VA GINDITI ????????? DUPA ATITEA SCHIMBARI DE CALENDARE ,DUPA ATITIA REGI SI PATRIARHI (SAU CUM S-AU NUMIT EI ) CARE AU SCIMBAT CALENDARELE SA ATRAGA PROSTIMEA IN DECURSUL VREMURILOR….IMI SPUNE SI MIE CAREVA IN CE AN SUNTEM????

  Comentariu de dany — Mai 5, 2009 @ 09:25 | Răspunde

 96. Dany, daca afli raspunsul SIGUR la aceasta intrebare… transmite-ni-l si noua, te rog! 😉

  Comentariu de Sorina — Mai 5, 2009 @ 10:22 | Răspunde

 97. nu inteleg de ce se face atata galagie! am 20 de ani si ma uit la voi cum dati din coltz in coltz. va e frica de moarte sau ce? sfarsitul lumii o sa vina atunci cand o sa vrea cel din ceruri nu cand o sa vrem noi sau o sa banuim noi. nu sunt pocait sau mai stiu eu ce ma crede-ti… dar daca tot cititi biblia,astia care va laudati ca stiti ca o sa vina sfarsitul lumii de ce va speriatzi?!?!?? mai bine ganditi-va cum sa-l primiti pe Iisus in inima voastra si potolitzi tampeniile astea. AAAAAAAAA VREAU SI EU SA IMI RSP LA O INTREBARE(macar 2comment-uri va rog mult) daca Iisus ar vrea sa fie sfarsitul lumii maine crede-ti ca ar tine cont ca trebuie sa fie 21-12-2012!!!!!!???? si se va razgandii si atunci o sa fie pe 21-12-2012 sfarsitul lumii doar pt ca asa presupunem noi. lumeaaaaaaa…. deschide-ti ochiii…………. in biblie exista o data care sa ne spuna cand va fi sfarsitul lumii!!??! cam atat am avut si eu de spus sunt curios daca imi ia cineva comment-ul in seama.

  Comentariu de alin — Mai 13, 2009 @ 04:20 | Răspunde

 98. Nu se poate asa ceva!!! Dupa cum stim unii dintre noi, daca stim, in Biblie scrie ca nici Fiul nu va sti cand va veni sfarsitul lumii,numai Cel ce ne-a creat pe noi va sti cand sa ne distruga,doar inainte de sfarsit vom stii ce se va intampla, dar niciodata inainte cu cativa ani dupa cum scriu mayasii, Nostradamus si altii.Deci noi trebuie sa ne continuam viata si sa-L slavim pe Dumnezeu, incercand sa facem lucrurile cu intelepciune si sa-l rugam sa ne ajute pana la sfarsitul zilelor noastre.Va mai dau un sfat:Nu va luati dupa astrologi care spun ca ne vom ciocni cu alte planete si care poate mint,voi doar trebuie sa urmariti mesajele din Biblie,si sa incercati sa le descifrati.Si sa stiti ca Dumnezeu dupa s-a oprit potopul si dupa ce Noe i-a adus in dar un miel pe care l-a aprins pe un altar, a spus ca nu va mai distruge pamantul niciodata.

  Comentariu de Berciu — Mai 14, 2009 @ 13:30 | Răspunde

  • Dear Sorina,

   Hm, buna treaba cu discutiile astea. Mai mult sau mai putin. Lasa-ma sa ii cer lui Berciu textul biblic unde scrie ca Dumnezeu nu va mai distruge lumea niciodata. Revenim la oile tale/noastre. Cateva dintre gandurile ca imi framanta mintea. Introducerea de baza suna cam asa: sunt crestin, citesc Biblia şi imi duc viata impreuna cu sotia, asteptand un copil.

   Nu cunosc om care sa nu isi puna intrebarea ce se intampla cu lumea asta. Acum 3 ani am fost inscris la facultatea de geografie din Viena, si am avut un curs numit sisteme de referinta. Acel curs mi-o deschis mult ochii intr-un anume domeniu. Este extrem de necesar sa stii la ce sa te raportezi. Punea Domnul Cristos o intrebare fundamentala pentru viata umana: „Ce este scris în Lege? Cum citeşti în ea?” Luca 10:26

   Este o diferenta foarte mare intre ce este scris si felul in care se interpreteaza. Avem lucruri in istoria umana care sunt extrem de vechi si totusi nu le gasim o interpretare potrivita pentru ca sistemele de referinta potrivite ne lipsesc. Ca sa intelegem ceea ce se intampla in jurul nostru, ceea ce este scris in Biblie, ii nevoie asa cum zis Ionatan mai sus: Sa te lumineze Dumnezeu dinauntru.

   Am experienta de a citi versete din Scriptura si la fiecare recitire sa inteleg ceva mai mult.

   Legat de Maya si alte civilizatii „inteligente” pentru anume motive au disparut din istorie. Sa nu imi spuna mie cineva ca Egiptul actual mai este la fel de intelgent ca si cel antic, ca nu il cred. Fa-ti timp si cerceteaza ce anume o produs caderea anumitor sisteme. Iti dau doar cateva care merita cercetate intr-o oarecare masura: de ce crezi ca o izgonit Dumnezeu primi oameni din gradina? Cauta sa vezi de ce o ingaduit Dumnezeu potopul, cat de inteligenti erau oamenii inainte de potop, vezi ce spune in Geneza 6, apoi vezi motivele pentru care o pedepsit Egiptul, populatiile din Canaan, mai tarziu in repetate randuri pe evrei, apoi asirienii, babilonieni, etc….. Cred ca daca vei cauta atenta vei gasii cateva elemente comune.

   Ma zbat cu cateva ganduri de cativa ani, nu sunt expert nici in fizica, nici in astronomie, nici in alte stiinte, dar un text repetat de doua ori in Noul Testament imi da de gandit mult: Matei 24:33 si Marcu 13:20 in ambele versete este ideea timpului scurtat (a se citi comprimat). Lucrurile astea erau spuse cu mult in urma si noi le traim acum din plin. Domnul Cristos vine pentru Biserica, lumea va continua intr-un alt mod pentru o vreme determinata, abea apoi Dumnezeu va face un cer si un pamant nou. Dar cat despre date fixe, El spunea ca nu este treaba noastra. Treaba noastra este sa pazim poruncile si sa fim gasiti in asteptare.

   Potrivit Scripturii nu a mai fost niciodata in istorie asa multa invalmaseala de lucruri. Tocmai de starea asta de lucruri spunea Domnul sa ne ferim inima.

   Cred ca imi voi deschide si eu un blog, am multe ganduri care nu ma mai slabesc. Multe dintre ele nu le-am citit niciunde, ci efectiv imi dau seama de ele citind Biblia si vazand ceea ce se intampla. Subiectul care ma urmareste cel mai mult este gradina Eden si ce sa intamplat acolo, dar despre asta alta data.

   Fiti tari in Domnul Cristos!

   Comentariu de Sami — Mai 15, 2009 @ 20:36 | Răspunde

 99. Multumesc, Sami, de comentariu! Dar am avut o nelamurire cu Matei 24:33 (nu am gasit referirea despre care pomenesti; poate vrei sa ma ajuti, dandu-mi tu textul)… Marcu s-a confirmat…
  Daca simti ca ai de spus ceva, fa-o! De iti vor citi blogul un om ori o mie, ori vei scrie numai pentru ca asta te face sa te simti mai bine sau sa iti pui gandurile in ordine, oricum e bine sa o faci! Spor si intelepciune iti doresc!
  Intre noi fie vorba: nici eu nu stiu daca in 2012 va fi sfarsitul lumii ori ba, sau daca va fi „sfarsitul lumii asa cum o voi fi cunoscut eu pana in acel moment” si atat… dar voi afla si eu raspunsul ca si toti ceilalti, cand va sosi vremea… Pana atunci… „vorbim vorbe” si ne dam cu parerea, luandu-ne in serios mai mult sau mai putin… 😉

  Comentariu de Sorina — Mai 15, 2009 @ 20:53 | Răspunde

  • Imi cer scuze pentru greseala, este vb de Matei 24:22 (Şi dacă zilele acelea n’ar fi fost scurtate, nimeni n’ar scăpa; dar, din pricina celor aleşi, zilele acelea vor fi scurtate).

   Ideea este ca Dumnezeu poate folosi timpul ca pe un arc care se poate comprima sau decomprima. Lungimea reala a arcului ramane pentru totdeauna aceeasi, adica de exemplu 4000 de ani, 5 luni si 3 zile vor fi mereu, dar felul in care vom percepe noi acest timp poate sa fie altfel.

   Ceea ce cred ca a vrut Domnul sa spuna este ca daca acest timp nu ar fi fost comprimat, nimeni nu ar fi rezistat luptei spirituale care se da acum. Cu alte cuvinte Dumnezeu nu isi trage vorba inapoi cand stabileste un plan, o data, un timp. Dar isi rezerva dreptul de a modifica paramatriisub care se desfasoara acest plan sau timp.

   Cred ca cea mai importanta problema a noastra este daca suntem gata sa plecam in vesnicie. Cunosc oameni care au murit in anii trecuti si erau si mai tineri si mai in varsta decat mine, cred ca multi dintre ei ar fi vrut sa prinda nu stiu ce an, dar odata chemarea facuta de a pleca, nu o mai putem intarzia.

   De acum vor veni si mai multe catastrofe, odata pornit bolovanul nu mai poate fi oprit. Urmeaza razboiul din orientul mijlociu, apoi si alte cataclisme naturale. Sunt scrise, daca ar fi numai in Biblie poate am zice ca nu sunt adevarate, dar cred ca Dumnezeu a ingaduit si in alte culturi sa se stie.

   Legat de ce scriem ieri, un lucru comun care cred ca il vei gasi este mandria.

   Pacea si bucuria unei vieti implinite sa nu lipseasca nimanui.

   Comentariu de Sami — Mai 16, 2009 @ 13:44 | Răspunde

 100. Eu am o intrebare.Voi ce credeti, ca sfarsitul lumii va veni in 2012???Multi oameni numesc actiunea ce se va savarsi in 2012 ,,sfarsitul lumii„, dar eu cred ca lumea va evolua mai mult, iar secretele ne vor fi dezvaluite.Am vazut niste comentarii pe acest blog care ziceau ca putem contrazice cuvantul Domnului.Nimeni nu contrazice cuvantul Domnului, doar ca exista foarte multe dovezi ca lumea ,,se va sfarsi„ in 2012, si alte dovezi pe cealalta parte.Multi oameni stiintifici spun ca nu va veni sfarsitul lumii in 2012, ci doar lumea va suferi niste schimbari dramatice, asa cum ai precizat si tu in material.Tu ce crezi,Sorina?

  Comentariu de alexa — Mai 17, 2009 @ 14:36 | Răspunde

 101. totusi eu am o intrebare!este sfarsitul lumii, dar si al civilizatiei?adica aceasta schimbare, trecerea intr-o alta dimensiune despre care se vb atat cn o va mai trai daca nici civilizatia nu va mai fi?nu ma prea pricep eu la lucruri din acestea dar cateodata imi da fiori pt ca se vb atat pe sb acesta dar numai din pct de vedere al stiintei. pe mn una ma deranjeaza pt ca sunt o fire foarte credincioasa si nu gasesc o legatura logica. intre stiinta si credinta, religie divinitate.am citit o mica parte din discutiile voastre de aici de aceea ma scuzati de pe acum daca cumva ati mentionat cv din ce am intrebat iar eu nu am observat.va pup si ast o parere din partea dumneavoastra

  Comentariu de iulyka — Iunie 16, 2009 @ 13:48 | Răspunde

 102. pt Sami care citeste Biblia:
  Geneza 8;21,22
  …si Domnul a zis in inima lui: Nu voi mai blestema pamantul din pricina omului, pentru ca intocmirile gandurilor din inima omului sunt rele din tineretea lui si nu voi mai lovi tot ce este viu cum am facut.
  Cat va fi pamantul nu va ma inceta semanatul si seceratul, frigul si caldura, vara si iarna, ziua si noaptea”
  si alte date cu privire la legamantul dintre Dumnezeu si vietuitoarele de pe pamant se gasesc in Geneza 9- Legamantul lui Dumnezeu cu Noe

  „alte culturi” sunt creatia cui?

  Comentariu de padme — Iunie 28, 2009 @ 11:18 | Răspunde

 103. calendarul mayas sigur nu ajunge la punctul zero,dar are o semnificatie.Avand forma unui CERC ( ce reprezinta infinitul,continuitatea) logic e sa ne dam seama ca se REPETA.Exact ca si ceasul,ia sfarsit un anumit timp, si incepe altul……repetarea…..

  Comentariu de Andreea — Iulie 16, 2009 @ 11:49 | Răspunde

 104. Eu zic ca ne facem prea multe probleme.Cata viata avem de la Dumnezeu, pe aia trebuie sa o traim si doar El stie si va hotara asupra soartei noastre.Oricat ne-am chinui noi si cate calcule am face…tot nu vom stii precis cand si cum se va sfarsi lumea.De fapt stim atat de putine incat nici nu merita osteneala.Ar trebui sa invatam sa iubim, sa traim fiecare zi ca si cum ar fi ultima.Oamenii au uitat sa se mai uite in jurul lor si sa vada cum se schimba anotimpurile, cum creste iarba, cum razele soarelui strabat ramurile copacilor in zilele de vara…lucruri atat de simple de care am uitat sa ne bucuram.Ne incanta mai mult banii, faima…dar uitam sa traim.Am inchis ochii in fata lumii create de Dumnezeu si ne-am rezumat la o lumina artificiala(metaforic).Cred ca pt Dumnezeu noi oamenii suntem actorii unui film de comedie…ne chinuim atat de mult sa aflam lucruri pe care nu le stie decat El.E bine sa cunoastem multe lucruri nu zic!Dar va incarcati prea mult spiritul cu lucruri pe care nu le veti cunoaste cu adevarat…mai bine traiti viata ca si asa e scurta…

  Comentariu de Mada — August 9, 2009 @ 13:08 | Răspunde

 105. Nu-mi vine sa cred cat de usor puteti posta astfel de zvonuri cand defapt sunteti niste oameni si atat…NIMENI SI NIMIC PE LUMEA ASTA IN AFARA DE DUMNEZEU NU STIE SI NU VA STI CAND CUM SI DE CE VA FI SFARSITUL LUMII…ESTE CAT SE POATE DE LOGIC…OAMENII DE STIINTA ISI URMAREST PROPRIUL INTERES ADUCAND LUMEA LA STADIUL DE „MAIMUTELE” SA ZIC ASA…PAREREA MEA NU VA LASATI INFLUENTATI DE ACESTE ARTICOLE, EMISIUNI POSTURI DE RADIO SI ALTE CHESTII DE MANIPULARE A OMENIRII IN KRE SUNT DEZBATUTE ACEST SUBIECT STUPID SI NU DA-TI CREZARE LA NIMIC KRE SE REFERA LA PIEIREA OAMENILOR.

  Comentariu de Simona — August 10, 2009 @ 19:32 | Răspunde

 106. in orice caz 2012 ma va prinde fericita si cu totzi cei dragi alaturi sarbatorind si detasati fara nici un fel de frica si indoiala k se va intampla ceva:D:D

  Comentariu de Simona — August 10, 2009 @ 19:58 | Răspunde

 107. Simona, pot sa ma bucur pentru tine? Ma intreb cati, oare, dintre noi, sunt atat de siguri ca tine ca vor apuca sa traiasca acea zi ba, mai mult, avandu-i alaturi pe toti cei dragi?! Eu, una, nu stiu ce mi se va intampla maine, macar… 😦 Cu atat mai putin, in ceea ce ii priveste pe cei dragi mie… ;( Intelegi? Pana la urma, nici chiar TU nu stii nimic sigur, desi ai impresia asta; asadar, nu te deosebesti cu nimic de cei care se intreaba ce va fi atunci… Parerea mea! 😉

  Comentariu de Sorina — August 11, 2009 @ 19:39 | Răspunde

 108. Mai bine asteptam si vedem atunci, ne traim viata cum putem, incearcam sa ne-o facem mai buna daca putem, cate s-au zis normal ca noi nu mai credem pe nimeni, chiar daca spune asta pentagonul.

  Comentariu de Blogu`Lu`ReFu — August 20, 2009 @ 08:11 | Răspunde

 109. mie deja frica 😉 is prea tanara ca sa mor :((((((

  Comentariu de deea — Octombrie 10, 2009 @ 10:49 | Răspunde

 110. Deea, draga, indiferent la ce varsta am muri, tot ni se va parea ca suntem prea tineri, ca am mai fi avut inca atat de multe de facut… Din pacate (sau din fericire), pe doamna cu coasa nu o intereseaza detalii minore cum ar fi varsta noastra; ea are de indeplinit o sarcina si o indeplineste constiincios si la termen… 😉 Poate ca ar trebui sa invatam lucrul asta de la ea! 😉

  Comentariu de Sorina — Octombrie 13, 2009 @ 09:13 | Răspunde

 111. din tot ce am citit mai sus am ajuns sa tin cu simona….. deoarece are (zic eu) dreptate pt ca doar DUMNEZEU stie cand va fi sfarsitu lumii ca din ce am mai auzit de la bunica mea care a citit biblia si a inteles-o mi-a explicat ca in ea nu este scrisa nici o data cand va fi sfarsitul lumii …… ( asta a fost parerea mea asa am gandit eu altii poate sa gandeasca alt fel fiecare cu parerea lui)…….

  Comentariu de Anamaria — Octombrie 14, 2009 @ 13:29 | Răspunde

 112. asa este doar dumnezeu stie cand este sfarsitul lumii 🙂

  Comentariu de alex — Octombrie 23, 2009 @ 14:47 | Răspunde

 113. Va salut pe toti !
  anul 7517 de la facerea lumii .
  anul 2009 de la nasterea Fiului lui D-zeu Iisus Hristos .
  Acestea se pot verifica in scrierile despre marii domnitori Romani , unde sunt trecuti si anii de la inceputul lumii .
  Apocalipsa=descoperire , revelare nicidecum sfarsit .

  Comentariu de mihai — Octombrie 25, 2009 @ 17:40 | Răspunde

 114. mayasii au fost prea precisi in astronomie si alte stiinte k sa se insele in privinta anului 2012…intotdeauna sfarsitul are un nou inceput si nu trebuie sa ne panikm si sa privim partea buna a lucrurilor…

  Comentariu de vampy — Noiembrie 1, 2009 @ 20:32 | Răspunde

 115. din pacate prea multi oameni se ancoreaza in amagirile religiei…am observat ca cele mai multe comentarii au referire la dumnezeu. nu are rost sa vorbesti unor incuiati care mereu iti vor taia din elanul argumentelor spunand o prostie precum: ah, dar d-zeu ne iubeste…dar dumnezeu sus dumnezeu jos. hai sa fim seriosi, statistic probabilitatea existentei unui d-zeu e mult mai mica decat relatarile scrise in referatul de mai sus. dea-lungul cautarilor mele pe net am dat de niste aberatii mai mari decat credeam ca exista. unele informatii sunt corecte, altele sunt extorsionate si altele literalmente sunt preluate direct din filmele sci-fi. mai cititi o carte tinerilor. p.s. celor religiosi le recomand sa citeasca biblia de 3-4 ori sa se plictiseasca odata de povestile vanatoresti.

  Comentariu de std l fzk — Noiembrie 3, 2009 @ 20:37 | Răspunde

 116. Personal, sunt de acord cu aceia care afirma ca „orice sfarsit implica, totodata, un nou inceput”. Si mai cred ca „tot raul este spre bine” (chiar daca nu reusim NOI sa intelegem mereu in ce consta acel bine). Coroborand cele doua afirmatii de mai sus, rezulta ca eu cred ca lucrurile se vor schimba in bine dar abia dupa ce, in prealabil, vor merge atat de rau incat – pur si simplu! – altfel nu se va mai putea. Atunci cand ajungi in fundul unei vai, ai o singura directie de mers: in sus. Pana atunci, insa, ai doua posibilitati: in sus ori in jos. Omenirea va trece prin schimbari dramatice (si nu doar omenirea, ci si mediul in care isi desfasoara existenta); si, ca orice schimbare, si aceasta va fi dificila si dureroasa…
  Draga STD L FZK (presupun ca asta e o prescurtare de la STUDIEZ LA FIZICA, lucru care imi confirma ca esti inca „invatacel” din multe puncte de vedere 😉 ), cred ca te pripesti sa confunzi parerile personale cu adevarurile fundamentale… No offence, hai sa despicam un pic firul in… 4 (de obicei, imi place sa il desfac in vreo 40):
  „prea multi oameni se ancoreaza in amagirile religiei” – te-as intreba cat cunosti TU despre religie, astfel incat sa definesti lucrurile legate de ea ca fiind amagiri… Ca sa nu mai pomenim de experienta ta legata de acest fenomen, stil de viata, filozofie etc…
  „cele mai multe comentarii au referire la dumnezeu” – te-ai intrebat, macar, DE CE?!… Daca nu ai facut-o, nu e nimic: o vei face (si vei face si tu insuti astfel de referiri) cand nici nu ai sa te gandesti, macar, ca ai putea face asa ceva… Viata e plina de surprize… Si Dumnezeu (in care afirmi ca tu nu crezi – probabil ca inca nu ai trecut prin probele de foc ale vietii) are un deosebit de fin simt al umorului… Numai ca atunci… doar El va rade… 😉
  „incuiati care mereu iti vor taia din elanul argumentelor spunand o prostie precum: ah, dar d-zeu ne iubeste” – vezi tu, chiar daca sunt niste incuiati (ii cunosti chiar atat de bine, oare?!), spre deosebire de tine, care esti un inteligent si un intelept (scuza-ma, asa reiese din exprimarea ta), ce te faci daca acesti oameni CHIAR AU DREPTATE? Daca gresesc, ei nu au prea multe de pierdut; dar daca tu esti cel care gresesti… Stii ce ar insemna asta? Iti asumi un asemenea risc? OK, e dreptul tau…
  „statistic probabilitatea existentei unui d-zeu e mult mai mica decat relatarile scrise in referatul de mai sus” – pari foarte convins de aceste statistici. Te superi daca te rog sa ne furnizezi si noua aceste date/cercetari? Presupun ca sunt infailibile, din moment ce le citezi cu atata convingere… Daca gresesc in convingerile mele, imi doresc cu adevarat sa le aliniez cu adevarul, asa ca mi-ar prinde bine aceste dovezi mentionate de tine… Nu stiu care sunt aberatiile despre care scrii, dar sunt de acord cu tine ca ele abunda pe net. Dar, daca tu nu ai informatiile cu care sa compari aceste aberatii, de unde stii ca sunt cu adevarat aberatii? Un adevar e adevar in comparatie cu un neadevar, nu? De unde stii, la fel de bine, care sunt informatiile corecte? Cat despre filmele SciFi (imi plac mult filmele de genul asta, daca sunt bine facute), nu te-ai gandit niciodata ca ele sunt uneori inspirate din Biblie, si nu invers?!…
  „mai cititi o carte tinerilor” – aici, sunt partial de acord cu tine, in sensul ca si eu sunt profund dezamagita de nivelul intelectual al multora dintre componentii bisericilor (biserica, in acceptiune biblica, inseamna oamenii si nu cladirile/institutia); dar am avut ocazia sa intalnesc si oameni cu adevarat credinciosi si atat de inteligenti sau culti, ca am ramas… masca. Grupurile de oameni sunt amestecuri eterogene; dar cred ca mai mult conteaza ceea ce au ei in comun, in detrimentul deosebirilor… Parere personala! Si, daca imi permiti o sugestie: presupun ca un astfel de indemn ti s-ar potrivi si tie (daca ar fi sa ma refer numai la EXTORSIONATE, care nu stiu sa existe in dictionar; probabil ca ai vrut sa spui DISTORSIONATE; EXTORSIUNE inseamna extorcare); si, a propos de citit: exista niste carti nemaipomenite (incredibil, pe teme religioase! 😉 ) pe care ti le-as recomanda cu placere. Ma voi rezuma deocamdata la una singura (daca reusesti sa o citesti si vrei sa iti recomand si altele, o voi face cu placere; vorba Bibliei: cere si ti se va da!). Este vorba despre NU AM DESTULA CREDINTA CA SA FIU ATEU – scrisa de Frank Turek si Norman L. Geisler. Da o cautare pe net dupa ea si vezi cum este descrisa; poti gasi chiar si sumarul ei. Daca iti place atat de mult sa studiezi, NU POTI sa ratezi asa ceva… mai ales ca e foarte… logica… 😉 Daca reusesti sa o citesti, poate mai stam un pic de vorba…
  CONCLUZIE: vrei sa stii CU ADEVARAT daca Dumnezeu exista sau nu? Nu ai altceva de facut decat sa cauti raspunsul, prin argumente pro si contra. Dar, pentru ca o cercetare sa fie reala, nu iti fixa din start rezultatul ei; fii obiectiv si trage concluziile abia dupa ce ai pus in balanta toate dovezile… 😉 SPOR LA MUNCA! 🙂

  Comentariu de Sorina — Noiembrie 4, 2009 @ 20:57 | Răspunde

 117. Mie incepe sa imi placa acest blog si ma amuza fel si fel de lucruri spuse fiecare cum crede de cuviinta.Eu stau si ma intreb totusi cati dintre cei deaici care vorbesc de DUmnezeu, sfarsitul lumii, inceputul altei eri s.a.m.d chiar se gandesc cand spun si sustin ideile pe care le impartasesc.

  Draga Sorina mi-a placut un lucru care l-ai spus in ultimul tau post/reply „daca nu crezi si totusi exista atunci ai pierdut totul si daca ai crezut si nu a existat nu ai pierdut nimic” frumos spus cu toate ca am mai auzit in mai multe locuri citatul respectiv.Stau si ma gandesc daca o persoana nu este pregatita din punct de vedere spiritual,mental sa creada ma intreb cat de gresit este.

  O opinie proprie: Eu unul nu cred si nici nu cred ca voi putea vreodata sa cred in Dumnezeu asa cum fac marea majoritate. Cei drept existenta unei forte/entitati/energii o pot admite cu usurinta pentru ca tot ceea ce se gaseste pretutindeni este prea echilibrat din toate punctele de vedere.

  Pentru Std l Fzk fie fara suparare singurul tanar(copil) cum ai vrut sa faci sa para restul persoanelor ce au postat aici ma tem ca nu ai facut nimic altceva decat sa iti aduci singur asupra ta acea „tinerete(infantilitate)” despre care spuneai.Se vede ca te bazezi numai pe texte luate de pe internet unde daca 40 % din tot ceea ce gasesti legat de dumnezeu credinta forte s.a.m.d sunt adevarate ar fi ceva excelent.

  CONCLUZIE: Sa o plagiez putin pe sorina 🙂

  Calea spre divinitate in general nu trebuie cautata prin dovezi sau fel si fel de lucruri pro si contra. Ceea ce veti putea simti la momentul potrivit e raspunsul care va va confirma sau nu existenta a ceea ce cautati

  Sorina mi-ar placea sincer sa pot vorbi cu tine in mod direct pari o persoana mareata eu o sa imi las adresa de email daca vei considera ca poti face pasul ma bucur daca nu asa a fost sa fie:)

  Comentariu de Loko — Noiembrie 5, 2009 @ 00:21 | Răspunde

 118. eu una nu cred prostiile astea cu sfarsitul lumii.eram doar un copil cand era anuntat sfarsitul lumii in anul 1999.si culmea inca traiesc:)deci nici acum nu cred.:P

  Comentariu de antonia — Noiembrie 5, 2009 @ 16:14 | Răspunde

 119. Loko (sau era, poate, Loco?! 😉 ), ma bucur ca iti place blogul acesta; sunt sigura ca poti gasi multe lucruri amuzante, la fel de bine cum poti gasi multe postari din care sa inveti lucruri folositoare. Rabdare sa ai, ca pagini sunt destule! 🙂
  „Eu unul nu cred si nici nu cred ca voi putea vreodata sa cred in Dumnezeu asa cum fac marea majoritate.” – daca ti-as spune ca, in urma cu mai multi ani, eu spuneam chiar mai rau de atat: eram convinsa ca eu NU AM SA CRED NICIODATA. Dar pe atunci nu auzisem de vorba aia: „Never say never!” (vorba frantuzului 😀 ).
  „existenta unei forte/entitati/energii o pot admite cu usurinta” – omule, pai deja crezi! Pentru ca esenta lui Dumnezeu nu o cunoaste nimeni, ba chiar El insusi ne interzice sa incercam sa ne inchipuim CUM este, deoarece mintea noastra nu poate cuprinde asa ceva… Unii il vad ca pe un batran cu barba; altii, ca pe un camp de lumina, altii cine mai stie cum… Important este sa percepi cum este El prin atributele Sale (iubire, adevar, dreptate, omnipotenta etc). Restul… poate fi doar literatura SF…
  Cat despre adjectivul pe care mi l-ai atribuit… nu stiu daca sa ma bucur ori sa ma intristez; pentru ca uite ce spune DEX-ul:
  MĂRÉȚ, -EÁȚĂ, măreți, -e, adj. 1. Care trezește admirație, care se impune prin calități deosebite, excepționale; grandios, impunător, falnic, maiestuos, fastuos. 2. (Înv. și reg.) Mândru, semeț; îngâmfat, trufaș, orgolios
  In primul caz… ma tem ca exagerezi un picut: sunt un om normal, cel putin asa ma consider; in al doilea caz… e de-a dreptul dezastruos!!! 😉
  Cat despre conversatiile interesante pe care le-am putea purta: ce zici, nu ar fi mai frumos si bine sa le purtam aici, in public? Cine stie, poate vor mai avea si altii ceva bun de invatat, ori poate isi vor exprima opiniile…

  Comentariu de Sorina — Noiembrie 5, 2009 @ 20:28 | Răspunde

 120. Of of of tin sa iti spun dupa cum am mai zis si acum ceva timp in urma. Eu nu voi ajunge niciodata sa cred in Dumnezeu asa cum cred majoritatea oamenilor. Acum fiecare intelege cum vrea cum poate pentru ca nah ..asa e firea.

  cat despre adjectivul pe care ti l-am atribuit nu a fost decat un adjectiv care sa te scoata din marea majoritate.

  Iar despre faptul ca mai bine vorbim aici public sa fie, ok.

  Comentariu de Loko — Noiembrie 5, 2009 @ 21:27 | Răspunde

 121. interesant eu unul cred ca ceva se va intimpla nu stiu ce as putea zice dar uitati timpul cum trece cit de rapid trece ziua lumea este agitata totul este intr o singura viteza totul este rapid . multi oameni nu cred ca in 2012 va fi sfirsitul lumi sau poate trecere intr o alta etapa eu sper ca totul sa decurga bine si schimbarile acestea sa fie trecute repede si usor fara suferinta si fara dezastre dupa cum am spus si o repet eu cred ca ceva se va intimpla in anul acela felicitari pentru cea ce faceti bravo

  Comentariu de celestin — Noiembrie 6, 2009 @ 11:21 | Răspunde

 122. niste nebunii… nu cred in ce se zice cu sfarsitul lumii……

  Comentariu de mircea — Noiembrie 10, 2009 @ 19:47 | Răspunde

 123. Eu nu cred in treaba asa cu sfarsitul lumii …….ce sa stie niste oameni care au trait acum 3500 de ani si se barbiereau cu cioburi sau bolovani despre cum se va sfarsi lumea ….sa fim seriosi asta e o vrajeala plecata de la niste nebuni cu milti bani si influenta care au tot felu de corporatii si trusturi media, casa bage teroare si panica in lume. 😉 Mai bine ne concentram cum sa ne facem prezentul mai bun pentru noi si un viitor mai frumos si curat pentru copii si urmasii nostri……..

  Comentariu de gryff — Noiembrie 13, 2009 @ 00:02 | Răspunde

 124. POSIBIL DAR NU CRED!!!!!!

  Comentariu de js — Noiembrie 14, 2009 @ 02:33 | Răspunde

 125. We Will Die 😉

  Comentariu de Cezar — Noiembrie 18, 2009 @ 15:36 | Răspunde

 126. Nu putem cunoaste cu adevarat ce se va intampla in viitor !! cel mai dureros lucru este acela ca structura A.D.N. UMAN nu se poate schimba din doua elemente in doisprezece !! Trebuie sa stim si tot odata sa intelegem ca stiinta este in curs de perfectionare si in totdeauna va da erori.Stiinta este o probabilitate ( cu privire la viitorul omenirii)si nici de cum o siguranta !…………

  Comentariu de Vio — Noiembrie 22, 2009 @ 20:58 | Răspunde

 127. MANIPULAREA SOCIETATII DE ILUMINATI!

  Comentariu de profetu — Noiembrie 23, 2009 @ 20:40 | Răspunde

  • manipularea societatii de masoni, nu de iluminati, deci de satanisti (vezi doctrina secreta a masonilor). te crucesti ce scrie acolo..

   Comentariu de niculina — Decembrie 16, 2009 @ 17:21 | Răspunde

 128. ce parere aveti de filmul 2012.sunt convinsa ca ati vizionat

  Comentariu de elena — Decembrie 3, 2009 @ 22:36 | Răspunde

  • Imi pare rau, nu l-am vazut… Poate fi gasit pe undeva?

   Comentariu de Sorina — Decembrie 6, 2009 @ 18:47 | Răspunde

 129. Oameni buni ce rost are sa va certati pe temele astea pentru ca orice ar fi va fi o imbunatatire, poate fi chiar si un experiment fiind o manipulare intr-un fel sau altul, s-a dovedit chiar si stiintific ca gandul influenteaza intr-o oarecare masura realitatea de zi cu zi iar daca un intreg se gandeste la acelasi lucru este posibil ca acel lucru sa ia nastere din gandurile noastre fiti mai pozitivi, optimisti si veti vedea ca veti reusi mult mai multe lucruri decat v-ati fi putut vreodata propune.

  Comentariu de Juju — Decembrie 6, 2009 @ 18:46 | Răspunde

 130. Si acum cat despre adevaratul subiect al topicului, despre sfarsitul lumii si despre semnele sfarsitului.Eu unul ma intreb destul de des cand aud diverse lucruri despre subiectul asta care cei drept are o anumita atractie chiar si pentru cei mai ignoranti oameni, ma intreb cati dintre cei care vorbesc si isi dau cu parerea despre asta cati stiu ca totusi sfarsitul despre care se vorbeste ca va veni candva nu va fi acel la care se gandesc majoritatea oamenilor.Eu va zic ca o sa aveti o surpriza foarte mare cand va veni momentul respectiv defap sunt convis de lucrul asta.Ma mai intreb cati dintre voi v-ati pus vreodata intrebarea „cine sunt ? ce sunt ?” pentru ca daca veti putea sa raspundeti pentru voi insiva la aceste intrebari veti fi surprinsi cate lucruri veti putea vedea apoi,adevaratele esente.Voua va este frica de moarte, de faptul ca veti pierde tot ce aveti pe pamantul asta si tot ce ati castigat dar ma intreb totusi cat din tot ce aveti este al vostru de drept.Sunt sigur ca nu multi care citesc acest blog va intelege macar 50% din ceea ce zic, dar poate asa e mai bine.Sorina din cate am vazut esti o femeie inteligenta, eu vreau doar sa iti zic un singur lucru , ceea ce cauti tu nu vei putea niciodata afla de la o alta persoana, ceea ce cauti tu este deja inauntrul tau uita-te cu atentie la ce ai, se zice ca atunci cand cauti ceva cu disperare un raspuns un lucru orice ochiul tau face un tel final, iar lucrurile care conteaza cu adevarat vei trece pe langa ele cu toate ca poate acele lucruri sunt cele care te duc spre lucrul care il cautai initial.Fiecare din noi suntem parte din dumnezeu asa cum va place sa-l numiti numai ca partea asta din pacate nu o vede nimeni si e trist sa vezi grupuri popoare intregi luptand fiecare pentru el e trist sa vezi ca singurul lucru care conteaza mult e lasat sa se scufunde, dar banuiesc ca nu va mai dura mult si se vor schimba multe, cat despre un vechi reply de-al tau sorina despre cei care vor apuca sa vada aceasta schimbare, daca te incalzeste cu ceva sa stii de peacum vei fi si tu una dintre ele ca restul care vor fi si vor fi multi la numar.

  Comentariu de Juju — Decembrie 6, 2009 @ 19:54 | Răspunde

 131. Imi plac comentariile tuturor doar este bine sa avem o parere si nu dauneaza nimanui.Dupa mine cred ca au inceput schimbarile care sunt mentionate in articol.Schimbari care le traiesc eu si nu din auzite.Dar nu asta este important tot ce conteaza este atitudinea noastra,cum percepem acest 2012 s-ar putea sa nu ne placa,sa nu fie ce ne-am imaginat …insa noi ne dam doar cu parerea.Dupa mine nu cred in sfarsit cred intr-o schimbare care ne modifica gandirea,trairile nu vor mai fi la fel,schimbarea va fi si spiritual pe de-o parte dar vom trai si vom vedea asta daca nu vom disparea…intr-o viziune de a mea pur si simplu disparem…vom vedea.

  Comentariu de margareta — Decembrie 14, 2009 @ 23:20 | Răspunde

 132. Are dreptate. Totul depinde de noi, de fiecare dintre noi. Numai atunci cand noi insine ne vom schimba atitudinea fata de ceilalti semeni, cand iubirea va lua locul urii, cand minciuna si lacomia se vor sfarsi , cand toti vom sti sa apreciem cu adevarat natura, putem spune ca am luptat ca aceasta planeta sa- si urmeze cursul firesc al existentei umane. Inceputul si sfarsitul apartin omului. El este Darul lui Dumnezeu si a fost lasat pe Pamant sa lupte si sa iasa totodata victorios. Asa cum am mai spus- depinde de noi toti. CRACIUN FERICIT SI SA AUZIM DE BINE!!!!

  Comentariu de DANA — Decembrie 21, 2009 @ 00:38 | Răspunde

 133. Salutari fratilor ! negrii, albi cum sunteti scoateti-va morcovasul din fundulet si intoarceti perna pe partea cealalta ,haideti sa nu ne mai dam asa credinciosi ca de-o fi sau nu oricum nu putem face nimic ,vom fi serviti cu varf si-ndesat mai devreme sau mai tirziu cu reteta culinara a spatiului, precum zic cei credinciosi inflacarati ca sunt pregatiti ,bagativa capul in bideu si trageti apa sa va mai treziti un pic la realitate, da REALITATEA DE ZI CU ZI DE MINCIUNILE STATULUI DE MASIVITATEA CATEDRALELOR DE MILIOANE DE BACSISI , CU TOTII SUNTEM NISTE IPOCRITI, CREDEM IN CE NU VEDEM SI NU CREDEM IN CEEA CE SIMTIM , LA BISERICA SARUTI MINA PARINTELUI DAR CIND ESTI LA CUMPARATURI DE SARBATORI NE CALCAM IN PICIOARE FARA NICI O MICA EZITARE ,OARE ASTA VREA DUMNEZEU DE LA NOI SA-L CUNOASTEM MAI BINE SI SA INVENTAM FEL SI FEL DE RELIGII SAU SA NE CUNOASTEM MAI BINE AICI PE PAMANT CAT MAI TRAIM , ZI DE ZI E UN CADOU SA VEDEM SOARELE CUM RASARE PE CER , DUPA PAREREA MEA SAI MULTUMIM PAMINTULUI CA NE MAI TINE CIT UN PIC SA MAI RESPIRAM SI NOI AROMA VIETII CA E GREA SAU USOARA CA E DOCTOR SAU CIORDITOR DE BUZUNARE, ECHILIBRU IN SPATIU SI PE PAMANT INTOTDEAUNA VOR FII RAUL SI BINELE INTOTDEAUNA VOR FII CA DE ALTFEL NU ERAI AICI PE NET LA BARFA , E DOAR O INTIMPLARE SA TE AFLI PE PLANETA , IN JURUL NOSTRU TOTUL MORE SI SE RENASTE PE PAMINT SI IN UNIVERS 2012 VA VENI ,CA NE-O FI ZIUA ,NIMENI NU VA STII ASA CA DUTE LA VECUNU SI SPUNE-I O VORBA DULCE INAINTE DE A VENI, IUBITIVA INTRE VOI , PLANTATI UN POM SI HAIDE-TI SA DAM TOATE RELIGIILE LA OPARTE SI SA NE IUBIM SA CANTAM SI SA DANSAM CAT MAI SUNTEM SI MAI SIMTIM , ATIT VREA DUMNEZEU DE LA NOI … PACE TUTUROR SI INTELEGERE DE ASTA AVEM NEVOIE O LUME MAI SIMPLA SI MAI MODESTA

  Comentariu de adi — Decembrie 21, 2009 @ 16:21 | Răspunde

 134. scria in articol mai la inceput despre cazurile de cancer ca vor creste la numar apoi ceva de genul k bolile rare (cancer, sida) vor disparea… care-i treaba cu toate astea?/:)

  Comentariu de andra — Decembrie 22, 2009 @ 19:02 | Răspunde

 135. faza cu „perfectionarea” adn-ului in 12 catene suna a filme SF:))

  Comentariu de B — Decembrie 22, 2009 @ 19:07 | Răspunde

 136. Hazardul poate sa domine ordinea lucrurilor!iar semnele de instabilitate deja se vad de mult timp…religiile sunt limbaje ale omului ca sa-si inteleaga Divinitatea si sa se inteleaga pe sine;acestea educa omul cat mai aproape de intelegerea lui, desi multe religii se folosesc de necunoasterea lui si schimba sensul Divin al lucrurilor!si totusi omul este invins atat de usor de natura tocmai pentru ca el crede ca o poate mosteni si o poate schimba!echilibrele naturale fine sunt percepute dar greu de refacut!trebuie intelese si prezicerile intelepte ale civilizatiilor disparute!

  Comentariu de bronson — Decembrie 27, 2009 @ 10:00 | Răspunde

 137. Nimeni nu stie cand va veni Sfarsitul lumii. Numai Domnul Dumnezu stie acest lucru cad si cum vom pierii.. Daca este sa o luam Stiintific in 2012. Daca e sa o luam Religios mai avem de trait:
  Se spune ca o data la 3500 de ani pamantul se spala si isi ia o noua fata.

  Comentariu de claudiu — Ianuarie 6, 2010 @ 11:33 | Răspunde

 138. Adi aici te contrazic:
  NU cred ca Dumnezeu vrea sa ne distram si sa dansam.
  Trebuie sa avem si credinta in Duhul Sfant.
  Nu numai prin distractie si dans se face totul

  Comentariu de claudiu — Ianuarie 6, 2010 @ 11:37 | Răspunde

 139. Eu nu stiu daca sa cred in acest sfarsit din 2012,dupa cate vad ca se intampla in lume,foamete,cutremure,inundatii,boli tot mai mortale,ma face sa cred ca sfarsitul lumii a inceput deja.Parerea mea ii ca nu ar trebui sa ne afecteze ce se va intampla in viitor…ci sa ne traim prezentul asa cum este el bun sau rau.

  Comentariu de ionela — Ianuarie 9, 2010 @ 00:46 | Răspunde

 140. personal mi se pare o chestiune absolut sublima sa fii martor la un asemenea fenomen…
  sa constientizezi finalul, sa il astepti, sa-l contemplezi… un final in masa, ma fascineaza
  e exact ca viata unui om, nimeni nu are amintiri din primii maximum trei ani de viata asa cum nimeni nu stie exact cum era Pamantul copil… iar sa ajungi sa vezi ultimele lui zile sau inceputul unui nou ciclu trebuie sa fie terifiant de frumos… sincer, as sta la un pahar de vin si o tigara si as admira tot ce se petrece fara sa imi treaca prin cap utopicul vis de a ma salva

  Comentariu de carmen — Ianuarie 19, 2010 @ 01:48 | Răspunde

 141. un lucru e cert sfirsitul e aproape dar trebuie sa avem credinta in dumnezeu si in noi insine

  Comentariu de bogdan — Ianuarie 22, 2010 @ 22:22 | Răspunde

 142. oare va dispare si berea?:(

  Comentariu de stefan — Februarie 8, 2010 @ 11:12 | Răspunde

 143. Cam speriat dragilor, cam speriati. Eu abia astept sa vina 2012 :D, sa vedem …

  Comentariu de Ana — Februarie 10, 2010 @ 18:32 | Răspunde

 144. Fiecare crede ce vrea si cat il duce mintea! De multe ori ma gandesc ca un prost o duce mai bine decat unul destept.Cand pune mana pe un ban il consuma rapid, nu se gandeste ce nu are ce manca maine, de cum sa-si bata capul cu ce se va intampla in 2012.
  Dar daca se va intampla ceva, vor avea de suferit mai mult cei neinformai si nepregatiti.
  Daca stai si te gandesti in Guvernele ne ascund multe lucruri, mai ales Guvernul American, care vrea sa controleze totul. Vaticanul ascunde foarte multe informatii, sub pretextul ca protejeaza lumea.Dar multe din descoperirile stiintifice din bibleoteca Vaticanului ar putea ajuta lumea si multe din profetiile de acolo ar salva lumea. Dar toul e o Conspiratie, iar noi nu avem acces la prea multe informatii.
  Nu poate spune nimeni ca nu se va intampla nimic, dar nici nu poti sustine ca se va intampla 100%.
  Daca te uiti pe National Geographic, vezi tot felul de emisiuni cu extinctia si tot felul de scenarii cu impacturi cu meteoriti,glaciatuni,explozii solare,apocalipsa dupa biblia secreta.
  Pe National Geographic in data de 07.02.2010, duminica de la ora 17 la ora 20,ore de maxima audienta,au foast 3 emisiuni una dupa alta, apocalisa dupa biblia secreta,extintia si profetia maya 2012.In toate aceste emisiuni s-a spus ca e posibil sa se intample ceva in 2012.Dar nu s-a repetat de la inceputul emisiunii pana la sfarsit ca se va intampla, asa cum asteapta scepticii sau sa inteleaga ciobanii, ca e posibil sa fie unele schimbari in viitor.Totul a fost cu subinteles prin prezentarea evenimentelor si chiar au spus ca se asteapta la ceva.Au aratat si dovezi ale glaciatiunii, care au avut loc la sfarsitul celuilalt ciclu mayas.
  E posibil sa fim pregatiti pentru dezastre prin emisiuni TV, poate Guvernele, stiu precis ce se va intampla, dar nimeni nu va spune direct nimic.
  Daca stai si te gandesti, cum ar fi sa anunte la televizor ca in 2012 va muri 80% din populatie.Ar fi o dezordine totala,nu se va mai respecta legea,sectele religioase cine stie cu ce idee vor veni,poate ne-am duce la banci sa giram totul ca nu am mai avea de dat banii inapoi,se vor sparge magazine pentru provizii sau cine stie ce mai poate face o minte bolnava.
  Dar e mai bine ca fiecare sa isi faca o parere proprie, nu sa-i fie spalat creierul iar daca primici o informatie studiatio ca e binee sa fii cu un pas inainte. Iar mayasii e posibil sa fi primit informatii despre univers de la alte civilizatii chiar daca sunt explicate in prin sarpe cu pene sau altfel. Oricat de sceptic ai fi,e de stiut ca nu aveau de unde stii ei de centrul universului,alinierea planetelor sau cunostiinte despre sistemul nostru solar, decat de la cineva care are posibilitatea tehnica sa studieze totul.

  Comentariu de dan — Februarie 11, 2010 @ 09:26 | Răspunde

 145. dak va veni sf lumii nimeni nu stie,cel putin asa scrie in biblie numai Dumnezeu stie,e si normal.nu va speriati,cine stie cand vine apocalipsa?astea-s numai aberatii……..

  Comentariu de anca — Februarie 15, 2010 @ 10:50 | Răspunde

 146. nu cred in asa ceva

  Comentariu de andreea — Februarie 20, 2010 @ 21:38 | Răspunde

 147. Rugati-va lui Isus Mantuitorul si Dumnezeul nostru si lasati criticile si povestile cu pesti in treaba lor.degeaba tot vorbiti intre voi si va incurajati unul pe altul,ca nu ajungeti la nici un nimitor comun.Ca vine sau nu sfarsitul lumii,asta-i treaba lui Dumnezeu nu a noastra.amintitiva ce zice Isus Hristos?
  rugati-va tatalui ceresc necontenit si el va avea grija de voi.Hai sa va dau si eu Psalmul 90 sa-l cititi.Vedeti ce se intampla daca te rogi cu credinta.HAI SA-L ASCULTAM PE DUMNEZEU,CA SI EL NE ASCULTA ATUNCI PE NOI.DOAMNE AJUTA.

  Comentariu de cozmin — Martie 12, 2010 @ 00:03 | Răspunde

 148. La National Geographic, Discovery, etc..vezi asa ceva dintr-un simplu motiv: lumea se uita la asa ceva. In caz ca ati uitat, televiziunea este un business. Vedeti acolo astfel de documentare din acelasi motiv din care vedeti ce vedeti si la stirile de la ora 17:00 🙂 – lumea e morbida sau ..masochista cel putin :), vrea sa vaza sange..
  Va faceti prea multe griji zic eu. Era acea zicala tibetana care se referea la griji…cred ca o stiti deja, i-o spune si Dalai Lama lui Pitt in „7 Ani in Tibet”. Asa si voi..
  Asa a fost si cu sfarsitul lumii in anul 2000. Vaaiii..murim, se duce naibii totul. Uite ca n-am murit si chiar daca ar fi sa se intample ceva, tot nu are nimeni ce sa faca.
  Unele informatii sunt adevarate si prezinta si logica: natura a trecut de-a lungul timpului prin tot felul de schimbari climatice datorita multor lucruri. Asa este si acum, asa va fi si in viitor. Soarele de ex – influenteaza foarte mult, iar in prezent se pare ca este intr-o perioada cu activitate foarte intensa. Rezultatele bineinteles ca ne influenteaza si pe noi, ca doar nu suntem la 1 mil de ani lumina de el sa nu ne afecteze. Sistemul nostru solar se misca in cadrul Galaxiei, tot universul este in continuu miscare si expansiune. Asta stim de mult. Si? Ca sunt efecte? Bineinteles, dar eu cred ca sunt mult mai mici decat vor unii sa ne faca sa credem. Daca exista un pericol iminent de ciocnire cu ceva (gen planeta x ..buhuhuu! ), sa spunem ca NASA si guvernele ar fi ascuns acest lucru, dar sunt mii (cred eu) de astronimi/observatori care cu siguranta ar
  fi vazut ceva pe cer si cineva tot ar fi ciripit.
  Acum legat de Mayasi si minunata lor civilizatie…pai au fost foarte avansati (pentru ca personal cred ca au fost „ajutati” ;), ca de altfel multe civilizatii vechi ) la timpul lor si da, erau destul de ..”destepti”. Totusi insa, nu atat de destepti si civilizati incat sa renunte la taiatul capetelor oamenilor pentru zeii lor sau alte astfel de fapte abominabile. In fact erau niste criminali odiosi :). Deci as spune ca este exclus ca D-zeu sa-i fi iubit totusi atat de mult, nu? 😉 Iar ca eu sa ma iau dupa ce a spus vreun preot mayas in clipele lui de maxima potenta spirituala (cu siguranta dupa ce fuma ierburi – probabil ca de aceea nu mai exista calendar dupa 2012, cred ca i se terminase iarba la vre-unul din asta :)) – , taia capetele la vreo 30 insi si le scotea si inima din piept eventual, in timp ce contempla maritul Soare bineintele..) – eii, parca asta e prea mult pentru mine 😉
  Legat de conspiratiile cum ca se doreste disparitia a x % din populatia lumii – nu stiu, este posibil. Daca stai sa te gandesti un pic, Planeta noastra nu e chiar atat de mare si ne suporta cu greu…suntem ce-i drept foarte foarte multi. Asta este si unul din motivele pentru care exista atata poluare si efecte adverse asupra Planetei – populatia crescuta exponential in ultimul secol..
  In incheiere – cred ca ar trebui sa ne linistim si sa nu ne mai facem atatea ganduri amare.

  Comentariu de Cristi — Martie 12, 2010 @ 11:00 | Răspunde

 149. Stai sa ma gandesc , daca avetzi un calendar ptr anul 2010 , si se termina calendarul inseamna ca e sf lumii ? :O
  Se inverseaza polii , atata tot , de asta meduzele uriase au ajuns in marea japoniei , de asta este inca martie si clima e data peste cap.Idem celui de sus , mayasii fumau ierburi la greu , stiati asta ?Eu nu cred , ca voi stiatzi ca fumau peste 10 ierburi pe zi.Good luck si mult succes la sc/facultate/serviciu 😀

  Comentariu de yoTh` Preot:)) — Martie 16, 2010 @ 22:12 | Răspunde

 150. Daca se vorbea de 2050 poate nici nu bagam in seama acest subiect dar pana in 2012 a ramas putin timp, asa ca o sa avem posibilitatea sa vedem ce va fi atunci si sper sa ne gasim tot aici.
  Poate fii si o afacere 2012 pentru unii dar totusi, nu suntem singurii interesati.

  Comentariu de stefy — Martie 30, 2010 @ 23:06 | Răspunde

 151. Comentariu de stefy — Martie 31, 2010 @ 09:32 | Răspunde

 152. Comentariu de stefy — Martie 31, 2010 @ 09:33 | Răspunde

 153. sunt prea tanara sa mor..
  :((:((

  Comentariu de bianca — Aprilie 19, 2010 @ 19:07 | Răspunde

  • eh…nici eu nu vreau…dar sper să trăim şi după apocalipsă, şi să nu mai păcătuim, doamne ajută…

   Comentariu de ervinutz — Mai 17, 2010 @ 13:09 | Răspunde

 154. dupa tot ce am vazut in aceste filmulete nu cred absolut nimic este o mare prostie oricum noi nu ne cunoastem sfarsitul degeaba apar tot felul de tampenii,si filmulete.Va dati seama ce ar insemna sa stim sigur ca in 2012 este Sfarsitul? S-ar produce un haos in intreaga lume daca e adevaat de ce nu se produce de ce nu ne apucam sa disperam si sa dam in cap pe strazi?eu cred ca doar dumnezeu stie lucrul acesta,eu am cedinta in EL SI STIU CA EL NE-A DAT VIATA.

  Comentariu de iulia — Mai 7, 2010 @ 17:00 | Răspunde

 155. Mai mai mai cand va aud cu niste afirmatii care chiar nu aveti de unde sa stiti exact. Mi se ridica parul de pe cap. Mayasii fumau 10 tipuri de ierburi pe zi ….? voi va auziti ce spuneti ?

  Comentariu de Juju — Mai 14, 2010 @ 23:37 | Răspunde

 156. nu vă gândiţi numai la asta, căutaţi pe net şi vedeţi că hinduismul este o iluzie, dumnezeu nu vrea să ne facă rău, că nu ne-am ruga la el, ci satana bat-o vina, că dracu nu se bate singur :)))

  Comentariu de ervinutz — Mai 17, 2010 @ 13:21 | Răspunde

 157. şi e sfârşitul lumii doar pentru maiaşi vezi:http://ro.wikipedia.org/wiki/2012#Decembrie

  Comentariu de ervinutz — Mai 17, 2010 @ 13:24 | Răspunde

 158. sfirsitul este acum. vreti mai mult?Inca un cutremur si gata.

  Comentariu de deny — Iulie 13, 2010 @ 10:49 | Răspunde

 159. Stiti, e tare ciudat cum se pastreaza doar incertitudinile, pe cand ceea ce este evident si foarte adevarat este dat la o parte.

  Comentariu de daniel — Octombrie 31, 2010 @ 10:35 | Răspunde

 160. Iata, sfarsitul va fi atunci cand o institutie religioasa se va uni deplin cu statul si va impune un decret de sfintire a zilei de duminica, apoi unul de moarte impotriva tuturor celor care nu vor respecta ziua de duminica.Mai mult , liderul acestei institutii va pretinde inchinare din partea oamenilor.Cine nu se va conforma va fi omorat. Atunci din cer vor cadea cele sapte plagi descrise in Apocalipsa, apoi va veni Domnul Isus Hristos ca sa-si ia credinciosi sai care nu s-au inchinat acestui lider religios (Antihristul).Sunt multe filme care vorbesc despre asta, credetile

  Comentariu de daniel — Octombrie 31, 2010 @ 10:46 | Răspunde

 161. Dupa ce am citit, tot felul de informatii de peste tot, am ajuns la concluzia ca fenomenul astrologig care o sa se petreaca in 2012, este folosit ca un motiv pentru cea mai mare crima a tuturor timpurilor. E adevarat ca vom muri mai mult de 5.5 miliarde de oameni. Suntem prea multi in momentul de fata si poate „cineva ” a decis, ca un pic sub un miliard de oameni ar fi arhisuficinent pt a continua sa traiasca pe pamant.De ce este nevoie de un motiv daca tot murim ?… Simplu asa se vor justifica, cei care pun la cale „genocidul” ,in fata celor care vor ramane in viata… mai pe scurt „cei care nu erau destul de buni sau credinciosi sau etc nu au putut supevietui purificarii cosmice”
  Probabil asta va fi sloganul pus pe masa celor ramasi in viata.(asa nu vor mai fi rebeli care sa se opuna noii oranduiri)
  De ce sa murim ? e simplu ptr ca asa cum ne spun vestile de la pentagon „pana si ADN-ul uman nu va mai fi acelasi” adica cei ramasi in viata vot putea probabil traii 800- 900 de ani … Cum sa traim atatia ani 6 miliarde de oameni?
  Probabil ,tehnologia pe care o detin , nu mai necesita o asa multime de oameni, ca in prezent, sa mentina economia in viitorul luminos in care vor pasii cei care vor trece de 2012 !
  NU am idee inca, care categorii de oameni, vor fi „alesi” dar sigur vor fi si oameni care sa faca muncile de jos. atat !

  Comentariu de ulisse — Ianuarie 25, 2011 @ 01:48 | Răspunde

 162. da de unde stit voi asta,din cate stiu eu numai tatal ceresc stie asta.

  Comentariu de robi — Mai 21, 2011 @ 22:55 | Răspunde

 163. nu stiu ce sa spun

  Comentariu de emanuel — Decembrie 30, 2011 @ 13:19 | Răspunde

 164. Da ineresante discutii aveti.
  Eu unul traiesc ca si cum ar fi ultima zi .
  Sa vina ce-o veni si sa facem ce om putea .
  Evoluam pe parcurs
  Si daca nom putea .
  Am trait bine cat am fost
  Simplificati lucrurile si totul e mai usor.

  Comentariu de yudaro — Ianuarie 3, 2012 @ 23:30 | Răspunde

 165. Va faceti prea multe griji si pentru ceva care chiar nu isi are rostul.Daca va fi sa fie asa cum credeti si cum apar fel si fel de supozitii atunci asa sa fie caci singurul lucru de pret pe care il veti pierde va fi doar iluzia vietii pe care o aveti pe pamant.
  Nu stiu daca multi dintre voi stiu ce inseamna colectivitate si stiu ce inseamna gandire colectiva.Daca voi veti continua sa ganditi in modul asta atunci nu faceti nimic altceva decat sa jucati dupa cum vi se canta caci fara voi fara gandirea colectiva nu se va intampla nimic in 2012.Incercati sa cititi mai multe carti despre : inteligenta materiei, gandirea colectiva si efectele sale, corpul uman si gandirea umana. Noi ca oameni suntem capabili de foarte multe lucruri dar singura noastra problema este ca ne afundam pe zi ce trece din ce in ce mai mult in diverse probleme care daca stai si te gandesti putin mai profund nu ar trebui sa ne preocupe.Daca e sa ne luam dupa biblie si judecata de apoi cititi dragilor printre randuri, daca vom muri 90 % din populatia globului nu inseamna ca acea calatorie in care am pornit se va sfarsi acolo, traiti frumos iubiti si sa fiti iubiti caci dragostea elibereaza sufletul.

  Comentariu de Juju — Ianuarie 4, 2012 @ 14:25 | Răspunde

 166. Scuzati-mi dublul post dar am mai citit ceva mai sus precum ca hinduismul este o iluzie. Permite-mi sa te corectez ervinutz nimic nu este o iluzie pana cand nu o transformi tu ca individ.Orice religie are partile sale contradictorii asa cum si ortodoxismul , catolicismul hinduismul , budhismul si asa mai departe.Depinde de tine ce intelegi din toate invataturile care le prezinta o religie caci religia nu e litera de lege fapt pentru care fiecare om intelege un lucru prin felul sau propriu si caracteristic si la nivelul pregatirii pe are o are in acel moment.Inteleg intr-un fel ca sunteti speriati si ca nu vreti ca acest univers pe cu care v-ati obisnuit sa dispara dar era o vorba veche:”cand o usa ti se inchide, alte doua ti se deschid”.

  Sfatul meu pentru toti cei terifiati de gandul asta referitor la 2012 si sfarsitul lumii … fiti linistiti traiti frumos si atunci cand va veni momentul sa pasiti convinsi inainte caci ala nu va fi sfarsitul ,, doar inceputul altei calatorii.

  Comentariu de Juju — Ianuarie 4, 2012 @ 14:31 | Răspunde

 167. Anul 2012 nu va fi anul sfarsitului omenirii, iar atunci cand va veni sfarsitul, va fi doar pentru cei care nu l-au recunoscut pe Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si Unic Mantuitor ! Asadar, inceputul unei alte calatorii, va fi facut doar de supusii lui Iisus. Restul vor pieri pentru totdeauna. Calea vietii vesnice se gaseste doar in invatatura lui Iisus Hristos…..Ceilalti,..sunt Hoti Si Talhari,..Nu am zis-o eu, ci Insusi Hristos !..Cine are urechi de auzit sa auda.

  Comentariu de Daniel — Ianuarie 5, 2012 @ 09:57 | Răspunde

 168. Doamneeeeee, ce de prostii se scriu, oare voi nu ganditi? sfarsitul lumii nu vine cand vor altii ci cand vrea DUMNEZEU, mai consultati si voi BIBLIA. Daca ajungem sa credem in toate prostiile astea… Se pare ca prostia omeneasca este atat de mare incat lumea a ajuns sa faca si sa spuna atatea minciuni si prostii pana si ei le cred.

  Comentariu de adriana — Ianuarie 11, 2012 @ 14:28 | Răspunde

 169. Pentru ce va faceti griji cati oameni au pus capul pe perna si nu l-au mai ridicat?la ce va ganditi ce va fi in decembrie 2012 cand nu stim daca ne vom trezii dimineata?nimeni nu stie ce va fi cate aberatii nu s-au spus daca credem in Dumnezeu sa lasam totul in grija Lui daca nu atunci vom traii obsesia zilei de 21 decembrie 2012!

  Comentariu de alina — Ianuarie 13, 2012 @ 22:46 | Răspunde

 170. Ai dreptate alina, daca va mai aduceti aminte in 2011 undeva prin luna mai se anunta sfarsitul lumii, au fost la tv cazuri in america unde oamenii traiau cu obsesia ” sfarsitul lumii” o femeie si-a omorat fetitele pentru a nu vedea asa zisul ” sfarsit al lumii”, altii s-au sinucis, au fost cazuri mai peste tot din cauza aberatiilor spuse de asa zisi ” cercetatori”, ganditi-va o secunda cat de pretioasa este fiecare clipa a vietii, cum pot unii sa creada in asa ceva? Cum am mai spus, SFARSITUL LUMII NU SE INCHEIEI CAND VOR ALTII, CI CAND VREA DUMNEZEU.

  Comentariu de adriana — Ianuarie 15, 2012 @ 13:54 | Răspunde

 171. nu va suparati…aveti cumva ceapa ???

  Comentariu de cocosel — Martie 25, 2012 @ 23:02 | Răspunde

 172. Nu, cocosel, nu avem ceapa… De ce, ai uitat drumul pana la aprozar? E adevarat ca auzisem ceva comentarii despre marimea creierului galinaceelor dar… credeam ca se dau oamenii mari si cam atat… 😉

  Comentariu de Sorina — Martie 25, 2012 @ 23:24 | Răspunde

 173. Anul acesta va fi anul schimbarii, prin credinta si iubire dintre noi si fata de DUMNEZEU planeta va fi translata, dar nu cu toti oamenii de pe ea,sa ne rugam si sa ne ajutam acum e momentul, apoi vom plange ca vor fi despartite familii….DOAMNE AJUTA! ajutati-va!

  Comentariu de Elenn — August 24, 2012 @ 06:58 | Răspunde

 174. Nu se va intampla absolut nimic in domeniul spiritual in acest an,..iar despre sfarsitul prezis, se va dovedi o mare minciuna !

  Comentariu de daniel — August 25, 2012 @ 06:58 | Răspunde

 175. Oameni buni.. cautati mai bine sa va cunoaste-ti pe voi insiva, nu mai va lasati distrasi de la aceste lucruri.(teorii, ipoteze)
  Am fost si suntem distrasi de la aflarea adevarului despre noi ca oameni, si vom fi in continuare, suntem in carantina pe aceasta planeta, suntem prizonieri in aceste trupuri si vom ramane asa pana cand vom cauta prin constiinta noastra, eu-l interior.
  Suntem fiinte extraordinare, si suntem inzestrati cu o multime de abilitati, totul este perfect construit de la un microorganism pana la intregul univers.
  Suntem un intreg si orice actiune a noastra, orice gand afecteaza acest univers. Legea atractiei este cea mai plauzibila, esti ceea ce gandesti, pentru ca orice gand se materializeaza. Avem nevoie sa credem in ceva, in cineva, pentru ca speranta inseamna supravietuire.

  Comentariu de Liviu — Decembrie 9, 2012 @ 11:56 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: