Mai in gluma, mai in serios… ;)

Februarie 9, 2008

Codul lui Da Vinci – 2

Ceea ce consider eu cel mai important e cu totul altceva: care este adevarul, numai Dumnezeu stie; e foarte probabil ca noi nu il vom afla niciodata. Dar: ce efect ar avea asupra mea, de exemplu, daca ar fi adevarate cele scrise acolo? Tinand cont de faptul ca, pana acum, l-am cunoscut pe Iisus ca pe un celibatar. Ce s-ar intampla daca as afla, la un moment dat, ca exista un descendent direct al Lui, in zilele noastre, venind de 2.000 de ani incoace pe “filiera” urmasilor avuti ca urmare a casatoriei Lui cu Maria-Magdalena? Mi-ar zdruncina asta sentimentele fata de El? Si de ce?

Nu are rost sa va redau toate intrebarile pe care mi le-am pus, cum am intors pe toate fetele raspunsurile, asfel incat sa nu imi fur singura caciula; concluzia a fost urmatoarea: avand in vedere ca Iisus a fost Dumnezeul-Om, de ce oamenii refuza sa ii accepte si partea omeneasca a Lui? A fost Dumnezeu prin origine, prin capacitati, prin intelepciune, prin credinta si Iubire. De ce, oare, ar trebui sa consider ca iubirea pentru o femeie L-ar injosi, I-ar scadea valoarea? L-a iubit pe Dumnezeu ca nimeni altul; i-a iubit pe oameni, asemenea; de ce sa ii refuzam si iubirea fireasca, omeneasca, pentru o femeie? Ce ar fi rau in asta? In definitiv, Dumnezeu l-a creat pe om ca sa traiasca in uniune cu femeia, nu? Atunci? De ce ar trebui sa consider iubirea curata dintre barbat si femeie ca fiind injositoare? Asta ar insemna ca Iisus I-a fost mai putin credincios Lui Dumnezeu? Sau, daca a lasat in urma-I urmasi “cu sange dumnezeiesc”, ar fi ceva rau pentru omenire? Sau, daca a considerat ca femeia poate fi egala cu barbatul, ar fi ceva rau in asta? Sau, daca a considerat ca si femeile au dreptul sa primeasca invatatura daruita tuturor cu atata generozitate, ar fi ceva rau in asta? Sau, ar micsora valoarea sacrificiului in fata lui Dumnezeu, intru mantuirea oamenilor? De ce sa consider ca asta I-ar scadea valoarea? Dimpotriva, ar insemna ca a fost Omul perfect, la fel de bine cum fost si Dumnezeu… Parerea mea!

(va urma)

Anunțuri

6 comentarii »

 1. Dar veste buna este ca Dumnezeu ne-a descoperit adevarul. Biblia spune:

  „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba Viata Vesnica.”

  Adevarul este ca toti suntem niste pacatosi, si toti trebuie sa ne pocaim de faptele noastre rele si sa credem IN Isus, nu despre Isus.

  Comentariu de Claudiu — Martie 7, 2008 @ 16:19 | Răspunde

 2. Bun venit, Claudiu!
  Nu cred ca L-a contestat cineva pe Iisus (nici eu, nici Brown)… Era vorba despre o descendenta (reala ori ipotetica) a Lui, atat…

  Comentariu de Sorina — Martie 7, 2008 @ 16:53 | Răspunde

 3. Claudiu fain spus subscriu!…credinta in jertfa LUI…!!-pacat ca multi il vad pe langa ei nu fiind parte din ei din viata lor…

  Comentariu de Lorelei — Martie 7, 2008 @ 17:01 | Răspunde

 4. Exista raspunsul pentru toate intrebariule tale, Sorina. El se numeste Isus. Daca te intrebi cu El, iti va raspunde cu Sine. Nu avea cum sa iubeasca o femeie, in ordine divina, barbatul si femeia fac un singur trup. O singura entitate. El era acest trup, era alcătuit prin insasi nasterea Sa, din toate componentele necesare fiintei intregi a iubirii. El este organismul viu in vecii vecilor, al IUBIRII, orice alt fel de iubire l-ar fi redus la statutul de jumatate. Eu pot fi jumatatea unei femei, tu poti fi jumatatea unui barbat, asa facem noi o iubire intreaga.
  El este DRAGOSTE!
  Trupul Său este Biserica mantuitilor Lui, cea care in unire cu Duhul Sau fac un Cuvant intreg, Rostirea de Sine a lui Dumnezeu…
  A-i murdari Fiinta cu ipoteze reductioniste de genul celor din cartea despre care vorbesti, e cochetare cu iadul…

  Comentariu de ionatan — Martie 7, 2008 @ 18:36 | Răspunde

 5. Interesant punct de vedere… Merita meditat la el…

  Comentariu de Sorina — Martie 7, 2008 @ 20:12 | Răspunde

 6. Servus. Mi-am pus si eu problema „cum m-ar afecta pe mine”. Asta inseamna ca Iisus a avut copii care au lasat urmasi si urmasi pana in ziua de azi. Deci noi toti avem icoane si ne rugam in biserici inchinate unei rude a unei persoane care traieste chair acum (si pe care, ca in carte, poate o cunosti).

  Comentariu de vorks — Martie 22, 2009 @ 20:09 | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: