Mai in gluma, mai in serios… ;)

ianuarie 23, 2008

Stiati ca…

Din imensa cantitate de informatie primita de creier, doar 126 biti/secunda sunt receptionati in mod constient, restul fiind apanajul subconstientului?!

Matematicianul John von Neumann a calculat ca mintea umana poate inmagazina 280 de catralioane de biti de memorie?
In procesul comunicarii, 55% ii revine fiziologiei (limbajul corpului), 37% vocii (ritm si ton), si numai 8% cuvintelor purtatoare de informatie?

Daca mesajul non-verbal il contrazice pe cel verbal, oamenii au tendinta de a ignora cuvintele, tinand seama doar de limbajul non-verbal.

Einstein a afirmat ca „foarte rar gandea in cuvinte”, el atribuindu-si rezultatele exceptionale unei combinatii de imagini, emotii, intuitii si „sentimente musculare”?
Mozart isi scria intreaga opera muzicala in minte, auzind si perfectionand fiecare nota in parte, si abia apoi o asternea pe hartie?
Peruvienii primitivi aveau atata veneratie pentru curcubeu, incat stateau muti pe intreaga durata cat acesta ramanea pe cer.

In literatura clasica a antichitatii, curcubeul personifica pe zeita Iris. In Grecia Antica, unde toate fenomenele naturale erau personificate, intruchipand zei sau zeite, curcubeul era zeita Iris: nepoata lui Oceanus (oceanul), fiica lui Thaumas (Zeul minunii) si a Oceanidei (Electra); sotia lui Zephyrus (Vantul de apus). Caduceul pe care-l poarta indica faptul ca zeita avea puteri tamaduitoare, schimbandu-si uneori identitatea cu cea a lui Hermes sau Mercur.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: